Ford Galaxy

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
plamen58
потребител
потребител
Регистриран: 10 мар 2007, 14:47
Модел на автомобила: ford galaxy
Status: Извън линия

Ford Galaxy

Мнение от plamen58 » 01 апр 2007, 19:43

Купих от Мотопфое-Младост един "Форд Галакси"- оказион и заминах по работа в Бургас.Шьп в един момент ми блокираха чистачките и реших да отида в сервиза на Мотопфое.Прегледаха колата и любезно ми казаха , 4е е блокирала втулка на шарнира и понеже била капсолувана трябва да се смени целия механизъм.Цената била 560 лв. и трябвало да се заяви в София и като дойде ще я сменят.
Всичко става във време на неприкъснат дъждец.
Добре ,че мои партнъори в Бургас ми казаха за една частна работилничка за динама и стартери ш волю-неволю я открих.
Там едни майстори с окъсани работни дрехисвалиха шарнирния механизъм на чистачките,установиха блокиралата втулка ,езбиха я,почистиха, смазаха и след 25 минуте чистачките работеха безупречно.И ми поискаха 30 лв.Питам какво ни чака когато такива майстори ще затворят и ще останеме в ръцете на "големите майстори от фирмените сервизи??

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: Ford Galaxy

Мнение от cenzor » 01 апр 2007, 19:55

plamen58 написа:Купих от Мотопфое-Младост един "Форд Галакси"- оказион и заминах по работа в Бургас.Шьп в един момент ми блокираха чистачките и реших да отида в сервиза на Мотопфое.Прегледаха колата и любезно ми казаха , 4е е блокирала втулка на шарнира и понеже била капсолувана трябва да се смени целия механизъм.Цената била 560 лв. и трябвало да се заяви в София и като дойде ще я сменят.
Всичко става във време на неприкъснат дъждец.
Добре ,че мои партнъори в Бургас ми казаха за една частна работилничка за динама и стартери ш волю-неволю я открих.
Там едни майстори с окъсани работни дрехисвалиха шарнирния механизъм на чистачките,установиха блокиралата втулка ,езбиха я,почистиха, смазаха и след 25 минуте чистачките работеха безупречно.И ми поискаха 30 лв.Питам какво ни чака когато такива майстори ще затворят и ще останеме в ръцете на "големите майстори от фирмените сервизи??
E, не разбирам на какво се учудваш... Нормално е в голям и фирмен сервиз да не си позволяват да правят "български" доработки.
АКо си отварял FORD TIS , там при всяка подобна ситуация, при дефект стъпката е една : ЗАМЕНЕТЕ ДЕФЕКТИРАЛИЯ ЕЛЕМЕНТ>.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 01 апр 2007, 23:06

БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ !!!

Потребителски аватар
CEC0087
Потребител
Потребител
Регистриран: 14 юли 2006, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus mk2 06
Ford Orion 1.4 92

Мнение от CEC0087 » 01 апр 2007, 23:37

За съжаление е така в големите сервизи казват ново и толкова ако щеш, пъrво си продават скъпите части вторo си спестяват главоболия да поправат нещо старо

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 02 апр 2007, 10:40

А занаете ли, че във всички "европейски" държави, възли и детайли не се ремонтират а се заменят с нови?! Ако са ти отишли четките на алтернатора следва смяна на целия алтернатор...
Това е малко *00118* , но реших да го споделя, за да не се чудите на реакцията на МП.

PS - добре че сме в BG та има кой да оправя счупените неща, а не да ги заменя с нови :roll:

PS2 - темата не е за този раздел, затова я местя в КАФЕНЕ

:twisted:

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 02 апр 2007, 11:26

Що се чудите.
Като ви гръмне импулсен стабилизатор на процесора сменяте цялото дъно или греша.
Да сте видеми скоро някой да ремонтира клавиатура или мишка.
Самия ремонт е 2-3 пъти по-скъп от самото изделие.
Това че някой ремонтира отделни детайли (в това число влизам и аз) означава, че не си цени времето и труда.
Какво да се прави като живеем в такава бедна, а може би по-вярно е да се каже ограбена държава.

