Тампон заден носач?
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2016, 23:08
- Status: Извън линия
Тампон заден носач?
Здравейте колеги,
Става въпрос за този тампон.Сменявал съм го, но след като изкара окло 30хил.км. сега съм решил да взема оригинален.Та питането ми е за оригинален партиден номер.На места ми дава 1304124, а на други 1061670.Автомобила е Фокус МК1, 1999г.Та ако някой може да каже нещо ще съм благодарен.
Става въпрос за този тампон.Сменявал съм го, но след като изкара окло 30хил.км. сега съм решил да взема оригинален.Та питането ми е за оригинален партиден номер.На места ми дава 1304124, а на други 1061670.Автомобила е Фокус МК1, 1999г.Та ако някой може да каже нещо ще съм благодарен.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Re: Тампон заден носач?
Проверявал ли си на https://ford.7zap.com/en/ за OEN номер?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Явно партномерът му е 1061670, поне според https://ford.7zap.com/en/car/42/6.34926 ... 804/#5A638
https://7zap.com/en/part/FORD/1061670/
https://7zap.com/en/part/FORD/1061670/
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
Така ми излиза и на мен-1061670. За Фокус 2, Ц-Макс и Куга 1 е 1304124.Само, че като се погледнат афтърмаркет частите , да кажем CORTECO 21652961 (това което съм дал за пример) го дават че отговаря и на двата оригинални номера.Това се отнася и за други алтернативни производители.
Силно подозирам,че и при двата оригинални номера тампона е еднакъв.
Силно подозирам,че и при двата оригинални номера тампона е еднакъв.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Точно тези тампони са консуматив моите съм ги сменял 4 пъти ама колата се кара всеки ден и се товари първите на бяха MOOG изкараха около 30к после сложих на Delphi те изкараха около 50к после сложих Meyle и те изкараха около 50к сега в момента май са TRW по спомен и не съм ги гледал в какво състояние са в момента. Каквото и да вземеш с тези пътища нищо няма да се задържи трайно.
- ivchotr
- потребител
Афтърмаркет производителите си слагат техни номера, които са алтернативни на оригиналните. Винаги можеш да направиш връзка на едните с другите. Те затова в таблицата дават какви са номерата на възможните афтърмаркет производители. За улеснение на купувачите, когато попаднат в магазин, в който не се предлагат оригинални части. Защото, доколкото съм запознат, производителят на колата е задължен да произвежда оригинални части през първите 10 години след излизане на модела на пазара. После идват алтернативните производители на части и в един момент остават само те. И някои застояли по складовете оригинали, разбира се. А пък в последно време производителите на колите дори не се занимават да правят и части, ами направо си ги поръчват на някоя фирма.

-
- потребител
Оригиналният тампон при мен беше изкарал близо 20год.Като отчета факта,че самата смяна е сравнително трудоемка и цената на оригинален не е много по-висока-то смятам този път да заложа на оригинален тампон.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Значи смяната не е толкова трудна бях в сервиза когато ми го смениха свалиха гумата и отвиха болтовете на тампона с които се държи на купето и после с един инструмент като преса го изкараха и го запресоваха пак на място може би съм чакал час.
-
- потребител
Малко развитие по темата.При оригинални номера 1061670 и 1304124 тампона е еднакъв както и подозирах...
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
Я то можело да се сменя този тампон. Аз заради него продадох фокуса. В Бургас почти нямаше сервиз където да не бях ходил да питам за смяна точно на този тампон.
И на всякъде ми отказваха или ми искаха 500 - 600 лв само за да свалят стария, отделно цената на новия а тогава тя беше 40-50 лв. Исках и двата да сменя ама друг си я кара колицата вече. Сега си карам по големия му брат ц макс фейслифт дизеларка и те така..
И на всякъде ми отказваха или ми искаха 500 - 600 лв само за да свалят стария, отделно цената на новия а тогава тя беше 40-50 лв. Исках и двата да сменя ама друг си я кара колицата вече. Сега си карам по големия му брат ц макс фейслифт дизеларка и те така..
-
- потребител
Навреме разбираш за смяната на този тампон, тъй като и сега си го имаш при това абсолютно същия...
- ivchotr
- потребител
Е ми в Бургас ако нямат преси и ги вадят на ръка, нищо чудно да искат по 500 - 600 лв за смяна. И фитнесите вдигнаха цените, а тоя тампон си иска човек да има сила