Нов Фокус
- drazhev
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2016, 17:05
- Модел на автомобила: Ford C-MAX 2015- (CEU), 2.0L Duratorq (110kW/150PS), Frozen White
- Status: Извън линия
Re: Нов Фокус
Така е! Само че понякога започва да ме притеснява ... Ако предната кола на светофара мръдне 1 метър, аз инстинктивно си дигам крака от спирачката, тя пали и тръгва... След това тъкмо изгасне и трябва да тръгвам и времето между гасене и палене много често е около 2-3 секунди... На практика на някои светофари по 3, че и по 4 пъти пали. Не ме вълнува акумулатора - консуматив е, ама няма ли да се разкаже играта на стартера?spalding_rs написа: ↑28 яну 2017, 22:33Здравейте,
Аз с радост ще си ползвам старт-стопа. Както казва колегата, когато може, тя си работи, когато не са налице нужните параметри, изобщо не гаси.
Предполагам, че е сметнат и предвиден за такова нещо, ама някой път влизам в размисли... А сега в големия студ въобще не се сеща да изгаси двигателя, но над 2-3 градуса като е времето, още на 50-60 градуса на водата започва да го гаси на светофара.
А - като си влезе в режим и почне да гаси мотора, за малко да спра на някой СТОП и ... гаси - 2-3 секунди и пак пали ...
Не е ли смущаващо това?
Иначе, като возя някой стар шофьор, който не е карал стоп-старт система се шашка много здраво ... голям майтап им е реакцията ...
- spalding_rs
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2009, 11:08
- Модел на автомобила: Фокус, EcoBoost 1.0 - 125hp Titanium, комби - 2017
Като го покарам, ще споделя мнение. Края на следващата седмица го чакам. Направо откачам вече...
- spalding_rs
- потребител
Привет,
Само да споделя, че Фокусникът е в София вече...
Сега да видим кога ще го докарат до Пловдив.

Само да споделя, че Фокусникът е в София вече...
Сега да видим кога ще го докарат до Пловдив.
![[bliss.gif] [bliss.gif]](./images/smilies/bliss.gif)

- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
чакаме брутална фотосесия! 

- spalding_rs
- потребител
Фокусникът е вече при мен. Фантастичен е!
Понататък ще пиша и за впечатление.
Понататък ще пиша и за впечатление.
-
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2010, 11:50
- Модел на автомобила: Mondeo
Честито, Фокусът изглежда страхотно.
- drazhev
- потребител
- Модел на автомобила: Ford C-MAX 2015- (CEU), 2.0L Duratorq (110kW/150PS), Frozen White
БРАВО!!! Жесток е! Със здраве да си го караш!
- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
Много е як! Честито 

