Изчезва антифриз Фокус 1.6 tdci 2012
-
- потребител
- Регистриран: 16 май 2011, 18:44
- Модел на автомобила: Форд Фокус 1.6 TDCI 115hp mk3
Форд Фокус 2.0 Duratec HE Bi-Fuel (145 hp) mk2.5 - Местоположение: София
- Status: Извън линия
- Penyo63
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2016, 12:31
- Модел на автомобила: jaguar x type
Re: Изчезва антифриз Фокус 1.6 tdci 2012
Колега, Хубаво направи, че сподели и решението на проблема. Други колеги питат, поставят проблема си, почва се някаква дискусия, а поставилия началото, тоест проблема никакъв го няма. Решението .......няма го и ние дето сме си загубили част от личното време да помагаме на колега в нужда-ами да не сме си губили времето. Айде нас ни остави дето вика бай Ганьо :"имал бол .... дал. По важно е, че след нас има други които четат, написаното остава и може да помогне на друг. Така че колега Браво че сподели докрай неволите си с нас. Така се прави.
Същността на едно сложно нещо,се дължи на добре подбрани елемнтарни неща.
-
- потребител
Всъщност все още не е свършило и не съм наясно дали само гарнитурата ще. Надявам се главата няма да ме изненада неприятно с нещо и ще се събере всичко без проблеми и засечки и тогава ще обявим край на мъките.
Иначе и аз смятам че като питаш и после намериш решение/ начин да се справиш е хубаво да го споделиш. Много неща така съм си решил като съм прочел друг как се е оправил. Така споделих решението на проблема с играещите обороти и паленето топла на газ със стария форд, така ще споделя как се ресетва battery monitoring системата без кабели и софтуери(необходимо след смяна на акумулатор)
Иначе и аз смятам че като питаш и после намериш решение/ начин да се справиш е хубаво да го споделиш. Много неща така съм си решил като съм прочел друг как се е оправил. Така споделих решението на проблема с играещите обороти и паленето топла на газ със стария форд, така ще споделя как се ресетва battery monitoring системата без кабели и софтуери(необходимо след смяна на акумулатор)
-
- потребител
Re: Изчезва антифриз Фокус 1.6 tdci 2012 решено
Колеги колата е в движение. Всичко е точно. Главата не е поазала проблем с пукнатини. Сменили са един клапан на цилиндъръа където беше духнала гарнитурата. Шлайфали са я като са обяснили, че не е жила особено и крива. Клапаните са райберовани, гумички сменени.
Майстора каза че сериозно е била духнала, а пък не прегрявсше.
Пчистили са ми ЕГРа и колата вече бръмчи съвсем добре върви много добре и най-важнлто е не се виждат балончета от тънкото маркуче и от никъде.
Сега остава да се смени масло след няколко стотин км за както и филтъра и се надявам да всичко да остане спомен че иначе ще си сложа въжето. С такъв кеф и мерак си я взех и си се грижа за нея - за една година смених съединтел и маховик, ангренаж комлект с помпата във МОТОПФОЕ, 4 амотисьора, термостат сега и глава и гумички и ако излезе нещо още я паля с една туба бензин и влизам в нея и да се свършва.
Майстора каза че сериозно е била духнала, а пък не прегрявсше.
Пчистили са ми ЕГРа и колата вече бръмчи съвсем добре върви много добре и най-важнлто е не се виждат балончета от тънкото маркуче и от никъде.
Сега остава да се смени масло след няколко стотин км за както и филтъра и се надявам да всичко да остане спомен че иначе ще си сложа въжето. С такъв кеф и мерак си я взех и си се грижа за нея - за една година смених съединтел и маховик, ангренаж комлект с помпата във МОТОПФОЕ, 4 амотисьора, термостат сега и глава и гумички и ако излезе нещо още я паля с една туба бензин и влизам в нея и да се свършва.
-
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2018, 18:12
- Модел на автомобила: Ford Focus MK3 1.6 tdci 115 / 2011
Дано да няма повече проблеми Фокусчето ! Иначе много приятен автомобил с нормални за дизелите проблеми , съединител , дюзи , ЕГР но този проблем с издухана гарнитура на главата за който чета и по чужди форуми ми дойде малко в повече !!!
Ако се превърне в масов проблем за в бъдеще , този модел с този двигател ще бъде истинска катастрофа за тези който го купят като употребяван автомобил . Не съм чул за издухана гарнитура в новите дизели на други производители и подобни случаи ме разочароват от надеждноста на модела като цяло . И моят е от Мото Пфое върнат от оперативен лизинг , сменени дюзи на 90 000 км , сменен съединител комплект с маховика на 100 000 км , термостат /постоянно отворен / на 110 000 км. лагери преден и заден от ляво , семеринг на лява полуоска и други по дребни неща . Та за автомобил на 125 000 истински километра ми се струва МНООООГО голям разхода за поддръжка !!! Надявам поне гарнитурата да не се превърне в масовост че ще има голям отлив от марката заради този мотор .
Иначе много безаварийни от тук нататък ти пожелавам и приятни моменти с иначе прекрасно изглеждащият Фокус !!!
