Мондеото ли да продам или ескорта?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
TheWizard
потребител
потребител
Регистриран: 24 май 2007, 20:39
Модел на автомобила: Ескорт 1.4i 1995г.
Контакти:
Status: Извън линия

Мондеото ли да продам или ескорта?

Мнение от TheWizard » 23 юли 2007, 06:21

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=11636" onclick="window.open(this.href);return false;

Това горе е Мондеото, което ВЕЧЕ РЕШИХ ДА НЕ ГО ПРОДАВАМ (вижте мненията ми на долу продавам ескорт)
Ескорта е 5 врати син металик, 1.4 пълен инжекцион без климатик и ел пакет, но пък има газ.
Последна промяна от TheWizard на 11 авг 2007, 12:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
shmitc
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2006, 18:26
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4TDCI'04, Ford Fiesta 1.4TDCI'08
Контакти:

Мнение от shmitc » 23 юли 2007, 07:15

Еми колега ти трябва да си прецениш коя да продадеш и коя да оставиш в крайна сметка.Познаваш си колите коя с какви забележки е и коя ти върши повече работа.Ние и да ти даваме мнения незнам дали до такава степен ще ти помогнем.
Изображение
Изображение
Être soi-même, il ya assez d'autres personnes

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

аз за това питам

Мнение от TheWizard » 23 юли 2007, 07:42

Аз ако ми беше лесно да реша нямаше да искам хелп:)
Мондеото е с по-скъпа подръжка и няма газова уредба, но за сметка на това има климатик, който го няма в ескорта, а като гледам глобалното затопляне...
Последна промяна от TheWizard на 11 авг 2007, 12:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: аз за това питам

Мнение от cenzor » 23 юли 2007, 07:44

TheWizard написа:Аз ако ми беше лесно да реша нямаше да искам хлеп:)
Мондеото е с по-скъпа подръжка и няма газова уредба, но за сметка на това има климатик, който го няма в ескорта, а като гледам глобалното затопляне...
Какво значение има, че е с климатик като той не работи? :?:

P.S.
Това горе е Мондеото, което съм решил да продам, но вече се колебая и май ако ще го продам ще вдигам цената.
То като гледам и на тази цена няма никакъв отзив, както остава като я вдигнеш .. :roll:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от TheWizard » 23 юли 2007, 09:29

cenzor написа:

P.S.
Това горе е Мондеото, което съм решил да продам, но вече се колебая и май ако ще го продам ще вдигам цената.
То като гледам и на тази цена няма никакъв отзив, както остава като я вдигнеш .. :roll:
Колега - като не работи значи ли, че не може да се оправи климатика:)?
Ами във форума стои офертата от 5 дни и няма наистина опашка от желаещи, но от мобилето има интерес и дори ме питаха има ли и нещо та е такава цената... Но май везните клонят да си запазя мондеото и без това не е карано в града повече от 2 000км

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 23 юли 2007, 09:36

TheWizard написа:
cenzor написа:

P.S.
Колега - като не работи значи ли, че не може да се оправи климатика:)?
Ами във форума стои офертата от 5 дни и няма наистина опашка от желаещи, но от мобилето има интерес и дори ме питаха има ли и нещо та е такава цената... Но май везните клонят да си запазя мондеото и без това не е карано в града повече от 2 000км
Не знам дали може да се оправи. Но щом в тези жеги нечеовешки още не си го оправил - може и наистина да му има нещо сериозно.
Поне моята логика е такава.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 23 юли 2007, 10:23

Що подбиваш пазара с тия ниски цени за Мондеото,дя!?И после фордовете вървяли евтино и били боклуци :evil: Ще те питат от мобилето я,как няма да те питат.Аз ако съм примерно,колкото и да ме убеждаваш,че нищо и няма,ще предпочета същия модел но по-скъпа.Не че няма да се прекарам,ама..... :lol:
Продай двете и си купи Голф3 с лети жанти шестнайски и тропай ръченица по улиците :P
Последна промяна от demiro на 23 юли 2007, 10:26, променено общо 1 път.
Изображение

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

тц

Мнение от TheWizard » 23 юли 2007, 10:25

Не аз си карам ескорта, защото ми е с чисто нова газова уредба, а мондеото беше на баща ми а той не кара колкото мен - всеки ден в града, а и не го е карал в сервиз да го гледат, което ще свърша аз тези дни. Мисълта ми е, че едва ли е нещо сериозно, а и сериозно да е ще го оправя ако реша да си я запазя. Докато ескорта след година - две ще го засиля за продажба, защото съм решил кола без климатик да не карам никога повече. В същото време пък с тази чисто нова газова уредба ще ме боли сърцето да си продам ескорта абе...не ми е лесно:))))