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
- spalding_rs
- потребител
Много ме кефят предните и задни ЛЕД светлини. Както и осветлението в зоната на влизане.
- spalding_rs
- потребител
Малко нощни снимки на интериора.
...То през тъмната част на деня, вътре е по приятно за окото. Направо те гали осветлението на всичко.
...То през тъмната част на деня, вътре е по приятно за окото. Направо те гали осветлението на всичко.
- spalding_rs
- потребител
Здравейте колеги,
Днес закръглих първите 3 000 км пробег. Искам да споделя, че впечетленията от автомобила са повече от прекрасни. Само ме тормози разхода. За градски условия ми дава 8.0 средно(Пловдив). И това при условие, че пада по малко, включително и днес. Извън града няма да коментирам, защото там ситуацията е по учебник. Малко повече очаквах от двигателя като градски разход, но надявам се с километрите да падна на 7 - 7,5 поне. Тогава ще съм доволен. Все пак дават 5,8/100 по книжка. Някой, ако може да сподели градски разход за натоварено движение с този мотор, ще се радвам да сподели.
Днес закръглих първите 3 000 км пробег. Искам да споделя, че впечетленията от автомобила са повече от прекрасни. Само ме тормози разхода. За градски условия ми дава 8.0 средно(Пловдив). И това при условие, че пада по малко, включително и днес. Извън града няма да коментирам, защото там ситуацията е по учебник. Малко повече очаквах от двигателя като градски разход, но надявам се с километрите да падна на 7 - 7,5 поне. Тогава ще съм доволен. Все пак дават 5,8/100 по книжка. Някой, ако може да сподели градски разход за натоварено движение с този мотор, ще се радвам да сподели.
- drazhev
- потребител
Здравей!
Аз направих 4500 и ... резултата е същия въпреки, че е дизел. Преди 10-тина дена ходих до Пловдив и обратно до Варна - даде ми разход 6.1. По каталог - 4.4 ?!?!? Карал съм на автопилот през целия път на "магистралата" със 130 км/ч - на GPS-а ми показваше 126 км/ч. Измерено пълно-пълно ми показа точно колкото е на борд компютъра. В града си ги знае 8 л/100 - това е във Варна. Ако се движа по по-ненатоварените околовръстни пътища пада на 6.5-7 л/100 и забележи това е при използване на стоп-старт системата. Зимата дигаше и 9-10 литра, ама тогава беше студена и старт-стоп системата се включва рядко. А и колата беше много стегната. Сега като я покарах до Пловдив ОПРЕДЕЛЕНО колата върви по друг начин - сякаш до сега беше спъната.
А ти с какви гуми получи колата? Моята дойде с Мишлен Праймаси 3 ... ОТВРАТИТЕЛНИ гуми!!! На Ришки проход постоянно свиреха, поднасяха и дори тракшана светна 2-3 пъти - а не съм състезател ... Със зимните гуми беше бетон - сякаш по релси вървеше...
Така де - заводските резултати ще ги постигнеш като прибавиш още 2 литра за климатроник, светофари, не толкова меко каране и заради идиоти по пътя
Аз направих 4500 и ... резултата е същия въпреки, че е дизел. Преди 10-тина дена ходих до Пловдив и обратно до Варна - даде ми разход 6.1. По каталог - 4.4 ?!?!? Карал съм на автопилот през целия път на "магистралата" със 130 км/ч - на GPS-а ми показваше 126 км/ч. Измерено пълно-пълно ми показа точно колкото е на борд компютъра. В града си ги знае 8 л/100 - това е във Варна. Ако се движа по по-ненатоварените околовръстни пътища пада на 6.5-7 л/100 и забележи това е при използване на стоп-старт системата. Зимата дигаше и 9-10 литра, ама тогава беше студена и старт-стоп системата се включва рядко. А и колата беше много стегната. Сега като я покарах до Пловдив ОПРЕДЕЛЕНО колата върви по друг начин - сякаш до сега беше спъната.
А ти с какви гуми получи колата? Моята дойде с Мишлен Праймаси 3 ... ОТВРАТИТЕЛНИ гуми!!! На Ришки проход постоянно свиреха, поднасяха и дори тракшана светна 2-3 пъти - а не съм състезател ... Със зимните гуми беше бетон - сякаш по релси вървеше...
Така де - заводските резултати ще ги постигнеш като прибавиш още 2 литра за климатроник, светофари, не толкова меко каране и заради идиоти по пътя

- GeorgiToRuleThemAll
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2016, 17:43
- Модел на автомобила: 2015 1.0 EcoBoost 74kW
Здравейте, колега!
По каталог извънградско означава извън града, но не и на магистрала. Магистралата е широко отворено пространство, скоростта е висока, духа те вятър, а няма дървета или препятствия, които да те пазят от този вятър. Дори и зад ТИР-ове да се кара, при тази скорост просто няма как да е толкова нисък разхода. Няма как да има разход 4.4 на магистрала... Поне аз не вярвам... С моя автомобил постигам разход 5.4 към момента (по борд компютър), а според каталога смесен разход е 5.1/100. Шофирам 60:40 градско-извънградско. Кача ли се на магистралата при скорост 110км/ч разходът подминава 6.5/100 и направо се доближава до градското ми шофиране.
... да не забраваме и формата на автомобила.

- drazhev
- потребител
О, да, да, колега! Затова описах условията, при които съм го измерил! Например на магистралата в продължение на 30 км карах със 150 км/ч и по борд ми даде 8.5 л/100GeorgiToRuleThemAll написа: ↑09 май 2017, 18:17Няма как да има разход 4.4 на магистрала... Поне аз не вярвам...
... да не забраваме и формата на автомобила.

