Фокус мк1 проблем със спирачки
-
- потребител
- Регистриран: 31 юли 2014, 09:41
- Модел на автомобила: ford focus estate 1.6 ztec 2000
- Status: Извън линия
Фокус мк1 проблем със спирачки
Здравейте. Вчера след извършване на реглаж на преден и заден мост / това едва ли има общо /, забелязах промяна в поведението на спирачките. Когато съм в движение и натисна педала на спирачките има един празен ход, който се появи вчера изведнъж, преди го е нямало. В следствие на това колата спира по-бавно. Като натисна педала следващ път става по-твърд. Колата се държи все едно не работи сервото. Може и в него да е проблема. Дисковете и накладките са нови. Също така забелязах спадане на нивото на спирачна течност, която беше на мах и за няколко дни премина малко над ръба под мах. Когато напомпам на място педала на спирачките при запален двигател почват да играят оборотите и накрая колата изгасна!
Не знам дали има някаква връзка, че съединителя ми боксува и е за смяна... едва ли.
Но проблема със спирачките се появи точно за един ден без преди това да е имало някакви симптоми. Вчера на реглажа ме помолиха да държа педала на спирачките натиснат, докато отвиваха гайката на оста на карето, щото има проблем с нея.
Какво мислите?

Не знам дали има някаква връзка, че съединителя ми боксува и е за смяна... едва ли.
Но проблема със спирачките се появи точно за един ден без преди това да е имало някакви симптоми. Вчера на реглажа ме помолиха да държа педала на спирачките натиснат, докато отвиваха гайката на оста на карето, щото има проблем с нея.
Какво мислите?
-
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4/16v/Bi-Fuel/ 2010г.
Ford Focus 3 1.6 Ti-VCT 125 к.с. - Местоположение: Пловдив
Re: Фокус мк1 проблем със спирачки
Съединителят и спирачките са с обща спирачна течност и резервоарче. При мен преди време протече горната помпа на съединителя. Тогава ми светна лампата за ниско ниво на течност на спирачките. След смяна на горната помпа майсторът каза, че доста го е озорило обезвъздушаването. Това е общото. Може да е влязъл и въздух от някъде.
-
- потребител
Спирачките се оправиха. Според майстора е имало въздух в системата и я е обезвъздушил.Странно как е влязъл този въздух за един ден, като преди това си работеха.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Наистина странно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Ново 20! АБС-а започна да се задейства котато си иска... Дисковете и накладките са на 1000км, има течност, не свети лампата на АБСа, нямам шумове от предницата. Педалът на спирачката вибрира и без да съм го натиснал дори. Прави го при различна скорост и предавка. Не знам какво става? Някой имал ли е подобен проблем? Лагерите но главините не вият. Първо помислих да не е лагер...
-
- потребител
- Регистриран: 13 юли 2016, 23:23
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6 (Zetec SE) комби
След като си сменил накладките вероятно е започнало да ти задържа някое колело (някоя накладка не се връща нормално). Това се получава, когато се приберат буталцата на цилиндърчетата и не се почистят и раздвижат (колкото и да имат маншончета тази част, която излиза навън и компенсира износването на накладката кородира и се замърсява). В резултат на задържането на накладките започва да грее спирачния апарат и се нагрява спирачната течност (ако е по-стара, понеже е силно хигроскопична е усяпяла да събере и малко влага), която при определена температура в резултат на попаднала влага започва да прави парни балончета. Сега вземи и си виж дали ти се въртят свободно колелата и раздвижи задържащото. Това, което приемаш за сработване на АБС (тръскането) идва от задържащо бутало на спирачен апарат или цилиндърче на челюстни накладки отзад (ако си с барабани). Можеш да познаеш кое колело ти задържа след продължително каране и неинтензивно използване на спирачките след като си спрял да пипнеш джантите - задържащото колело грее. Греещото колело може да създаде проблем в бъдеще с лагер - изхвърля смазката и си заминава аварийно. Успех с решаването на проблема.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ако се съмняваш в АВS, свали му бушона, и ще си проличи дали е от него.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
При мен го има този ефект. Прави го само в сухо време, обикновено при лек натиск на педала, но не винаги.
Наскоро се разбръмча един път и без да пипам педала. Чукнах педала странично и спря.
Най-накрая ще трябва да се навра при падалите да видя какво има там.
Не задържа никое колело. Лампата на АБС-а не свети, когато се случи.

Наскоро се разбръмча един път и без да пипам педала. Чукнах педала странично и спря.

Най-накрая ще трябва да се навра при падалите да видя какво има там.
Не задържа никое колело. Лампата на АБС-а не свети, когато се случи.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Проблемът не идва от задържане на колело. Проверих ги. На диагностика не дава никаква грешка. махнах бушона на АБСа, проблема изчезна. Значи се активира от нещо, дори и без да пипам педала. Последно предположение направи един майстор, а именно различен размер на предните и заднити гуми... Предните сложих преди две седмици 195/60/15. Задните са ми старите 185/65/15, които ще ги махам. Но проблема не се появи след смяна на гумите, а около 200 км след това...
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Миналата седмица мой приятел с мерцедес имаше същият проблем ABS се активираше пак бяха различен размер гумите предни и задни. След като ги смени и всички бяха един размер се оправиха нещата.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Не е до гуми

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Един майстор ми вика: Той АБСа изчислява...и гумите като са различни... Абе какво изчислава тоя форд на 16 години, бе?! Това да не е Ауди А8... Изчислявал...
-
- потребител
Може ли като са сменили карето да са съсипали датчика? Но ако е така нямаше ли до свети лампа и да даде грешка?
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Ще ти свети лампата!hristov008 написа:Може ли като са сменили карето да са съсипали датчика? Но ако е така нямаше ли до свети лампа и да даде грешка?
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
И А8 и А9 и А12 да е принципа на АBS е един и същи, при разлика в размера на гумите абс може да сработва безпричинно, а различния диаметър на гумите означава различна скорост на въртене!hristov008 написа:Един майстор ми вика: Той АБСа изчислява...и гумите като са различни... Абе какво изчислава тоя форд на 16 години, бе?! Това да не е Ауди А8... Изчислявал...