Ромолене отпред около нафтовата помпа
-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2016, 20:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1, 1.8 TDCI, 115 h.p.
- Status: Извън линия
Ромолене отпред около нафтовата помпа
Колеги, от няколко месеца дочувам един ритмичен, периодично повтарящ се шум като ромолене /прилича на ромолене на лагер или ролка/ пред двигателя /сякаш около нафтовата помпа/. Шумът не е много силен, но аз го долавям. Чува се, когато двигателят работи на празен ход. Сменихме: обтяжна ролка на ангренаж - няма промяна, шумът остана. Откачихме пистов ремък, за да не се върти нищо - същата работа... Някой колега да е имал подобна болежка ? Някой да има предположение или опит ? Освен веригата и нафтовата помпа, поне аз не се сещам да е друго ?! Майстор твърди, че това НЕ е шум на верига .... Благодаря предварително
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Ромолене отпред около нафтовата помпа
Аз слушам с Това шумовете по двигателя.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Ако тропат повдигачите на клапаните?
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2016, 20:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 1, 1.8 TDCI, 115 h.p.
Шумът е ритмичен, периодичен, с честота приблизително на всяка секунда се чува въпросното ромолене. Аз лично го оприличавам на ромолене на ролка или лагер..... не се сещам за по-точно определение.
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
В предната част на двигателя лагерите с ролки или съчми не са много. С премахването на пистовия ремък заради пробата, сте елиминирали някои от тях и шумът пак си е останал. Доколкото ми е известно, коляновият и разпределителният вал не са оборудвани с такива лагери, така че могат да се изключат от уравнението. Остават нагнетателната помпа и евентуално водната такава. Обаче не знам с какви лагери са направени.
Знам всички вицове за Форд