Ако се превърне в масов проблем за в бъдеще , този модел с този двигател ще бъде истинска катастрофа за тези който го купят като употребяван автомобил . Не съм чул за издухана гарнитура в новите дизели на други производители и подобни случаи ме разочароват от надеждноста на модела като цяло . И моят е от Мото Пфое върнат от оперативен лизинг , сменени дюзи на 90 000 км , сменен съединител комплект с маховика на 100 000 км , термостат /постоянно отворен / на 110 000 км. лагери преден и заден от ляво , семеринг на лява полуоска и други по дребни неща . Та за автомобил на 125 000 истински километра ми се струва МНООООГО голям разхода за поддръжка !!! Надявам поне гарнитурата да не се превърне в масовост че ще има голям отлив от марката заради този мотор .
Иначе много безаварийни от тук нататък ти пожелавам и приятни моменти с иначе прекрасно изглеждащият Фокус !!!
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
За 1.6, 8 клапана , 115 кс ли става въпрос тук ?
-
- потребител
За същият "звЕр" става въпрос ! Като старият мотор но с 8 клапана , евро 5 еко норма и някой други по дребни промени .
-
- потребител
Здравей, дай някой линк към тези форуми. Аз не съм срещал такава информация и си мислех че съм изтеглил късата клечка. Ще ми е любопитно да попрочета да видя дали симптомите са били като при мен.mimmomimov написа: ↑28 сеп 2018, 08:13... този проблем с издухана гарнитура на главата за който чета и по чужди форуми...
-
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2017, 18:22
Току що и аз се завръщам от злополучно пътешествие от Виена, около 1230 кв. в едната посока с прегоряла гарнитура на 2.0 TDCI 136 к.с.
Няма как да да е друг отговора на въпроса- къде ми отива антифриза, ако не го налива в цилиндрите и гори или излива навън.При мен се оказа първото.
Същите симтоми като на колегата.Антифриза от казанчето "мистериозно" изчезва.....Впоследствие на дълъг път и голямо натоварване на двигателя си проличава кое му е мистериозното!Просто отвора между ризата на буталото и отворите между блока и главата за охлаждането се "съединяват" под натиска на газовете в горивната камера и си до там!Добре, че гарнитурата е била с метал в нея и отвора вероятно е колкото игла.А от там почва сериозно налягане в охладителната система.
Имал съм късмет на толкова километри от вкъщи, че не се разрастна пробива, а само наду яко към казанчето на антифриза и спука маркуча на малкия кръг, че иначе оставах там.Срязахме маркуча до здраво и от аптечката извадихме бинт и левкопласт и бинтовахме, поне да се доберем до някъде.Добре, че имахме и 3 литра вода за пиене, която отиде в системата.
Попаднах на сервиз в Баден от трима българи.Да е жив и здрав собственика Георги и екипа му, че ме закърпиха да се прибера и дадоха ценни наставления.Взеха ми като за българин, не като за .......Отстраниха термостата, който не пропускаше натрупаните газове към радиатора и правеше въздушна тапа.Развиха наполовина капачката на казанчето, така, че да изпуска натрупалите се газове и наляхме много бутилки с вода за допълване.С наставлението "Карай с не повече от 2000 об/м!" се върнахме благополучно, наливайки 4-5 пъти вода.При работа на двигателя на място по ГКПП-тата включвах парното.
Сега предстои ремонт с проверка на пукнатини в главата, шлайф и т.н.
Няма как да да е друг отговора на въпроса- къде ми отива антифриза, ако не го налива в цилиндрите и гори или излива навън.При мен се оказа първото.
Същите симтоми като на колегата.Антифриза от казанчето "мистериозно" изчезва.....Впоследствие на дълъг път и голямо натоварване на двигателя си проличава кое му е мистериозното!Просто отвора между ризата на буталото и отворите между блока и главата за охлаждането се "съединяват" под натиска на газовете в горивната камера и си до там!Добре, че гарнитурата е била с метал в нея и отвора вероятно е колкото игла.А от там почва сериозно налягане в охладителната система.
Имал съм късмет на толкова километри от вкъщи, че не се разрастна пробива, а само наду яко към казанчето на антифриза и спука маркуча на малкия кръг, че иначе оставах там.Срязахме маркуча до здраво и от аптечката извадихме бинт и левкопласт и бинтовахме, поне да се доберем до някъде.Добре, че имахме и 3 литра вода за пиене, която отиде в системата.
Попаднах на сервиз в Баден от трима българи.Да е жив и здрав собственика Георги и екипа му, че ме закърпиха да се прибера и дадоха ценни наставления.Взеха ми като за българин, не като за .......Отстраниха термостата, който не пропускаше натрупаните газове към радиатора и правеше въздушна тапа.Развиха наполовина капачката на казанчето, така, че да изпуска натрупалите се газове и наляхме много бутилки с вода за допълване.С наставлението "Карай с не повече от 2000 об/м!" се върнахме благополучно, наливайки 4-5 пъти вода.При работа на двигателя на място по ГКПП-тата включвах парното.