Затова съм написал че доста фактори влияят - а в каталога е при 90 км/ч, сух равен път, без консуматори и т.н. За отбелязване е, че съм 200 кг и това също дава отражение ...
Надявам се август месец да прескоча до Германия да видя с тяхната нафта какъв разход ще даде

С 3 думи - МНОГО съм доволен от Форд-а!!!
-
- потребител
- Регистриран: 16 авг 2016, 22:12
Привет,
неотдавна подминах 11 хил.км на километража с фокус хечбек 1.0 100 к.с. До този момент разхода е доста по-висок спрямо този, посочен от производителя. Градско в София в момента варира между 7 и 8 л/100км, в зависимост от това колко далечни са разстоянията, на които го управлявам и в коя част от денонощието. Зимата стигаше до 10 л/100 км. Причините бяха късите разстояния и студеното време, при което старт-стоп системата не сработва често, както вече поясни колегата по-горе.
Извънградско по маршрута София-Монтана, разхода варира между 5.х и 6 л/100 км. При този маршрут през Мездра/Враца поддържам скорост 80-90 км/час и разхода е относително нисък. Преди около две седмици ходих до Пловдив от София. Разхода тогава беше 9л/100 км, но и скоростта рядко падаше под 150 км/час, а доста често беше 170-180 км/час.
Данните са от бордовия компютър.
Поздрави,
Ясен
неотдавна подминах 11 хил.км на километража с фокус хечбек 1.0 100 к.с. До този момент разхода е доста по-висок спрямо този, посочен от производителя. Градско в София в момента варира между 7 и 8 л/100км, в зависимост от това колко далечни са разстоянията, на които го управлявам и в коя част от денонощието. Зимата стигаше до 10 л/100 км. Причините бяха късите разстояния и студеното време, при което старт-стоп системата не сработва често, както вече поясни колегата по-горе.
Извънградско по маршрута София-Монтана, разхода варира между 5.х и 6 л/100 км. При този маршрут през Мездра/Враца поддържам скорост 80-90 км/час и разхода е относително нисък. Преди около две седмици ходих до Пловдив от София. Разхода тогава беше 9л/100 км, но и скоростта рядко падаше под 150 км/час, а доста често беше 170-180 км/час.
Данните са от бордовия компютър.
Поздрави,
Ясен
- exclusiveremix
- потребител
- Регистриран: 12 апр 2011, 14:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.0
Не знам как ги карате тези коли,как ги зареждате и т.н,НО аз разход на моя фокус хеч 1,0 100 коня НАД 5,9л не съм видял.А как го постигнах ли ... първите 1000км на колата,изцяло изключена старт стоп система,много работа на място,ама много...80-90-100-110 и изключвам от скорост като интервала е през 2-3 мин.Все още беше зимно време(разбирайте началото на март)повече от 110 не са вдигани през това време.Като имам повече градско и по-малко извънградско.
В момента съм на 4300 км средна скорост 50км/час,разход 5,2 за последните 2000км.Автомобила ми се кара само със 100 октана от първия ден.
Тей че разходи 8-9л са ми адски странни.
В момента съм на 4300 км средна скорост 50км/час,разход 5,2 за последните 2000км.Автомобила ми се кара само със 100 октана от първия ден.
Тей че разходи 8-9л са ми адски странни.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
- GeorgiToRuleThemAll
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2016, 17:43
- Модел на автомобила: 2015 1.0 EcoBoost 74kW
Колега, може ли да обясните, защо оставяхте колата да работи много на място? Това препоръка от производителя ли е или е по ваше усмотрение?

- exclusiveremix
- потребител
- Регистриран: 12 апр 2011, 14:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.0
Това си го реших аз.Още в началото на темата,ако прочетете назад,попитах дали старт стопа вреди при разработването на двигателя и дали да го изключвам.Всеки казва,че няма смисъл от изключване(особено от МП,както и няколко човека които карат такива с които говорих).Противно на всичко казано,през първите 1000км,беше с изключен старт стоп и много работа на място преди да потегля и след като спра.GeorgiToRuleThemAll написа: ↑13 май 2017, 13:55Колега, може ли да обясните, защо оставяхте колата да работи много на място? Това препоръка от производителя ли е или е по ваше усмотрение?
Даже докато имаше сняг,се вадеше от гаража само и само за да поработи на място 5 10 минути

Ford Focus Ecoboost Red Edition