Проблем Климатроник МК3
-
- потребител
- Регистриран: 30 юни 2011, 12:26
- Модел на автомобила: ford mondeo
- Status: Извън линия
Проблем Климатроник МК3
Здравейте, хора ! Имам един странен за мен проблем , при движение на колата и при изключен климатроник постонно ми духа в краката, когато си пусна климатроника мога да си управлявам къде да е насочен въздуха и няма проблем , но когато го спра и започва да си вкарва въздух само в краката и мисля, че е въздуха който е отвън.
- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Re: Проблем Климатроник МК3
Поредното недоразумение в МК3. Трябва всеки път да натискаш бутона, който отваря/затваря клапата за външния въздух, независимо дали е включен или не климатроника. Не се чуди, в тази кола има доста странности, така си е направена тя.
-
- потребител
Благодаря! ще го пробвам ей сега ! 

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
При мен без да е пуснат климатика ако съм изгасил двигателя със затворена клапа при следващото даване на контакт клапата се отваря.martin1977 написа:Поредното недоразумение в МК3. Трябва всеки път да натискаш бутона, който отваря/затваря клапата за външния въздух, независимо дали е включен или не климатроника. Не се чуди, в тази кола има доста странности, така си е направена тя.
Дори и да не е барана пак при всяко подаване на контакт дири да я отваря

Ако съм изгасил двигателя с пуснат климатик дори и без вентилатор клапата задържа позицията на която е оставена
-
- потребител
а при мен номера с копчето не се получава..... нищо не се случва при натискане на копчето ...
трябва да намеря друг начин или вариант за да се реши този проблем.... или трябва да карам постоянно на включен климатроник и тогава да си регулирам въздуха

- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Когато колата е на контакт, независимо дали работи или не климатроника, натискайки бутона за въздуха, той затваря / отваря клапата, която пропуска въздуха отвън. Когато е затворена клапата, лампичката в бутона трябва да свети и съответно тогава не би трябвало да духа в краката. И до ден днешен не мога да си обясня защо инженерите от Форд са го измислили така "гениално".crazyhunter написа:а при мен номера с копчето не се получава..... нищо не се случва при натискане на копчето ...![]()
трябва да намеря друг начин или вариант за да се реши този проблем.... или трябва да карам постоянно на включен климатроник и тогава да си регулирам въздуха