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от TheWizard » 23 юли 2007, 10:28

demiro написа:Що подбиваш пазара с тия ниски цени за Мондеото,дя!?И после фордовете вървяли евтино и били боклуци :evil: Ще те питат от мобилето я,как няма да те питат.Аз ако съм примерно,колкото и да ме убеждаваш,че нищо и няма,ще предпочета същия модел но по-скъпа.Не че няма да се прекарам,ама..... :lol:
Продай двете и си купи Голф3 с лети жанти шестнайски и тропай ръченица по улиците :P
Не искам да ги продам и двете, защото незнам на какво ще попадна, а на моите им знам недостатъците и знам, че не им е вадена душичката не съм 18 годишен пубер състезател на 30 години съм и ми минаха мераците за скорости отдавна. И незнам ако тръгна да купувам какво ще нацеля, а голф не искам - няма да мога да си го позная на паркинга на арената, защото до него със сигурност ще има други 20 такива :P :lol:

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 23 юли 2007, 10:33

Хе,хе...,шегувам се в тия жеги разбира се/макар и понякога да не ми личи/ :wink:
Жив и здрав бъди :!: :lol:
Изображение

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

ескорта ще е

Мнение от TheWizard » 23 юли 2007, 12:07

Реших - ще продам ескорта! :D

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

Боли ме сърцето всъщност:)

Мнение от TheWizard » 09 авг 2007, 00:42

Боли ме сърцето да си го дам ескорта като знам колко пари съм налял и колко неща съм му сменил...а имам чисто нова газова уредба, но като карам мондеото и виждам разликата от това да караш голяма кола. Като изключим по-трудното паркиране по малките улички в центъра всичко друго е много по-хубаво. Мондеото върви на пушка и не че ескорта не върви, но все пак 1.8 си е 1.8, а и конете са 136...все пак.
Докато ескортчето е 1.4 пълна инжекция и също върви прилично, но не като големия параход:)
Като се сетя, че ви го продавах за 2 800лв и никой не пожела да го купи за 10-ина дни...и добре, че така стана. Представа си нямате какво изпуснахте за което пък ви благодаря:)! Понеже не бях карал аз колата през последните три години - а баща ми и мислех, че не я отглеждал както трябва, но се оказа, че всъщност почти няма забележки.
Не бачка климатика, но проблема е решим защото компресора си бачка, а има проблем с тоците, които не са скъпи за оправяне и не са нерешими проблеми. Харчи ми точно колкото ескорта на бензин - 10 на 100 градско по най-големите задръствания.
Така, че приятели - едно голямо благодаря, че никой не пожела да го купи:)

Сега обаче който иска ескорт подържан с ловато на 2 месеца за 3700лв да заповяда. По принцип вече съм го обещал на един приятел, но той има затруднения към момента, а парите ми трябват и може би скоро ще го обява в рубриката "ПРОДАВАМ" с подробно описание и снимки (както и в мобиле.бг то е ясно)
А ако някой от сега проявява интерес ето данните:

Ескорт 1995г. 1.4 пълен инжекцион, 5 врати, син металик, серво волан. шибидах, газова уредба на 2 месеца в гаранция с разход 11/100км Газовата уредба Ловато струва точно 530лв с паспорт и не е менте - бутилката е 40 литра.
Много запазено купе вътре - гуми 13 цола летни и две зимни в резерв на по-малко от 2000км Гиславед (оказаха се страхотни) купих ги за тази зима, а всички знаем колко продължи тя:). Халогените са оригиналните.

Забележки - евентуална смяна на задните два лагера, сигурна смяна на карето, забележка на предната броня от дясно (закачих я слизайки от един по-висок от очакваното бордюр) В цената (3700лв) е включен ремонта на рейката и бронята!

Сменените неща са - газови задни амортисьори
Билщайн на по-малко от 20 000км (дават им гаранция 50000 поне).
Сменен съединител преди 10 000км заедно с тампони, биалетки, ремъци и ролки. Сменени са спирачните дискове както и всички гърнета преди има няма 2000км.
Сега са сменени маслото (с Мотул - както и предишния път) полусинтетично, маслен фитър, горивен филтър, въздушен филтър, свещи (имам резервни кабели чисто нови) носачи, тампони... Който ми купи ескорта няма да мисли за сервиз в следващите 10 000км когато трябва да смени...маслото:)
Имам гражданска в Бул инс до края на годината както и каско кражба с активна маркировка също до края на годината и застраховка злополука на всички места в колата, а талона за техническия преглед трябва да се поднови до ноември месец. Регистрацията е софийска има аларма с централно. Заредена е с антифриз.

За въпроси - лични съобщения или на 0887 353 350, 0895 77 02 47 по всяко време. Ето го: http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=12137" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от TheWizard на 12 авг 2007, 02:35, променено общо 2 пъти.

TheWizard
потребител
потребител
Контакти:

Ето го ескорта

Мнение от TheWizard » 11 авг 2007, 00:32

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 2047#92047" onclick="window.open(this.href);return false;

:idea: :idea: :idea:

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”