Питане за задни барабанни спирачки на фокус-1 комби
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
- Status: Извън линия
Питане за задни барабанни спирачки на фокус-1 комби
Здравейте колеги
Дойде време да сменя задните накладки на фокуса ми а те са барабанни ще сменям спирачните цилиндри и маркучите. Проблема ми е че като ходих до два магазина и не знаят какви спирачни цилиндри са за моят модел има два модела с размер на буталото 20,6 и 22,2 другото което не можаха да ми кажат каква дължина са спирачните маркучи имало три модела според мен трябва да са 22-23см дължина мисля че това е подходящият размер за моето комби https://www.autopower.bg/%D1%81%D0%BF%D ... 46884.html. Днес погледнах на канала и направих снимки на маркучите имат кръглата гумичка докато при другите два модела липсваха. Също ми казаха че и челюстите били различни а моята на ABS а на сайтовете като ги гледам всички са еднакви за задни барабанни спирачки. Ако някой е правил тази процедура да ме ориентира за частите кои са подходящи.

Дойде време да сменя задните накладки на фокуса ми а те са барабанни ще сменям спирачните цилиндри и маркучите. Проблема ми е че като ходих до два магазина и не знаят какви спирачни цилиндри са за моят модел има два модела с размер на буталото 20,6 и 22,2 другото което не можаха да ми кажат каква дължина са спирачните маркучи имало три модела според мен трябва да са 22-23см дължина мисля че това е подходящият размер за моето комби https://www.autopower.bg/%D1%81%D0%BF%D ... 46884.html. Днес погледнах на канала и направих снимки на маркучите имат кръглата гумичка докато при другите два модела липсваха. Също ми казаха че и челюстите били различни а моята на ABS а на сайтовете като ги гледам всички са еднакви за задни барабанни спирачки. Ако някой е правил тази процедура да ме ориентира за частите кои са подходящи.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Re: Питане за задни барабанни спирачки на фокус-1 комби
Сваляш старите с и с тях в магазина, маркучите ги мериш с ролетката, това има няма гумичка е като да гледаш на боб! Единствения правилен начин без да сваляш е да си вземеш частите по шаси!

-
- потребител
То свалянето не е проблема ходих в Косер Хеед и Евро-07 Tex-ko даже да им ги занеса нямат ги като наличност чак след три дни. А колата я ползвам всеки ден минавам около стотина километра на ден защото возя доста инструменти.
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
Не може да ги няма никъде, или искаш конкретна марка, но няма как да не са налични.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

-
- потребител
Проблема е че имам свободен само събота да я оставя за да сменят всичко при толкова каталози в магазините не могат да ми кажат какви са частите за задните спирачки затова питам ако някой знае да не лутам да знам какво да поръчам и да я почват майсторите.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Тех-ко и Евро 07 работят в Събота и няма начин да ги нямат налични при това в София, това е несериозно, нещо те работят. Така че сваляш и отиваш в магазина, ама след като няма да си ги сменяш сам защо ти е ти да доставяш частите? Сервизите си имат доставчици и ще им ги набавят в нужния срок.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
В понеделника поръчах накладките и маркучите на някаква Шведска или Финландска фирма NK а спирачните цилиндри на TRW със щуцерите за скромните 60 лева със някаква отстъпка днес минах да си взема и изненада не са дошли остана за утре. Дано няма повече изненади!
-
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2014, 09:41
- Модел на автомобила: ford focus estate 1.6 ztec 2000
Колега, ще споделиш ли размерите на частите, за да бъде тази инфо полезна за нас? Като тръгне някой да сменя, да не се отваря нова тема. Благодаря!
-
- потребител
Задните челюсти които ми дадоха бяха на NK: 2725632 спирачните цилиндри са на Delphi :LW30048 с диаметър на цилиндровото буталото
22,2 мм имат си щуцер. Маркучите са на марката Sbs май са дъщерна фирма на NK парт номeрa на маркучите е SBS: 13308525121 дължината им е 23см това е за комби засега съм минал около 5к след смяната на тези части и нямам проблеми. Частите паснаха без проблем!
22,2 мм имат си щуцер. Маркучите са на марката Sbs май са дъщерна фирма на NK парт номeрa на маркучите е SBS: 13308525121 дължината им е 23см това е за комби засега съм минал около 5к след смяната на тези части и нямам проблеми. Частите паснаха без проблем!