Сега предстои ремонт с проверка на пукнатини в главата, шлайф и т.н.

-
- потребител
Дано да е минимална драмата. Че вече почвам да се плаша. Покрай моите неволи четох какво ли не вкл. за пукнати цилиндри с микропукнатини, които отвеждат газовете под гарнитурата и я скапват. Но мисля, че дори ако е пукната само стената на цилиндъра без да е стигнала до съседната кухина в блока и подкожушва гарнитурата ще свършва хипер бързо живота и и ще губи компресия и от там вероятно няма да върви и ще стане очевадно. Или може да кара дълго без симптоми, как мислите?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не се вкарвай във филми. За да се спука, глава, или цилиндър, мотора трябва да е зверски прегрят- над 130-150 градуса, след което да е загасен двигателя и да е налята студена вода, нещо което общо взето почти не може да се случи, или пък е едно на 10 милиона вероятност.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- Потребител
Колегата е написал , че е доливал многократно вода , ако приемем , че е била на температурата на купето - 23-24 градуса , на фона на температурата на водата в двг , си е все едно наливаш студена вода. Шанса да не е пукната главата е доста малък. Може пък да е късметлия.
-
- потребител
@ЯЛТА
Прав си. Но какви биха били симптомите при пукнат вътрешно цилиндър? Ще има ли изобщо или ще се види чак като изтърбуши гарнитурата?
@ivo_63
Прав си но колегата дали е стигал до прегряване че да прави температурни разлики - той да каже де.
Прав си. Но какви биха били симптомите при пукнат вътрешно цилиндър? Ще има ли изобщо или ще се види чак като изтърбуши гарнитурата?
@ivo_63
Прав си но колегата дали е стигал до прегряване че да прави температурни разлики - той да каже де.
-
- Потребител
Дали наливаш течност с температура 22-24-30 градуса на двг с температура на течността в него 110 или 140 е пренебрежимо малка разлика, но достатъчна за голяма беда. Нали не забравяме , че на 100 градуса водата се изпарява , така че ако е 130 градуса си е пак същото - чиста пара.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Като извадиш едно по едно тънките маркучета от разширителния съд, и ги потопиш в друг съд, канче, или тенджера, и при работещ мотор изкарва постоянно балончета, това е гаранция за издухана гарнитура, спукана глава, или цилиндър. Средно добрите майстори виждат къде е продухана гарнитурата, след демонтажа и.stenliivanov написа: ↑01 окт 2018, 21:20@ЯЛТА
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Не ме разбра, но няма значение
Че би трябвало да видят къде е духнала ясно, аз имах предвид ако гарнитурата е здрава, главата също и има пукнатина на вътрешната страна на цилиндъра която стига до ръба му и се пада под гарнитурата, но без да е стигнала до водна магистрала дали ще си личи я по компресия я по работа или не или пък ще духне гарнитурата моментално.
Иначе вече имам опит с гарнитурата нямам нужда от тестове. Правеше балончета губеше, антифриз, леко втвърдяваше маркучите.

Че би трябвало да видят къде е духнала ясно, аз имах предвид ако гарнитурата е здрава, главата също и има пукнатина на вътрешната страна на цилиндъра която стига до ръба му и се пада под гарнитурата, но без да е стигнала до водна магистрала дали ще си личи я по компресия я по работа или не или пък ще духне гарнитурата моментално.
Иначе вече имам опит с гарнитурата нямам нужда от тестове. Правеше балончета губеше, антифриз, леко втвърдяваше маркучите.
ЯЛТА написа: ↑01 окт 2018, 22:09Като извадиш едно по едно тънките маркучета от разширителния съд, и ги потопиш в друг съд, канче, или тенджера, и при работещ мотор изкарва постоянно балончета, това е гаранция за издухана гарнитура, спукана глава, или цилиндър. Средно добрите майстори виждат къде е продухана гарнитурата, след демонтажа и.
-
- потребител
Доливах вода, но когато е отстранен термостата работната температура беше около 60 гр.-65 почти през цялото време, защото външната температура беше от 3 до 15 гр.Само при работа на място се дигаше до 90 гр. Ц.
Иначе в момента на пръсването на маркуча, което за "щастие" се оказа в един дълъг тунел, беше на доста изстинал двигател.Изчаках му.
А за прегряването -аз не съм го прегрявал, мисля до отида до МП и да му пусна един тест и от там ще разбера.
Иначе в момента на пръсването на маркуча, което за "щастие" се оказа в един дълъг тунел, беше на доста изстинал двигател.Изчаках му.
А за прегряването -аз не съм го прегрявал, мисля до отида до МП и да му пусна един тест и от там ще разбера.
-
- потребител
Не знам какъв тест мислиш да правиш там, но аз влизах там за обслужване в началото на август. Тогава си имах проблема с антифриза. Заявих го и поисках тест за налягане в охл. Система. По документи беше направен и беше уж отрицателен демек не е имало отклонение в налягането. Явно или не е правен или е правен некадърно. Но определено беше пари на вятъра.
-
- потребител
И колко ти взеха?