Климатроник - Мондео МК2 въпрос
- mondeoTD
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2015, 16:06
- Модел на автомобила: форд мондео
- Status: Извън линия
Re: Климатроник - Мондео МК2 въпрос
Не е от модула и него съм го сменял казаха ми че трябва да свалям таблото да видя клапите, че от там може да е проблема!BladeMan написа:MondeoTD ,може да е от управляващия маркуч от модула на таблото.Те се управляват с вакум.
- mondeoTD
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2015, 16:06
- Модел на автомобила: форд мондео
не съм, къде мога да го погледна ?
- BladeMan
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2011, 22:06
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 1.8TD Ghia
Отзад зад панела с врътките има 4 куплунга. 3 са с ток а 4-тия е с 5 маркучета различни на цвят. Всяко оперира с вакум (1 от тях е главния вакум). Трябва да видиш точно кое ти е нужното ( с павене на вакум с уста може и да свърши работа
)

-
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2015, 12:22
Здравейте,колги.Моля за съвет.След като измих двигателя на мондеото (mk2 2000 /16 1997г.)започнаха проблемите .Включват се перката на климатика и компресора работи дори ,когато не съм пуснал парното .сиреч постоянно .направих теста и ми показа" 52 "после като изчистих грешката ми показва "88" .но проблема си остава сега карам на включен климатик постоянно .и днес сутринта не можах да запаля .Беше паднал акумулатора.Моля помогнете със съвет къде да търся проблема.Благодаря
-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
- Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.
Добър ден на всички!
В тази красива зима останах без отопление на форда. Преди няколко дни ми се наложи да пътувам по спешност. Разринах колата, запалих я и тръгнах. Пуснах климатроника,няма никой, изобщо не иска да светне дисплея и да заработи климатроника. Така....пътувах на открехнат прозорец, прибрах се приятно намръзнал, както и да е. Отворих книгата видях местата на прадпазителите и релетата, смъкнах ги, зачистих ги и пак ги поставих по местата им, включих и тръгна до вчера. Днес свалих мотора, управляващият блок проверих ги уж са добре, не знам от какво може да спре да работи, когато бе проработил го тествах не ми даде грешка. Който е патил да пише, какво да правя МОЛЯ!
Аз отивам да пръсна тук там с контактен спрей и да сглобявам, по-вече няма какво да местя.
Успешен ден на всички!
В тази красива зима останах без отопление на форда. Преди няколко дни ми се наложи да пътувам по спешност. Разринах колата, запалих я и тръгнах. Пуснах климатроника,няма никой, изобщо не иска да светне дисплея и да заработи климатроника. Така....пътувах на открехнат прозорец, прибрах се приятно намръзнал, както и да е. Отворих книгата видях местата на прадпазителите и релетата, смъкнах ги, зачистих ги и пак ги поставих по местата им, включих и тръгна до вчера. Днес свалих мотора, управляващият блок проверих ги уж са добре, не знам от какво може да спре да работи, когато бе проработил го тествах не ми даде грешка. Който е патил да пише, какво да правя МОЛЯ!
Аз отивам да пръсна тук там с контактен спрей и да сглобявам, по-вече няма какво да местя.
Успешен ден на всички!
-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
- Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.
Така...........!
Сглобих всичко, опръсках всички куплонзи с контактен спрей на ел.мотора, панела с предпазителите и релетата под волана, запалих и климатроника тръгна. Не знам какво стана и до кога ще карам така!
Желая лек ден на всички!
Сглобих всичко, опръсках всички куплонзи с контактен спрей на ел.мотора, панела с предпазителите и релетата под волана, запалих и климатроника тръгна. Не знам какво стана и до кога ще карам така!
Желая лек ден на всички!