Колко гори колата ти?
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
- Status: Извън линия
Жоре, поразрови се в началната страница на тоя сайт и ще намериш малко информация за това, кой консуматор в автомобила колко повишава разхода на гориво. Моята си е маломощна и не е като твоята, но включа ли климатика, почти не ползвам спирачки, а само скорости! Забавянето на колата е толкова голямо, че наистина не натискам спирачки. Само включването на едни келяви фарове и радиото може да ти дигне разхода с литър!
11 съвета, как да пестим гориво
11 съвета, как да пестим гориво
Последна промяна от ImpossibleMan на 06 авг 2007, 18:41, променено общо 1 път.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Абе кви са тея километрични цитати уее?
Вие нормални ли сте ?
По книга:
6,4 минимален разход
9,6 максимален разход
Миналото лято с климатка съм стигал 8 градско, през останалото време съм бил под 8.
Под 6,4 не съм падал. Винаги бензина сипан за някаква точка извънграда е бил в повече и съм карал след това в града с него и .... тва е 6,4
С бензин от ОМВ съм отивал на над 11 градско.
Последно засичане от Априлци и после малко в града даде 6,6 обаче климатика почти не е спиран.
Градско до 10.
Стига сте бухали тея циати че баси oлигофренията се получила.
3 километра за 2 реда баси страницата

Вие нормални ли сте ?

По книга:
6,4 минимален разход
9,6 максимален разход
Миналото лято с климатка съм стигал 8 градско, през останалото време съм бил под 8.
Под 6,4 не съм падал. Винаги бензина сипан за някаква точка извънграда е бил в повече и съм карал след това в града с него и .... тва е 6,4
С бензин от ОМВ съм отивал на над 11 градско.
Последно засичане от Априлци и после малко в града даде 6,6 обаче климатика почти не е спиран.
Градско до 10.
Стига сте бухали тея циати че баси oлигофренията се получила.
3 километра за 2 реда баси страницата

- paci
- Модератор
Абе ти си цитирай но малко по-умерено, както си направил
Климатика си спира не е като да го няма.
На Demiro къф му беше мотора че забрайх та с него веднъж лаф че не спира и не харчи в повече при мен обаче сега като са ме напънали спортни страсти си ме спира и тва е. Усеща си се че още някой иска да хапва.
При спокойно каране се кара, не е като да си късаш нервите заради едно хладничко.
Извънграда с 5 човека от 80 на 5-та с климатика си изпреварвам с ускорение до 120, повече не се наложи да ускорявам.
Оня ден свалих на 4-та да изпреваря и тя като рипна та ги събрах в багажника
Пак с 5 човека и с климатика. 

Климатика си спира не е като да го няма.
На Demiro къф му беше мотора че забрайх та с него веднъж лаф че не спира и не харчи в повече при мен обаче сега като са ме напънали спортни страсти си ме спира и тва е. Усеща си се че още някой иска да хапва.
При спокойно каране се кара, не е като да си късаш нервите заради едно хладничко.
Извънграда с 5 човека от 80 на 5-та с климатика си изпреварвам с ускорение до 120, повече не се наложи да ускорявам.
Оня ден свалих на 4-та да изпреваря и тя като рипна та ги събрах в багажника

Последна промяна от paci на 06 авг 2007, 18:57, променено общо 1 път.
- ImpossibleMan
- потребител
Paci, пооправих си цитатите, ама в тоя форум цитатите не са направени като хората, та трябва доста ръчна работа. Един линк си играх 15 минути , докато разбера как да го въведа. Иначе бих казал, че и на мен климатика много много не се усещаше уж, докато не разбрах, че колата спира по-бързо с климатик и сега понякога даже се чудя, защо не спира, като съм забравил да включа климатика
Най-се усеща есента, като почти не го пускам. Джоба ми олеква по-малко. Не знам, но съм чувал много хора с Пасати да се оплакват, че колата им направо спира в баир нагоре с климатик или почва да загрява! Затова го изключвали. то Пасата по принцип си загрява де, ко да прайш, курник - трябва и топло да има за кокошките и петела 

