Моят FORD FOCUS C MAX'04
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
- Status: Извън линия
Re: Моят FORD FOCUS C MAX'04
Старите ти са били като на стар индианец петите
иначе не си сбъркал с ханкука

- Paranoid
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2008, 22:07
- Модел на автомобила: FOCUS C-MAX 2.0 TDCI Ghia '04
Днес реших да се захвана с един проблем забелязан зимата, а именно течащото казанче за чистачки.
От известно време след като напълня казанчедо до горе една голяма част просто се излива бавно на пътя! И така днес запретнах ръкави и си спретнах това:

А до там се стига по следния начин:
1. Отстранявате подкалника. 9 болта, малко усилие и той пада.
2. Отваряте капака и премахвате гърлото на казанчето. Отвивате болта и просто издърпвате гърлото на вън:

3. От долната страна казанчето се държи на 2 винта:

4. След като ги отвиете внимателно избутвате казанчето на пред към фаровете за да освободите една кука (намира се в средата от вътрешната страна):

И тогава казанчето пада. Трябва да го подпрете на нещо за да не скъсате някой маркуч.

Въпросния теч е от леглото на тази кука:

Вероятно с годините от теглото на казанчето в комбинация с вибрации и неравности по пътя се е спукало

Трябваше да го залепя и поради местоложението ми и липсатана кола нямаше как да взема някое силно лепило и действах с това:

Може да действате с лепило, което сметнете за най-подходящо. В този случай залепих и куката към казанчето. Можеби не беше най-умното нещо, но нямах идея как по друг начин да го управя, а и времето наредна много.
Изчаквам 24 часа и ще пробвам за течове!
От известно време след като напълня казанчедо до горе една голяма част просто се излива бавно на пътя! И така днес запретнах ръкави и си спретнах това:

А до там се стига по следния начин:
1. Отстранявате подкалника. 9 болта, малко усилие и той пада.
2. Отваряте капака и премахвате гърлото на казанчето. Отвивате болта и просто издърпвате гърлото на вън:

3. От долната страна казанчето се държи на 2 винта:

4. След като ги отвиете внимателно избутвате казанчето на пред към фаровете за да освободите една кука (намира се в средата от вътрешната страна):

И тогава казанчето пада. Трябва да го подпрете на нещо за да не скъсате някой маркуч.

Въпросния теч е от леглото на тази кука:

Вероятно с годините от теглото на казанчето в комбинация с вибрации и неравности по пътя се е спукало

Трябваше да го залепя и поради местоложението ми и липсатана кола нямаше как да взема някое силно лепило и действах с това:

Може да действате с лепило, което сметнете за най-подходящо. В този случай залепих и куката към казанчето. Можеби не беше най-умното нещо, но нямах идея как по друг начин да го управя, а и времето наредна много.
Изчаквам 24 часа и ще пробвам за течове!
- Paranoid
- потребител
Вчера Минах през майстора за няколко дреболии!

Маркучите на обратната нафта се бяха леко напукали, макар и само външното покритие, аз не мога да търпя такива работи. Отидох да ги сменим. За мое голямо съжаление не можах да мина само със смяна на самите маркучи и се наложи да сменя всичко комплект. Наложи се за целта да се свали и капака на колекторите и от там дойде и една гарнитура, а капачката се беше разпаднала, но не ми създава проблеми!

Всичко вече е сменено и за сега няма проблеми!

Маркучите на обратната нафта се бяха леко напукали, макар и само външното покритие, аз не мога да търпя такива работи. Отидох да ги сменим. За мое голямо съжаление не можах да мина само със смяна на самите маркучи и се наложи да сменя всичко комплект. Наложи се за целта да се свали и капака на колекторите и от там дойде и една гарнитура, а капачката се беше разпаднала, но не ми създава проблеми!

