фокусът на toniboy
- toniboy
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2008, 17:20
- Модел на автомобила: ford C MAX 1.6 TDCI /109 к.с / 2009 г
- Status: Извън линия
Re: фокусът на toniboy
Вече с нов ключ и чип , стария толкова е захабен , че вече не може да отключи едната врата. Остава за резерва.

Зимата направих един без чип само за вратите да мога да отварям но оригинала с чипа вече се захаби нацяло и за това направо нов с друг чип а този за резерва с второто дистанционно . Сега като захладня и машинките затягат , Минавам на план б без аларма смо с ключ.

Зимата направих един без чип само за вратите да мога да отварям но оригинала с чипа вече се захаби нацяло и за това направо нов с друг чип а този за резерва с второто дистанционно . Сега като захладня и машинките затягат , Минавам на план б без аларма смо с ключ.
- toniboy
- потребител
Обслужването на колата продължава.
След смяната на ляв тампон на двигателя вибрацийте и претрисането по купето останаха.
Днес я оставих да и сменят и десния.
Нов тампон на мотора марка febi.

И проблема изчезна .
Междувременно смених гумите вече с зимните

Следва смяна на ролки ремъци след няколко дена, миналата година финансово отложих малко във времето . Сега имам възможност и ще го направя, нищо че до смяната има още малко над 10 хилади да и навъртя.
След смяната на ляв тампон на двигателя вибрацийте и претрисането по купето останаха.
Днес я оставих да и сменят и десния.
Нов тампон на мотора марка febi.

И проблема изчезна .
Междувременно смених гумите вече с зимните

Следва смяна на ролки ремъци след няколко дена, миналата година финансово отложих малко във времето . Сега имам възможност и ще го направя, нищо че до смяната има още малко над 10 хилади да и навъртя.
- toniboy
- потребител
форда излезе от бокса.
Вече е с нови ролки, ремъци- ангренажен, пистов, нова водна помпа. Сменен антифриз. Смененна течност за чистачки с зимна. Комп. диагностика.
Нови филтри-въздушен, купе, горивен- всичко 300 лв.
С това обслужването на колата приключи. Трябваше ми една година докато сменя всички консумативи .Включително, дискове ,спирачки,масла всички, свещи, тампони, датчик ск.кутия, цилиндърче и някоя друга дреболия. Сега вече абсолютно всичко знам кога е сменено и вече съм спокоен и за зимата и за техническото състояние на колата. Иска само каране. Наближава смяна на двигателното масло но то това си е нормално. Сега мърка като коте тиха, спокоина удоволствие да се шофира.
Вече е с нови ролки, ремъци- ангренажен, пистов, нова водна помпа. Сменен антифриз. Смененна течност за чистачки с зимна. Комп. диагностика.
Нови филтри-въздушен, купе, горивен- всичко 300 лв.
С това обслужването на колата приключи. Трябваше ми една година докато сменя всички консумативи .Включително, дискове ,спирачки,масла всички, свещи, тампони, датчик ск.кутия, цилиндърче и някоя друга дреболия. Сега вече абсолютно всичко знам кога е сменено и вече съм спокоен и за зимата и за техническото състояние на колата. Иска само каране. Наближава смяна на двигателното масло но то това си е нормално. Сега мърка като коте тиха, спокоина удоволствие да се шофира.
- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Защо не я караш колега? 

