Неон
-
- потребител
- Регистриран: 13 май 2007, 12:57
- Модел на автомобила: ForD Orion 1.6i 16V
- Status: Извън линия
Неон
Колеги
,
бихте ли ми казали как да си свържа неона да де каква е схемата за свързване и лесно ли става защотот сам си намислел да си купя ама още сам в процес на мислене!!!!
Много ще ви бъда благодарен ако ми расясните темата

бихте ли ми казали как да си свържа неона да де каква е схемата за свързване и лесно ли става защотот сам си намислел да си купя ама още сам в процес на мислене!!!!

Много ще ви бъда благодарен ако ми расясните темата

Karai Ford Za Da Si Gord!!!!!!:]
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
...
Неонките би трябвало да си идват със схема на свързване ... ако не, то ти трябва предпазител на захранващия кабел и ключе с което да я пускаш/спираш.
Ако не си вещ в електротехниката, то по-добре намери някой по-запознат да я свърже, за да си нямаш главоболия
Ако не си вещ в електротехниката, то по-добре намери някой по-запознат да я свърже, за да си нямаш главоболия

Е ли правото право?
- amonev
- потребител
- Контакти:
...
Тънко излиза ако използваш преобразуватели 12 на 220 волта за луминисцентни лампи. Четири броя такива + четири лампи + клеми са 27 лева. С фолио можеш да ги направиш всякакъв цвят
Доста време карах с такива, нищо че нямат корпус който да защитава пурите, за 2 години съм счупил само една, която като себестойност е около левче

Доста време карах с такива, нищо че нямат корпус който да защитава пурите, за 2 години съм счупил само една, която като себестойност е около левче

Е ли правото право?
- amonev
- потребител
- Контакти:
...
по магазините за ел.компоненти има инвертори на напрежение за луминисцентни лампи /12-220 волта/. подвързват се през предпазител с ключе /или направо към фаровете, габаритите/. могат да захранят лум.лампа до 40 вата /тези най-големите/
лампата може да се облепи с фолио и ще свети в неговя цвят. евтини са, дори и да се счупят се прежалват 2-3 лева
лампата може да се облепи с фолио и ще свети в неговя цвят. евтини са, дори и да се счупят се прежалват 2-3 лева

Е ли правото право?
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
Съживяваме стара тема но може след правилна дискусия да се сложи във важните теми за да не се пита постоянно...
Питането е такова: Някой слагал ли си е Неон, ако да струва ли си инвестицията като тази галимация със пурите (без корпус за защита) ми се струва смешен вариянт. Говоря за истински Неон, който си се продава за тази цел... Някой да даде малко повече инфо евентуално, аз имам такова но ми трябва база за сравнение... 10х
Питането е такова: Някой слагал ли си е Неон, ако да струва ли си инвестицията като тази галимация със пурите (без корпус за защита) ми се струва смешен вариянт. Говоря за истински Неон, който си се продава за тази цел... Някой да даде малко повече инфо евентуално, аз имам такова но ми трябва база за сравнение... 10х