plamen58
потребител
потребител

galaxy

Мнение от plamen58 » 02 апр 2007, 16:09

Kolegi ,ne mi kazvaite kak e v Evropa!Kogato zaplatite ni stanat kato tehnite 6te smeniame i nie celi vazli.Ako niakoi ima info za takiva uslugi i maistori da spodeli!Tova e ,s koeto mojem da si pomognem tuk.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 02 апр 2007, 16:22

Така е Пламене. Според последните проучвания това с заплатите щяло да стане след 120 до 220 години, когато нас няма да ни има (или поради тази причина). *00147*

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Re: galaxy

Мнение от cenzor » 02 апр 2007, 16:28

plamen58 написа:Kolegi ,ne mi kazvaite kak e v Evropa!Kogato zaplatite ni stanat kato tehnite 6te smeniame i nie celi vazli.Ako niakoi ima info za takiva uslugi i maistori da spodeli!Tova e ,s koeto mojem da si pomognem tuk.
Тези неща май си ги споделяме тук ?
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: galaxy

Мнение от paci » 02 апр 2007, 16:35

plamen58 написа:Kolegi ,ne mi kazvaite kak e v Evropa!Kogato zaplatite ni stanat kato tehnite 6te smeniame i nie celi vazli.Ako niakoi ima info za takiva uslugi i maistori da spodeli!Tova e ,s koeto mojem da si pomognem tuk.
Да го беше написал на Англииски направо.
Щото някой от Европата ако вземе речник ти превежда 2-те редчета написани на по този 0лигофренски начин, гаранция няма да ти разбере нищо ...

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 02 апр 2007, 16:40

nikolovvd написа:Що се чудите.
Да сте видеми скоро някой да ремонтира клавиатура или мишка.
.
в случая примера ти нее точен,защото една клавиатура струва $3-10 ,но един генератор не струва $10 нали.Затова си заслужава да се сменят четките му.
Уважавам труда,но има случаи,в които подмяната на дребни части е по-рентабилна от подмяната на целия детаил.

plamen58
потребител
потребител

Galaxy

Мнение от plamen58 » 02 апр 2007, 17:53

Sapostavkata 560 lv i 30 lv e dostata4no pokazatelna za smisala ot remonti,a ne vednaga smiana na celia vazel.

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 02 апр 2007, 20:32

мога само да да добавя че единствено по ефтините части са рециклираните т.е. ако в германското МП ти свалят разваления алтернатор който като нов примерно струва 100 евро те ти слагат рециклиран за 70 евро с гаранция все едно си дал пари за чисто нов
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Re: Galaxy

Мнение от nikolovvd » 02 апр 2007, 21:03

plamen58 написа:Sapostavkata 560 lv i 30 lv e dostata4no pokazatelna za smisala ot remonti,a ne vednaga smiana na celia vazel.
Когато получаваш 300лв. заплата - 30лв. са нормална цена.
А не е ли същото като получаваш 3000 евро да дадеш 300 за нова част? Какво са виновни германците, че цените им са такива - просто ние сме си бедни.

nimm
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2006, 09:57
Модел на автомобила: Мондео 1,8 16V 1993
Контакти:

Re: Ford Galaxy

Мнение от nimm » 03 апр 2007, 10:04

cenzor написа:АКо си отварял FORD TIS , там при всяка подобна ситуация, при дефект стъпката е една : ЗАМЕНЕТЕ ДЕФЕКТИРАЛИЯ ЕЛЕМЕНТ>.
Щеше да е по-интересно ако пишеше:
1. Демонтирайте проблемния елемент
2. Намерете самоук майстор из махалата
3. Спазарете ремонта за шише домашна пърцуца

Има ли смисъл всяка тема, в която има написана цифра да се обръща на размисли за разликата в стандарта на живот и т.н. Сигурен съм, че поне 80-90% от форумчаните сме наясно с БГ-действителността..
Последна промяна от nimm на 04 апр 2007, 18:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011

Мнение от ImpossibleMan » 04 апр 2007, 15:08

Прави са си хората. Що да се занимават с нещо, което може и да не стане, а после пак да ти го сменят с ново? Аз имах късмет, че не ми смениха цялата система на запалката, а само я изчегъркаха с ножа ;) Ама нали е гаранция, така може :) Виж, ако не бях в гаранция...

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”