Конденз под кората в багажника Focus C Max
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2010, 14:12
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Конденз под кората в багажника Focus C Max
Здравейте колеги!От скоро имам Focus C Max Gia 2006.Вчера ми направи впечатление,при вдигане на кората над резервната гума в багажника -
че всичко е мокро.Изкарах кората,изсуших я.Подсуших всичко в багажника.Днес я сложих и след 3 часа беше същата работа,без да е валяло и без да съм карал автомобила.Моля ако някой може да ми даде полезен съвет от какво може да се получава това.
че всичко е мокро.Изкарах кората,изсуших я.Подсуших всичко в багажника.Днес я сложих и след 3 часа беше същата работа,без да е валяло и без да съм карал автомобила.Моля ако някой може да ми даде полезен съвет от какво може да се получава това.
- private.esco
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2017, 15:40
Re: Конденз под кората в багажника Focus C Max
И при мен е така от години на фокуса,казаха ми че имам някакъв проблем с вентилацията,имало някъде встрани под задната броня нещо като клапи и те се прецаквали!но не знам точно къдеса
иначе резервната гума мие винаги мокра !!!
Изпратено от моят Lenovo K920 с помощта на Tapatalk

- Запрян.Б.
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2016, 18:39
- Модел на автомобила: Mondeo
едно време на една друга марка кола ми се овлажняваше от газовата бутилкаrubiconis написа: ↑21 авг 2017, 20:06Здравейте колеги!От скоро имам Focus C Max Gia 2006.Вчера ми направи впечатление,при вдигане на кората над резервната гума в багажника -
-
- потребител
Колата е бензинова.Нямам газово.
- Jhereg
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2016, 22:46
- Модел на автомобила: C- Max 1.6 TDCI- 2004
При мене същото.Пролета имаше 3 пръста вода. Сега е сухо. Може би заради времето 

- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
@rubiconis
Като пуснеш стъклоумиващото за задния прозорец, хвърля ли течност през пръскалката?
Имало е подобни случаи (при други марки) - помпи юнака да мие задния прозорец, ама маркуча като е прекъснат и пълни багажника с вода.
Като пуснеш стъклоумиващото за задния прозорец, хвърля ли течност през пръскалката?
Имало е подобни случаи (при други марки) - помпи юнака да мие задния прозорец, ама маркуча като е прекъснат и пълни багажника с вода.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
- Jhereg
- потребител
- Регистриран: 14 юни 2016, 22:46
- Модел на автомобила: C- Max 1.6 TDCI- 2004
За това не съм се сещал, а звучи логично. И мен ми беше чудно толкова много конденз... Не ползвам среднот огледало за обратно виждане и за това не съм обърнал внимание.
-
- потребител
При мене задната чистачка само чисти.Изобщо няма от къде да хвърля вода.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Няма такава кола.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
На Фокус, шлауха-гумен маркуч за течността, минава по тавана от лявата страна на купето под тапицерията на тавана над главата на шофьора.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Знам как е на другите фокуси и от къде тече водата за задното стъкло.При мен няма.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Твоя да не е нещо поръчкова изработка?!? Не, просто тенекеджиите са отрязали маркуча и си тече някъде из вътре.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Ето снимка на същия модел.Там където е горе стопчето над стъклото,при другите хвърля водата.Само,че тук има стоп и не тече вода.Плюс това още в началото съм написал,че държах колата към 24 часа без въпросната кора и всичко си беше абсолютно сухо.
- Ozzie
- потребител
- Регистриран: 06 май 2016, 21:28
- Модел на автомобила: Focus Turnier MkIII facelift 1,6 TDCi 85 kW / EZ 02/15
Ex:Ford Focus C-Max 1,6 TDCi - 80 kW - Местоположение: Варна
Пръскалката за стъклоумиващото на задния джам е монтирана на спойлера, в дясно от третия стоп.
Снимка от преди няколко минути.

Ако и при теб е там (а няма логика да е другаде) и не хвърля водя, като пуснеш стъклоумиващото, значи имаш проблем с маркучите.
P.S. Не знам, колко време си я сушил тазо кора, но на твое място бих я оставил поне за 2-3 дни на слънце и проветриво място, че си е бая дебела и доста влага може да задържи.

Ако и при теб е там (а няма логика да е другаде) и не хвърля водя, като пуснеш стъклоумиващото, значи имаш проблем с маркучите.
P.S. Не знам, колко време си я сушил тазо кора, но на твое място бих я оставил поне за 2-3 дни на слънце и проветриво място, че си е бая дебела и доста влага може да задържи.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
-
- потребител
Бях я проснал 24 часа на подовото в банята и изсъхна абсолютно.Три часа след като я сложих,абсолютно сухия багажник беше подгизнал.Ozzie написа: ↑22 авг 2017, 19:41Пръскалката за стъклоумиващото на задния джам е монтирана на спойлера, в дясно от третия стоп.
-
- потребител
P.S. За пръскалката си прав.Там е.Ето на снимката.Почистих я с карфица и тръгна.Сега чакам да видя ще спре ли конденза под кората,но се съмнявам.Мерси за информацията!Ozzie написа: ↑22 авг 2017, 19:41Пръскалката за стъклоумиващото на задния джам е монтирана на спойлера, в дясно от третия стоп.
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Някой с повече инфо къде точно са тези клапиprivate.esco написа: ↑21 авг 2017, 20:22И при мен е така от години на фокуса,казаха ми че имам някакъв проблем с вентилацията,имало някъде встрани под задната броня нещо като клапи и те се прецаквали!но не знам точно къдеса иначе резервната гума мие винаги мокра !!!

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Като свалиш заданта броня, ще ги видиш...едни решеки...ама не виждам защо ти е. Няма да е от тях.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- valio57
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2011, 22:45
- Модел на автомобила: Ford FOCUS lll 1.6 TDCi 2012г
При мен беше и от тях. Миналата пролет реших да я измия основно. И като отворих багажника се шашнах. Легена за резервната гума се бе превърнал в аквариум , до половината бе пълна с вода. Побеснях. И се започна търсене на виновника. Задна броня долу. Подсушаване на багажника ама идално подсушен. Затворих капака и почнах да поливам колата,демек дъжд. Отворих багажника и изловиха течовете. Та около лявата клапа за проветряване и двата стопа. Намазах
със силикон около стоповете и клапата и си реших проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 20 юни 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 '00 lpg
Ако имаш предвид този отвор и аз го уплътних. Иначе на друго място около стоповете май няма откъде да влизаvalio57 написа: ↑19 фев 2018, 19:13При мен беше и от тях. Миналата пролет реших да я измия основно. И като отворих багажника се шашнах. Легена за резервната гума се бе превърнал в аквариум , до половината бе пълна с вода. Побеснях. И се започна търсене на виновника. Задна броня долу. Подсушаване на багажника ама идално подсушен. Затворих капака и почнах да поливам колата,демек дъжд. Отворих багажника и изловиха течовете. Та около лявата клапа за проветряване и двата стопа. Намазах
със силикон около стоповете и клапата и си реших проблема.