Airbag и пълно каско
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
- Status: Извън линия
Airbag и пълно каско
Винаги съм се чудил, ако след удар се отворят еърбеговете, каското ще покрие ли тях и пиропатроните? Щото ако си счупя сенника например няма да ми го платят..

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
каското покрива всички щети,без значение дали е снимана отвътре или не.
А то като ти се отворят еърбеците само ще ти е до сенника...тоест ще имаш толкова поразий,че това ще е най малката вреда.....въпреки това сервиза ще изпълни всяка повреда която е възникнала от удара.
Източника е сигурен,баща ми е застраховател в.....(няма да кажа да не става реклама)
А то като ти се отворят еърбеците само ще ти е до сенника...тоест ще имаш толкова поразий,че това ще е най малката вреда.....въпреки това сервиза ще изпълни всяка повреда която е възникнала от удара.
Източника е сигурен,баща ми е застраховател в.....(няма да кажа да не става реклама)
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
в договора има описани случаите при които застрахователи изплаща щети:pantata написа:...имах предвид че ако примерно си го счупя някак си там деда знам, без катастрофа
вандализъм
кражба с взлом
природни бедствия
пожар
ПТП
.......
Биха ти платили някакво обезщетение ако прозореца ти е счупен,сенника ти е брутално измъкнат/скъсан/счупен/откраднат,тоест да има основание за кражба с взлом.
В други случаи няма как да вземеш праи.....

Сещам се за един случай,когато на мой проятел му счупиха прозореца да му крадат касетофона,за нещастие не могат да го измъкнат,алармата пищи и крадците бягат.
Застрахователя нищо не му плати,защото няма нищо откраднато от колата,а каското му беше частично мисля и не включвало вандализъм.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
по ключалката ми има малка щета, вече описана, освен да я поръчкам още малко.....? така или иначе на есен ще ми я сменятla4o написа:ако и цялата врата е смачкана - да, или пък ако се докаже, че се е наводнила да речем и е изгоряла машинката, но иначе няма как да стане... трябва да има застрахователно събитие... прочети си договора

-
- потребител
- Регистриран: 19 юли 2008, 10:23
- Модел на автомобила: Вече съм с Ford Mondeo 1.8td, набор 98 :)
Re:
Малко е стара темата, но и аз да се изкажа.Polly написа:Застрахователя ти, при който ти е пълното автокаско, си взима парите от ГО на виновния, а пък застрахователя, направил ГО на виновния водач, има право да предяви регресен иск срещу виновния водач.
Целта на тази застраховка ГО е да покрие щетите, които ти евентуално ще причиниш = > твоят застраховател няма право да заведе регресен иск срещу теб, освен в случаите когато си употребил алкохол или опойващи вещества. А в случай, че нямаш ГО и причиниш щета ПРИНЦИПНО не би трябвало да ти търсят отговорност - плащаш си глобата пред КАТ и си чист. Това е ако не си друсал де. Такава уж е идеята на гаранционния фонд за който се плащат по 10-15-20лв от всяка полица. Друг е въпроса, че ако нямаш каско и някой те тресне ще ти се резбе гайката докато видиш пари от ГО-то на тоя дето те е отнесъл. Тая застраховка е да си връткат парите застрахователите, според мен