каква фиеста да взема

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Status: Извън линия

Мнение от debug » 08 юни 2007, 23:34

ImpossibleMan написа:Мен не ме е*е, дали някой ще ми я лепне. Не е моя, има си каско, Мото Пфое да мислят как да си я търсят!
Дано не ти я "лепне" някой, че после ще те е*е. Нали не мислиш, че от МП ще ти върнат вноските или ще ти дадат чисто нов автомобил? Свиха ни една служебна Корола и после имаше едни преизчислявания, едни остатъчни стойности и пр. - в крайна сметка си вътре.
А тая логика с новите коли коли нещо не я схващам - поддръжката на нова кола не винаги е по-евтина от на 2-3 годишна. В гаранционния период си яко в джаза за профилактичните прегледи, ще дадеш повече пари, отколкото да отстраниш евентуален проблем при "старата" 3- годишна кола.
Несъмнено да караш чисто нова кола, при това по възможност висок клас на оборудване - напр. новото Mondeo Titanium - е по-добре, отколкото същата стара. Но нова гола като пушка става само за служебен автомобил - който е карал Fabia Junior напр. ще ме разбере.

Къде са негативите на Фокуса - аз на моя виждам един негатив и той е разходът :P Старият ми вече е на 8 години и 240000км реални - виждам се често с човека, който го кара - до сега са сменени веднъж биелетките, веднъж дисковете,гърнетата и вентилаторите на радиатора. И веднъж мотора, ма това е друга тема и всъщност е свързана с подръжката, а не с издръжливостта на двигателя...
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011

Мнение от ImpossibleMan » 09 юни 2007, 05:21

Имах предвид, че ако ги има тия пари в наличност, ще е по-добре да вземе нещо на изплащане с повечко екстри. Да, разходите са големи за новата кола, но и за старата също могат да станат толкова големи, ако предпочете сервиза на бай Пешо.

///M Power
потребител
потребител
Регистриран: 11 апр 2007, 12:30
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от ///M Power » 09 юни 2007, 10:00

ImpossibleMan написа:
doctordre написа:аз мисля че ксантията би трябвало да е като ХМ, затова казвам така. иначе ХМ-а за мен вози доста по-добре от повечето обикновени коли, отделно има режими auto и sport. няма да ти казвам на sport спуснат до долу какво прави :D
Честно да ти кажа и на мен ми се иска да вярвам в Бог, ама като не съм го виждал и не ми е напомнял за себе си...
аз съм се возил бая на Ксантия и да си кажа вози доста по добре от Фиестата,попадна си все на някакви каруци изглежда.... :wink:

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 09 юни 2007, 20:37

///M Power написа:
ImpossibleMan написа:
doctordre написа:аз мисля че ксантията би трябвало да е като ХМ, затова казвам така. иначе ХМ-а за мен вози доста по-добре от повечето обикновени коли, отделно има режими auto и sport. няма да ти казвам на sport спуснат до долу какво прави :D
Честно да ти кажа и на мен ми се иска да вярвам в Бог, ама като не съм го виждал и не ми е напомнял за себе си...
аз съм се возил бая на Ксантия и да си кажа вози доста по добре от Фиестата,попадна си все на някакви каруци изглежда.... :wink:
Сигурно е така, ама каруците бяха две. Дори съм сигурен, че греша. Кво да кажа. Новата кола е със стегнато и ЗДРАВО окачване, затова сигурно съм попадал все на боклуци. Абе мамка му, вземайте Ксантии като искате, аз видях колко струват. Който иска да предпочете стара Ксантия ( то няма нови) пред нова Фиеста. Мен все още не ми е изпила чавка акъла! Отговарям за себе си, за франкофилите не ме е еня! Това е НАЙ-ТЪПАТА, ГАДНА И НЕУДОБНА КОЛА, НА КОЯТО СЪМ СЕ КАЧВАЛ! Ксантията е пълен боклук, откъдето и да я погледнеш. Вече е на годинки, не знам защо изобщо я сравних с моята! За мен боклуци са всички коли над 5 години. Единствено ентусиасти, които търсят нещо в себе си, могат да са горди с такава кола!

И за да съм по темата - Цената на старата кола трябва да е с около 20 % по-ниска на година. Ако е с по-малко, значи ви ментят нещо!!!!!! И ако спорите, това е от застрахователите. Затова вижте за колко е застрахована колата или за колко биха я застраховали. Фиеста за 13000 , 2003 година почти без екстри е просто невъзможна цена!

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 09 юни 2007, 20:55

ImpossibleMan написа: И за да съм по темата - Цената на старата кола трябва да е с около 20 % по-ниска на година. Ако е с по-малко, значи ви ментят нещо!!!!!! И ако спорите, това е от застрахователите. Затова вижте за колко е застрахована колата или за колко биха я застраховали. Фиеста за 13000 , 2003 година почти без екстри е просто невъзможна цена!
:D И до коя година работи това правило? Защото ако нова Фиеста с климатик + аларма+ централно и каско е 17-18000лв , според твоето правило след три години( а 4г. и нагоре- без пари направо) тази кола трябва да струва ... 7200лв ....
Мхм, ама друг път. :lol:
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 09 юни 2007, 21:24

cenzor написа:
ImpossibleMan написа: И за да съм по темата - Цената на старата кола трябва да е с около 20 % по-ниска на година. Ако е с по-малко, значи ви ментят нещо!!!!!! И ако спорите, това е от застрахователите. Затова вижте за колко е застрахована колата или за колко биха я застраховали. Фиеста за 13000 , 2003 година почти без екстри е просто невъзможна цена!
:D И до коя година работи това правило? Защото ако нова Фиеста с климатик + аларма+ централно и каско е 17-18000лв , според твоето правило след три години( а 4г. и нагоре- без пари направо) тази кола трябва да струва ... 7200лв ....
Мхм, ама друг път. :lol:
Ами аз не съм виновен . Виновни са застрахователите. Питай тях. Ако някой ми предложи по-голяма цена от застрахованата сума, няма да приема. Проблема е на тоя, дето купува, дали ще даде парите. Разбира се , твоята си я купил от Мото Пфое, а те си слагат надценка за обслужване и малко печалба. Това е. Иначе как мислиш в България ще могат да се внасят коли на смешни цени, въпреки данъците?

Fiesta_2006
потребител
потребител
Регистриран: 12 дек 2006, 09:56
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 TDCI
Контакти:

Мнение от Fiesta_2006 » 09 юни 2007, 23:55

:roll: Ами аз карам фиста 2006година с 1.4 TDCI двигател,имам я 6 месеца и вече е на 19 300км другата седмица ще я обслужвам, като цяло съм доволна от количката O:): Комфортна е и има приличен вървеж, но разхода й далеч не е колкото пише по различните книжки и спецификации :!: В София си ми гори 6.0 до 7.0 на сто, най често 6.4 :roll:
До- добре вземи нова, даже база и на лизинг, отколкото 2-3 годишна обслужвана в Мото Пфое :roll:
Изображение

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”