Всичко вече е сменено и за сега няма проблеми!
- Paranoid
- потребител
Днес се разходих до сервиза да сменя няколко тампончета:

Като цяло смяната на тези два тампона не е голяма философия, но трябва подемник и крик и доста труд.

Като цяло смяната на тези два тампона не е голяма философия, но трябва подемник и крик и доста труд.
- RanditY -.-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2010, 15:30
- Модел на автомобила: Mondeo '06 1.8i.125hp, Focus '08 2.5i 225hp
Дали случайно не си често на Аутостар до Мото-Пфое в Люлин? Или има същия като твоя, който черен в комбинация с тези джанти е убийствен.
- Paranoid
- потребител
Ами не, не съм аз, а и моя е тъмно син!
Но да прав си, тези джанти в комбинация с всеки цвят са трепач!
Но да прав си, тези джанти в комбинация с всеки цвят са трепач!
- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
А къде закара колата да ти полират и лакират фаровете (още от първата страница на темата
)?

-
- потребител
- Регистриран: 13 яну 2008, 12:54
- Модел на автомобила: Mondeo 98"2.0 131кс
Колега,гледам че си сменял маншони на полуоска...Моля те кажи ми къде ги намери че имам големи проблеми с тази част 

- Paranoid
- потребител
1. Маншоните при моя майстор. Той ми поръчва частите.
2. Фаровете в Бургас. При интерес на ЛС ще дам кординати!
2. Фаровете в Бургас. При интерес на ЛС ще дам кординати!
- Paranoid
- потребител
Преди няколко дни решихме да разходим колата из Родопите. Обиколихме няколко от популярните атракции в не толкова популярен сезон за тях.
Тръгнахме и времето беше ужасно, но после всичко се нареди!

Качвайки се към връх Голям Перелик, въпреки гумите на 4-ти сезон (грижливо съхранявани), без никакви проблеми стигнахме хижа Перелик по изцяло непочистения път. Продължих и напред, по пътя към върха, но когато съзрях наклоните под него, реших да не насилвам късмета си. Трябваше да отбия, за да продължим пеш. И тогава влязох във филма - кратък, но пък динамичен. Отбивката ме подлъга, че е отъпкана, а се оказа точно обратното. И така на 2000 м надморска окопах леко колата. Снега беше дълбок и предните гуми увиснаха, но след 15 мин. и чифт задни стелки излязoх.

Тръгнахме и времето беше ужасно, но после всичко се нареди!

Качвайки се към връх Голям Перелик, въпреки гумите на 4-ти сезон (грижливо съхранявани), без никакви проблеми стигнахме хижа Перелик по изцяло непочистения път. Продължих и напред, по пътя към върха, но когато съзрях наклоните под него, реших да не насилвам късмета си. Трябваше да отбия, за да продължим пеш. И тогава влязох във филма - кратък, но пък динамичен. Отбивката ме подлъга, че е отъпкана, а се оказа точно обратното. И така на 2000 м надморска окопах леко колата. Снега беше дълбок и предните гуми увиснаха, но след 15 мин. и чифт задни стелки излязoх.

Последна промяна от Paranoid на 10 дек 2015, 21:20, променено общо 1 път.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Браво, благородно ти завиждам за тази разходка.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Paranoid
- потребител
Дойде време да сменим и едни части дълго обаждащи се. Маховик комплект и още едно тампонче на двигателя.

От старите части само лагерпомпата остана и си търси друг автомобил, на който да служи вярно. В раздел продавам я има!
Толкова за сега.

