каква фиеста да взема
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
- Status: Извън линия
Дано не ти я "лепне" някой, че после ще те е*е. Нали не мислиш, че от МП ще ти върнат вноските или ще ти дадат чисто нов автомобил? Свиха ни една служебна Корола и после имаше едни преизчислявания, едни остатъчни стойности и пр. - в крайна сметка си вътре.ImpossibleMan написа:Мен не ме е*е, дали някой ще ми я лепне. Не е моя, има си каско, Мото Пфое да мислят как да си я търсят!
А тая логика с новите коли коли нещо не я схващам - поддръжката на нова кола не винаги е по-евтина от на 2-3 годишна. В гаранционния период си яко в джаза за профилактичните прегледи, ще дадеш повече пари, отколкото да отстраниш евентуален проблем при "старата" 3- годишна кола.
Несъмнено да караш чисто нова кола, при това по възможност висок клас на оборудване - напр. новото Mondeo Titanium - е по-добре, отколкото същата стара. Но нова гола като пушка става само за служебен автомобил - който е карал Fabia Junior напр. ще ме разбере.
Къде са негативите на Фокуса - аз на моя виждам един негатив и той е разходът

- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
-
- потребител
- Регистриран: 11 апр 2007, 12:30
- Модел на автомобила: fiesta
аз съм се возил бая на Ксантия и да си кажа вози доста по добре от Фиестата,попадна си все на някакви каруци изглежда....ImpossibleMan написа:Честно да ти кажа и на мен ми се иска да вярвам в Бог, ама като не съм го виждал и не ми е напомнял за себе си...doctordre написа:аз мисля че ксантията би трябвало да е като ХМ, затова казвам така. иначе ХМ-а за мен вози доста по-добре от повечето обикновени коли, отделно има режими auto и sport. няма да ти казвам на sport спуснат до долу какво прави

- ImpossibleMan
- потребител
Сигурно е така, ама каруците бяха две. Дори съм сигурен, че греша. Кво да кажа. Новата кола е със стегнато и ЗДРАВО окачване, затова сигурно съм попадал все на боклуци. Абе мамка му, вземайте Ксантии като искате, аз видях колко струват. Който иска да предпочете стара Ксантия ( то няма нови) пред нова Фиеста. Мен все още не ми е изпила чавка акъла! Отговарям за себе си, за франкофилите не ме е еня! Това е НАЙ-ТЪПАТА, ГАДНА И НЕУДОБНА КОЛА, НА КОЯТО СЪМ СЕ КАЧВАЛ! Ксантията е пълен боклук, откъдето и да я погледнеш. Вече е на годинки, не знам защо изобщо я сравних с моята! За мен боклуци са всички коли над 5 години. Единствено ентусиасти, които търсят нещо в себе си, могат да са горди с такава кола!///M Power написа:аз съм се возил бая на Ксантия и да си кажа вози доста по добре от Фиестата,попадна си все на някакви каруци изглежда....ImpossibleMan написа:Честно да ти кажа и на мен ми се иска да вярвам в Бог, ама като не съм го виждал и не ми е напомнял за себе си...doctordre написа:аз мисля че ксантията би трябвало да е като ХМ, затова казвам така. иначе ХМ-а за мен вози доста по-добре от повечето обикновени коли, отделно има режими auto и sport. няма да ти казвам на sport спуснат до долу какво прави
И за да съм по темата - Цената на старата кола трябва да е с около 20 % по-ниска на година. Ако е с по-малко, значи ви ментят нещо!!!!!! И ако спорите, това е от застрахователите. Затова вижте за колко е застрахована колата или за колко биха я застраховали. Фиеста за 13000 , 2003 година почти без екстри е просто невъзможна цена!
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
ImpossibleMan написа: И за да съм по темата - Цената на старата кола трябва да е с около 20 % по-ниска на година. Ако е с по-малко, значи ви ментят нещо!!!!!! И ако спорите, това е от застрахователите. Затова вижте за колко е застрахована колата или за колко биха я застраховали. Фиеста за 13000 , 2003 година почти без екстри е просто невъзможна цена!

Мхм, ама друг път.

- ImpossibleMan
- потребител
Ами аз не съм виновен . Виновни са застрахователите. Питай тях. Ако някой ми предложи по-голяма цена от застрахованата сума, няма да приема. Проблема е на тоя, дето купува, дали ще даде парите. Разбира се , твоята си я купил от Мото Пфое, а те си слагат надценка за обслужване и малко печалба. Това е. Иначе как мислиш в България ще могат да се внасят коли на смешни цени, въпреки данъците?cenzor написа:ImpossibleMan написа: И за да съм по темата - Цената на старата кола трябва да е с около 20 % по-ниска на година. Ако е с по-малко, значи ви ментят нещо!!!!!! И ако спорите, това е от застрахователите. Затова вижте за колко е застрахована колата или за колко биха я застраховали. Фиеста за 13000 , 2003 година почти без екстри е просто невъзможна цена!И до коя година работи това правило? Защото ако нова Фиеста с климатик + аларма+ централно и каско е 17-18000лв , според твоето правило след три години( а 4г. и нагоре- без пари направо) тази кола трябва да струва ... 7200лв ....
Мхм, ама друг път.
-
- потребител
- Регистриран: 12 дек 2006, 09:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 TDCI
- Контакти:

До- добре вземи нова, даже база и на лизинг, отколкото 2-3 годишна обслужвана в Мото Пфое