- spalding_rs
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2009, 11:08
- Модел на автомобила: Фокус, EcoBoost 1.0 - 125hp Titanium, комби - 2017
- toniboy
- потребител
Вече я пуснах в движение. Имаше проблем с това, че при минус 15 градуса в продължение на около 15 дена цялата кола беше обледена, от дъжда преди да паднат температурите и в последствие падналия сняг около 30 см. Не можех да оворя вратите, самите дръжки бяха станали като камък , с цел да не ги счупя я оставих сама да се размрази. От седмица е в движение, До преди малко. Нещо се откачи и ме съмнява за жилото на ръчната на заден десен барабан. Трака и спира като натисна спирачки. утре отива в бокса за ревизия.
- toniboy
- потребител
По заплатено време доиде време и за леко обслужване на колицата.
Като за начало вкарах я за смяна на маслото .Взех и пак 5/40 кастрол ц3 магнетик.
И докато маслото се изтичаше при обстоен преглед , излезе за смяна задни биалетки / знаех за тях ама все отлагах / + задните носачи или щанги с тампоните към тях, за смяна. неги знам точно как се водят старите бяха дроб .
След 2 часа колата беше готова.

Като за начало вкарах я за смяна на маслото .Взех и пак 5/40 кастрол ц3 магнетик.
И докато маслото се изтичаше при обстоен преглед , излезе за смяна задни биалетки / знаех за тях ама все отлагах / + задните носачи или щанги с тампоните към тях, за смяна. неги знам точно как се водят старите бяха дроб .
След 2 часа колата беше готова.

- dmastard
- потребител
- Регистриран: 10 апр 2014, 01:11
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 tdci '06
Сега вече следва да я караш сериозно 

-
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2010, 11:50
- Модел на автомобила: Mondeo
Добре си освежил джантите, аз също се замислям за подобна операция скоро.
- toniboy
- потребител
Ето и спрея които ползвах:Valentin.m написа: ↑12 апр 2017, 11:55Добре си освежил джантите, аз също се замислям за подобна операция скоро.

10 лв. този е за алуминий.
- toniboy
- потребител
А ето какво получих тези дни .

Както се вижда пълен комплект за трансформация от задни барабанни спирачки към дискови.
Днес получих и пълен ремонтен комплект от гумички и уплътнения за буталцата, цилиндърчетата на апаратите.
Това е единия.
Естествено взех два комплекта за двете колела да има .

Като ги има и всички части на налични и разглобени реших да сменя всички гумички с нови.
Сега едни наклатки и дискове да си купя , Малко почистване , смазване и следва монтаж.
Дисковете нямат ръб почти нови са но искам да си сложа всичко ново да е. Тези ще се почистят и за фрезерва да има.
Трудно се реших да започна този проект но като имам проблем с десен барабан предпочитам да дам още малко и да мина на дискове. И предполагам ще спира по добре. Все пак учудващо колата няма фабрично АБС. базов модел.
За сега толкова.

Както се вижда пълен комплект за трансформация от задни барабанни спирачки към дискови.
Днес получих и пълен ремонтен комплект от гумички и уплътнения за буталцата, цилиндърчетата на апаратите.
Това е единия.

Естествено взех два комплекта за двете колела да има .

Като ги има и всички части на налични и разглобени реших да сменя всички гумички с нови.
Сега едни наклатки и дискове да си купя , Малко почистване , смазване и следва монтаж.
Дисковете нямат ръб почти нови са но искам да си сложа всичко ново да е. Тези ще се почистят и за фрезерва да има.
Трудно се реших да започна този проект но като имам проблем с десен барабан предпочитам да дам още малко и да мина на дискове. И предполагам ще спира по добре. Все пак учудващо колата няма фабрично АБС. базов модел.
За сега толкова.
- ФордБългария
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v
Супер. Колко пари ти излязоха частите и сложна ли е смяната от барабани на дискове ?
- toniboy
- потребител
малко да освежа темичката на Хенрито.

Свалих вентилатора за парното малко смазване - скърца и църка.

Гледах как се сваля и успях да го сваля, но не съл го разглобявал да вадя ротора, Напръсках го с малко смазка в-д 40.
Резултат за сега работи без грам църкане.

една снимка от последната среща на групата

Свалих вентилатора за парното малко смазване - скърца и църка.

Гледах как се сваля и успях да го сваля, но не съл го разглобявал да вадя ротора, Напръсках го с малко смазка в-д 40.
Резултат за сега работи без грам църкане.

една снимка от последната среща на групата