Колко ключове за Форд Фокус
- amdinside
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
- Контакти:
- Status: Извън линия
Колко ключове за Форд Фокус
Закупих Форд Фокус на старо (1999), но има само един ключ за всички ключалки
Трябва ли задължително да има и резервен ключ за колата?
Трябва ли задължително да има и резервен ключ за колата?
- iv4oto76
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 00:46
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16V SW 100 hp
доколкото аз знам броя на ключовете е различен аз купих моя Фокус 1999 с два ключа и двата са чисто нови, механичната част може да ти я направят при ключар а за другото само в МП виж дали нямаш една черна лента на ключа на нея има уникален номер по този номер можеш да си поръчаш нов ключ, не съм сигурен но маи цената е около 200лв. и това е добре на колега с Рено Меган 1995 го изръсиха 400+50 нов ключ + обучение а обучението представлява разпознаване на новият ключ от колата мисля че в Autodata има обяснение как става това за Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2008, 11:09
- Модел на автомобила: FOCUS II 1.6 Duratec 100hp
Здравейте,amdinside написа:Какво означава да се програмира?
Как става това?
Физически ключа и ключалката са същите
Може ли да се извади втори ключ?
Или може ли да се смени ключалка?
Боже, какви 115лв чета тук за програмиране на ключ.
цитирам как се програмира нов ключ преписано от упътването за Фокус:
Програмиране на ключ
Не повече от осем ключа могат да бъдат програмирани за радиочестотно дистанционно отключване и заключване (включително доставените с автомобила). Ключовете трябва да останат вътре в автомобила по време на процедурата за програмирането.
Поставете предпазните колани на предните седалки и затворете всички врати, за да се уверите, че по време на програмирането няма да възникнат възпрепятстващи шумове (радио шумове).
- 1. За да програмирате нови ключове за радиочестотно дистанционно отключване и заключване, завъртете контактния ключ до положение "II" четири пъти в продължение на не-повече от шест секунди.
2. Поставете контактния ключ в положение "0". Ще се чуе звуков сигнал, който показва, че можете да препрограмирате нови ключове в продължение на 10 секунди.
3. Натиснете някой от бутоните на новия ключ. Ще се чуе звуков сигнал за потвърждение. Повторете тази последна стъпка за всички ключове с дистанционно отключване и заключване, включително за оригиналните. Не сваляйте контактния ключ от гнездото на включвателя, когато натискате бутон.
4. Поставете отново контактния ключ в положение "II" или изчакайте 10 секунди, без да програмирате други ключове, за да приключи процесът на програмиране. При това положение само с ключовете за дистанционно радиочестотно отключваен и заключване, които току-що сте програмирали, ще можете да заключвате и отключвате автомобила.
Последна промяна от bondoff на 24 яну 2008, 15:52, променено общо 2 пъти.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Колега bondoff, ти говориш за програмиране на дистанционното на ключа, а аз - за програмиране на чипа в ключа, т.е. на имобилаизера. То също е възможно да се извърши самостоятелно, но ако имаш два оригинални ключа (споменато и от vlad). При наличието на един - отиваш в МП. 115лв струва ключа (75 заготовката + останалите за фрезоване - 18 - и другите са за програмиране). А не 115 само за програмиране...
Последна промяна от debug на 25 яну 2008, 00:12, променено общо 2 пъти.
- niikolai
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2008, 21:30
- Модел на автомобила: Ford PUMA 1.7;;;;Ford focus 2001 1.6/16V;;;
Ford FOCUS C-MAX 1.6TDCi - Status: Извън линия
да запитам тогава,ако имам само обикновеният ключ/резервният/мога ли да си закупя от МП ключ със радиочестотно дистанционно отключване и заключване.тъй като колата е придобита 2-употреба със само един ключ-резервният или към модела фокус 2001година серийно ключовете са обикновенни само с чип в тях???
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Ключовете за Фокус са три типа:
1. Обикновен (базов) ключ
2. Ключ с вградено осветление, т.е. лампичка като минифенерче
3. Ключ с вграден модул за дистанционно заключване / отключване / аларма
И трите типа са с чип за пасивната система против кражба, т.е. имобилайзер (PATS - Passive Anti-Theft System). Третият ключ ще работи като дистанционно само ако колата ви има инсталиран съответния модул. Т.е. и да си закупиш такъв ключ, ако колата ти няма такава екстра, той няма как да работи.

@cenzor - Поредният чукча за съжаление...
1. Обикновен (базов) ключ
2. Ключ с вградено осветление, т.е. лампичка като минифенерче
3. Ключ с вграден модул за дистанционно заключване / отключване / аларма
И трите типа са с чип за пасивната система против кражба, т.е. имобилайзер (PATS - Passive Anti-Theft System). Третият ключ ще работи като дистанционно само ако колата ви има инсталиран съответния модул. Т.е. и да си закупиш такъв ключ, ако колата ти няма такава екстра, той няма как да работи.

@cenzor - Поредният чукча за съжаление...
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
И въпреки това мисля, че това е полезна информация, която може да събираме в отделна тема. Понеже аз, а сигурно и други незнаят как се програмира ключа за дистанционно отключване/заключване. При мен при едно натискане на бутона се отваря само шофьорската, при две натискания се отварят 4-те врати.
Някъде из нета четох, че и airbag-а е свързан с централното, ако е отключена само шофьорската врата - прави асоциация, че само шофьорът е в колата и гърми само единия/двата. Но какво ще стане ако има пътник вътре, а след това е заключено и отключена само шофьорската врата, малко не ми е ясно

Някъде из нета четох, че и airbag-а е свързан с централното, ако е отключена само шофьорската врата - прави асоциация, че само шофьорът е в колата и гърми само единия/двата. Но какво ще стане ако има пътник вътре, а след това е заключено и отключена само шофьорската врата, малко не ми е ясно

То си е доста трудоемко, но ако имаш време и желание, доста хора ще са благодарни за всякаква информацияbondoff написа:Ако някой има интерес, ще препиша още текстове от упътването.