Ford Galaxy
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2007, 14:47
- Модел на автомобила: ford galaxy
- Status: Извън линия
Ford Galaxy
Купих от Мотопфое-Младост един "Форд Галакси"- оказион и заминах по работа в Бургас.Шьп в един момент ми блокираха чистачките и реших да отида в сервиза на Мотопфое.Прегледаха колата и любезно ми казаха , 4е е блокирала втулка на шарнира и понеже била капсолувана трябва да се смени целия механизъм.Цената била 560 лв. и трябвало да се заяви в София и като дойде ще я сменят.
Всичко става във време на неприкъснат дъждец.
Добре ,че мои партнъори в Бургас ми казаха за една частна работилничка за динама и стартери ш волю-неволю я открих.
Там едни майстори с окъсани работни дрехисвалиха шарнирния механизъм на чистачките,установиха блокиралата втулка ,езбиха я,почистиха, смазаха и след 25 минуте чистачките работеха безупречно.И ми поискаха 30 лв.Питам какво ни чака когато такива майстори ще затворят и ще останеме в ръцете на "големите майстори от фирмените сервизи??
Добре ,че мои партнъори в Бургас ми казаха за една частна работилничка за динама и стартери ш волю-неволю я открих.
Там едни майстори с окъсани работни дрехисвалиха шарнирния механизъм на чистачките,установиха блокиралата втулка ,езбиха я,почистиха, смазаха и след 25 минуте чистачките работеха безупречно.И ми поискаха 30 лв.Питам какво ни чака когато такива майстори ще затворят и ще останеме в ръцете на "големите майстори от фирмените сервизи??
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Ford Galaxy
E, не разбирам на какво се учудваш... Нормално е в голям и фирмен сервиз да не си позволяват да правят "български" доработки.plamen58 написа:Купих от Мотопфое-Младост един "Форд Галакси"- оказион и заминах по работа в Бургас.Шьп в един момент ми блокираха чистачките и реших да отида в сервиза на Мотопфое.Прегледаха колата и любезно ми казаха , 4е е блокирала втулка на шарнира и понеже била капсолувана трябва да се смени целия механизъм.Цената била 560 лв. и трябвало да се заяви в София и като дойде ще я сменят.
АКо си отварял FORD TIS , там при всяка подобна ситуация, при дефект стъпката е една : ЗАМЕНЕТЕ ДЕФЕКТИРАЛИЯ ЕЛЕМЕНТ>.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
А занаете ли, че във всички "европейски" държави, възли и детайли не се ремонтират а се заменят с нови?! Ако са ти отишли четките на алтернатора следва смяна на целия алтернатор...
Това е малко
, но реших да го споделя, за да не се чудите на реакцията на МП.
PS - добре че сме в BG та има кой да оправя счупените неща, а не да ги заменя с нови
PS2 - темата не е за този раздел, затова я местя в КАФЕНЕ

Това е малко

PS - добре че сме в BG та има кой да оправя счупените неща, а не да ги заменя с нови

PS2 - темата не е за този раздел, затова я местя в КАФЕНЕ

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Що се чудите.
Като ви гръмне импулсен стабилизатор на процесора сменяте цялото дъно или греша.
Да сте видеми скоро някой да ремонтира клавиатура или мишка.
Самия ремонт е 2-3 пъти по-скъп от самото изделие.
Това че някой ремонтира отделни детайли (в това число влизам и аз) означава, че не си цени времето и труда.
Какво да се прави като живеем в такава бедна, а може би по-вярно е да се каже ограбена държава.
Като ви гръмне импулсен стабилизатор на процесора сменяте цялото дъно или греша.
Самия ремонт е 2-3 пъти по-скъп от самото изделие.
Това че някой ремонтира отделни детайли (в това число влизам и аз) означава, че не си цени времето и труда.
Какво да се прави като живеем в такава бедна, а може би по-вярно е да се каже ограбена държава.
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2007, 14:47
- Модел на автомобила: ford galaxy
galaxy
Kolegi ,ne mi kazvaite kak e v Evropa!Kogato zaplatite ni stanat kato tehnite 6te smeniame i nie celi vazli.Ako niakoi ima info za takiva uslugi i maistori da spodeli!Tova e ,s koeto mojem da si pomognem tuk.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: galaxy
Тези неща май си ги споделяме тук ?plamen58 написа:Kolegi ,ne mi kazvaite kak e v Evropa!Kogato zaplatite ni stanat kato tehnite 6te smeniame i nie celi vazli.Ako niakoi ima info za takiva uslugi i maistori da spodeli!Tova e ,s koeto mojem da si pomognem tuk.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: galaxy
Да го беше написал на Англииски направо.plamen58 написа:Kolegi ,ne mi kazvaite kak e v Evropa!Kogato zaplatite ni stanat kato tehnite 6te smeniame i nie celi vazli.Ako niakoi ima info za takiva uslugi i maistori da spodeli!Tova e ,s koeto mojem da si pomognem tuk.
Щото някой от Европата ако вземе речник ти превежда 2-те редчета написани на по този 0лигофренски начин, гаранция няма да ти разбере нищо ...
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
в случая примера ти нее точен,защото една клавиатура струва $3-10 ,но един генератор не струва $10 нали.Затова си заслужава да се сменят четките му.nikolovvd написа:Що се чудите.
.
Уважавам труда,но има случаи,в които подмяната на дребни части е по-рентабилна от подмяната на целия детаил.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: Galaxy
Когато получаваш 300лв. заплата - 30лв. са нормална цена.plamen58 написа:Sapostavkata 560 lv i 30 lv e dostata4no pokazatelna za smisala ot remonti,a ne vednaga smiana na celia vazel.
А не е ли същото като получаваш 3000 евро да дадеш 300 за нова част? Какво са виновни германците, че цените им са такива - просто ние сме си бедни.
-
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2006, 09:57
- Модел на автомобила: Мондео 1,8 16V 1993
- Контакти:
Re: Ford Galaxy
Щеше да е по-интересно ако пишеше:cenzor написа:АКо си отварял FORD TIS , там при всяка подобна ситуация, при дефект стъпката е една : ЗАМЕНЕТЕ ДЕФЕКТИРАЛИЯ ЕЛЕМЕНТ>.
1. Демонтирайте проблемния елемент
2. Намерете самоук майстор из махалата
3. Спазарете ремонта за шише домашна пърцуца
Има ли смисъл всяка тема, в която има написана цифра да се обръща на размисли за разликата в стандарта на живот и т.н. Сигурен съм, че поне 80-90% от форумчаните сме наясно с БГ-действителността..
Последна промяна от nimm на 04 апр 2007, 18:03, променено общо 1 път.
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011