Проблем с централно
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
- Status: Извън линия
Проблем с централно
Имам проблем с централното на шофьоркста врата. С ключа като заключвам и откл. всичко е наред, но от дистанционното на тази врата не действа и като тръгна да закл. и останалите врати закл. и пак откл., колата остава отключена и трябва да мина с ключа. При откл. всички други врати са ОК, но през шофьорската трябва пак с ключа. От машинката ли е или нещо друго? Ходих където ми слагаха алармата и всичко с нея е наред, пуска си нормално импулсите. Става дума за мондео.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Започни на първо време със смазване на съответната брава. Ако заяжда, със ключа работи защото прилагаш по-голямо усилие. Машинката няма такова и бравата остава заключена. Тъй като машинките играят роля и на управляващо реле, когато остане в заключено състояние подава команда заключи на останалите врати, затова се получава това отключване и веднага отново заключване.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
То всъщност е обратното, при заключване останалите врати се заключват и пак се отключват, а след като цялата е заключена не се отключва само тя. Май пак ще се свали кората и буксата ще се пръсне с контактен спрей и ще взема да смажа и бравата. С какво да я смажа, спрей ли пак някакъв или с нещо друго 

-
- потребител
- Регистриран: 23 дек 2006, 19:31
- Модел на автомобила: MONDEO
Провери си машинката на централното на твойта врата-механиката и има 1 свързващо лосче от ключа към централното.И още виж дали нямаш механична "боклучена" причина поради която не се заключва.Особено зимата ако забравя да ги напръскам с спрей ми сее случвало така.А забравих 1 път ми бараха аларм и центр и като заключа-мойта отворена а 3те заключени и се оказа после,че на мойта врата са ми обърнали 2 кабела и затова е било така,така ,че да ги проверят отново защото командването за другите 3вр е от твойта.
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2007, 21:28
- Модел на автомобила: Mondeo,Fiesta
hi
Имах същия проблем,оказа се че е от ключетата в машинката.Не се намират такива и ги пробих с много фино свредло.През отвора напръсках със спрей за патина.В момента работят безупречно.
- marin16v
- потребител
- Регистриран: 11 яну 2008, 09:50
- Модел на автомобила: Eskort Ghia 1,6 16v `1998 kombi LPG
Проблем с централното
При отключване и заключване с ключа няма проблем.Диода на дистанционното свети,но вратите не реагират.Не знам къде да търся проблема.Ако някой знае да каже.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега имаш проблем в модула на предната врата.Проблема е вътре има 6 броя микро- превключватери и някой от тях не действа.Те работят на принципа два по два както девяторния ел. ключ по-просто казано .Спасението ти е: В София има човек който ги ремонтира той отремонтира и моя модул или да вземеш на старо но от кола която е като твойта .От 97-2000 г. мисля че са един чешит.Виж дали имаш Д-лок и трябва да търсиш същата иначе няма да работи коректно в МП струва 420лв.