- ImpossibleMan
- потребител
- paci
- Модератор
Темата като гледам я подкарахме на друга страна и ще трябва се раздели и новата да се премести в ДРУГИ ВЪПРОСИ с евентуално заглавие "Каране на климатик"
Чувал съм и за по-малки мотори които вървят с климатика и не се усеща на динамиката.
При пускане на климатика, компа разбира това и запретва ръкави да действа по въпроса да нИ тЪ бърка тебе тва, че е пуснат климатика.
Чувал съм и за по-малки мотори които вървят с климатика и не се усеща на динамиката.
При пускане на климатика, компа разбира това и запретва ръкави да действа по въпроса да нИ тЪ бърка тебе тва, че е пуснат климатика.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
колко гори
1.8 тд мондео от Русе
9-10 / 100 градско с клима - зимата без клима ма е същото
5.5 / 100 извън без клима до 110- 120 км
6.5 / 100 извън 140-160км/ч
7/ 100 извън 140-160 с клима
колата е дизел забележете - всички който карат дизели ми говореха че харчат 4- 5 /100 - не им вервайте изобщо това са само градски легенди
забравих да кажа , че с тоя мотор в Русе 5 скорост не се включва - нема къде и кога
колата е дизел забележете - всички който карат дизели ми говореха че харчат 4- 5 /100 - не им вервайте изобщо това са само градски легенди
забравих да кажа , че с тоя мотор в Русе 5 скорост не се включва - нема къде и кога
Последна промяна от ivo_63 на 07 авг 2007, 11:42, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Re: колко гори
или си закарай колата на сервиз ... или се запиши на курс по икономично шофиране !ivo_63 написа:1.8 тд мондео от Русе
- ImpossibleMan
- потребител
А ето го и моя калкулатор, няма лъжа, няма измама! Пълня резервоара догоре и попълвам данните. Май най-добре всеки да си го направи, а не да се пишат врели некипели!
http://www.spritmonitor.de/en/detail/192573.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.spritmonitor.de/en/detail/192573.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- paci
- Модератор
От моите данни ли нещо не ти хареса ?ImpossibleMan написа:Май най-добре всеки да си го направи, а не да се пишат врели некипели!
Миналата година си пазех касовите бележки и си пишех километрите.
Средно излизаше 7,6 градско като съм карал и на климатик.
Никой не ми вярваше.
Сега гори но и посвалих няколко милиметра от новите гуми за малко километри.
Почти няма едно грамотно ускорение ...
К'вото и сипя всичко гори

- ImpossibleMan
- потребител
Не бе Paci, нямах предвид теб! Дразнят ме изрази като : " Моята кола гори 8 на сто градско и 5 извънградско" Айде погледни при мен как е. Скоро почнах да попълвам данни в тоя сайт, но както виждаш, разхода ми варира доста. Преди това си го изчислявах сам, пак на пълен резервоар, но съм запомнил само граничничните стойности. За извънградско получавам от 5.5 до 6.7 -6.9 на сто! Като имаш предвид, че последното ми извънградско включва над 300 км планинско в Родопите, което ще рече или газ или втора-трета, разхода ми за 587 километра е 5.5 на сто, а разходката ми по магистралата до Варна отиде на 6.7 на сто, а другата до село и Търново почти стигна 7 на сто! Как да кажа сега, колата гори 5.5-6 на сто извън града и еди колко си в града? Затова викам, който има мерак да си изчислява разхода, нека се регистрира в тоя сайт. Такива измишльотини като 5 на сто извън и 7 на сто в града, не приемам, по простата причина, че няма как да е така!
- paci
- Модератор
Начи константа при мен няма.
Ако съм заложил на точни цифри и съм се запънал за тях ... сори.
Извънградско МАХ съм имал 6,6 като е имало и преходи на къси разстояния с климатика. Говоря за Събора тази година на Априлци.
Ако ще се пътува на някъде извънграда си планирам разхода на МИН 7/100 и евентуално си слагам резерва.
В града каквото и да смятам ... към 10, ако е отгоре някой километър е добре дошъл.
Чак толкоз точност която ти дириш и намираш в писанице .....
Ако съм заложил на точни цифри и съм се запънал за тях ... сори.
Извънградско МАХ съм имал 6,6 като е имало и преходи на къси разстояния с климатика. Говоря за Събора тази година на Априлци.
Ако ще се пътува на някъде извънграда си планирам разхода на МИН 7/100 и евентуално си слагам резерва.
В града каквото и да смятам ... към 10, ако е отгоре някой километър е добре дошъл.
Чак толкоз точност която ти дириш и намираш в писанице .....

- ImpossibleMan
- потребител
Прав си. Но освен от задкормилното устройство, зависи и от моментния трафик! Едно е да минаваш Шипка при отворен Проход на републиката и друго при затворен! Едно е да ходиш към морето в неделя сутрин и друго е да се връщаш в неделя следобяд - 17 часа! Едно е да е 40 градуса навън, друго - 22! Едно е да караш нощем след колони тирове и да изпреварваш, друго е да нацелиш момента, когато ги няма! Ето, днес бях решил да не карам с повече от 90 и почти това правих, когато нямаше никой пред мен. Минах над 450 километра , но нещеш ли, малко преди края се наложи да изпреваря поне 15 тира, да карам след тях дълго време. А ако ги нямаше, както ми се е случвало друг път? Затова съм сигурен, че разхода може да варира поне литър и половина извън града, а може и повече, ако решим да се правим на състезатели!chains написа:Абе до голяма степен разхода зависи от задкормилното устройство - почна ли да натискам педала - гори много
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
- Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
По книга Мондеото незнам колко гори но от това което съм засекъл по начина които карам - понеже не съм от софия и градското ми не е като вашето 7-8/100 градско , извънградско 6-7/100 , като я засветкам с над 4000 оборота продължително/над 140 км над 11-12/100.
Последна промяна от Aicken на 03 сеп 2007, 18:45, променено общо 1 път.
mrdds написа:Мисля,че за този датчик става въпрос...според мен това е датчика за управление на колата