От старите части само лагерпомпата остана и си търси друг автомобил, на който да служи вярно. В раздел продавам я има!
Толкова за сега.
-
- потребител
- Регистриран: 10 яну 2016, 16:03
Здравей колега , темата ти е супер , поздравления.
Имаме от скоро Фокусче C-Max 1.8i 125 кс. 2004 г. като оборудване е оскъдно( ръчни скорости , климатик , СД , обикновена ръчна и т.н. ) но е много запазена колата. Има си и някой забележки който по видяното от темата смятам , че знаеш как да ги отстраня.
1. Има едно гадно тракане на шофьорската врата при отваряне и затваряне , предполагам че има връзка с ограничителя на вратата . От къде мога да си намеря такъв , на каква цена и как се сменява ?
2. Колата е от Швейцария , купето никъде не е засегнато от ръждата за разлика от спирачните апарати и дисковете , задно ляво колело беше блокирало вероятно от дърпане на ръчната и се наложи търговеца да го раздвижва и пръска със спрей за да отпусне , но пак си има едно леко задържане . На какво може да се дължи проблема ?
3. По какъв начин пастира стъклата на фаровете за да станат така като нови ?
Имаме от скоро Фокусче C-Max 1.8i 125 кс. 2004 г. като оборудване е оскъдно( ръчни скорости , климатик , СД , обикновена ръчна и т.н. ) но е много запазена колата. Има си и някой забележки който по видяното от темата смятам , че знаеш как да ги отстраня.
1. Има едно гадно тракане на шофьорската врата при отваряне и затваряне , предполагам че има връзка с ограничителя на вратата . От къде мога да си намеря такъв , на каква цена и как се сменява ?
2. Колата е от Швейцария , купето никъде не е засегнато от ръждата за разлика от спирачните апарати и дисковете , задно ляво колело беше блокирало вероятно от дърпане на ръчната и се наложи търговеца да го раздвижва и пръска със спрей за да отпусне , но пак си има едно леко задържане . На какво може да се дължи проблема ?
3. По какъв начин пастира стъклата на фаровете за да станат така като нови ?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Пусни си питането в друг разделdak написа: ...
- Paranoid
- потребител
Здравейте!
Ето какво свърших преди няколко дни:
1. Смених чистачките:

Спрях се на "БОШ", тъй като чистачките са едно от важните неща при лоши метеорологични условия. Впечатленията ми: чистят повече от превъзходно!
2. Смених и крушките на XENON-а:

След доста ровене из форумите от къде да си взема читави крушки, така и така давам пари, но нямам за оригинални, се спрях на пловдивска фирма.
Старите 5000К, а новите са 4300К. Спрях се на по топлите от към светлина, понеже дължината на вълната е по голяма и ми се струва, че с тях се вижда доста по-добре!
Толкова от мен за сега.
Ето какво свърших преди няколко дни:
1. Смених чистачките:

Спрях се на "БОШ", тъй като чистачките са едно от важните неща при лоши метеорологични условия. Впечатленията ми: чистят повече от превъзходно!
2. Смених и крушките на XENON-а:

След доста ровене из форумите от къде да си взема читави крушки, така и така давам пари, но нямам за оригинални, се спрях на пловдивска фирма.
Старите 5000К, а новите са 4300К. Спрях се на по топлите от към светлина, понеже дължината на вълната е по голяма и ми се струва, че с тях се вижда доста по-добре!
Толкова от мен за сега.
- Paranoid
- потребител
Дойде време да сменим и масълцето:

И докато сменяме горивния филтър, едни опръстенчета да подменим

Малко картера беше протекъл, и него залепихме:

И забелязъх на предните биалетки, гумичките се бяха скъсали и макар да не тропат ги подменихме веднага:

И докато сменяме горивния филтър, едни опръстенчета да подменим

Малко картера беше протекъл, и него залепихме:

И забелязъх на предните биалетки, гумичките се бяха скъсали и макар да не тропат ги подменихме веднага:

- addition
- потребител
А каква е тая верига, дето се вижда, моторът да не е с верига, вместо ангренажен ремък?
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
това е маслената помпа
- Paranoid
- потребител
Намерих едни снимки от големия сняг през януари, които исках да кача, но изгубих. Етоги и тях:

Малко спомен за краткия сняг!

Малко спомен за краткия сняг!
- addition
- потребител
Кратък, ама какво ринене беше...