Смяна на тампони на реактивна щанга. Как?
- Divia
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2010, 10:54
- Модел на автомобила: Mondeo MK4 2.5T
- Status: Извън линия
Смяна на тампони на реактивна щанга. Как?
Здравейте колеги , търсех но не успях да открия нещо по темата.
Искам да Ви попитам има ли начин да се сменят тампоните на стабилизиращата щанга отпред на фокус мк1, без да се сваля магарето.
Изглежда ми доста трудоемко ако го свалям.
Благодаря и усмихнат ден.
Искам да Ви попитам има ли начин да се сменят тампоните на стабилизиращата щанга отпред на фокус мк1, без да се сваля магарето.
3, 2, 1 старт - D4+, 120, L3заL3+ рано, D6 скача, 100, D3 неравности, 150 локви.....................мдаааааа, гаси !
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2016, 18:58
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 1,6
Re: Смяна на тампони на реактивна щанга. Как?
И мен ме интересува това ?Divia написа:Здравейте колеги , търсех но не успях да открия нещо по темата.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Кривят скобите, едни гимнастики, проистотиии ...Kris_P написа:И мен ме интересува това ?
С моите съм се занимавал отдавна на майстор. Последно сложих хубави и скъпи и повече не съм се занимавал.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Може и да не се сваля цялото трябва да имаш достатъчно крикове. http://www.focusfanatics.com/forum/brak ... stall.html
-
- потребител
Мерси колега, само да се затопли времето и го почвам 

-
- потребител
Смяната на тампоните е възможна без да се сваля магарето и без да се кривят скобите. Инструментите с който разполагах са : гаечен ключ 17,13, гедоре force 108 части, един крик, ключ за гуми и едно дървено трупче. Стъпките са следните:
1 Започнах като вдигнах колата от дясно свалих старата биалетка за да освободя щангата.
2 Минах от ляво свалих биалетката и започнах с демонтажа на скобата на тампона и стария тампон.
3 След тяхното сваляне върнах отново скобата и двата болта като ги завих няколко оборота.
4 С течен сапун намазах добре скобата щангата и новия тампон които го плъзнах под скобата и стегнах след това здраво. Без да монтирам биалетката.
5 Минах от дясно и смених тампона по същия начин. Монтирах новата биалетка.
6 Върнах се от ляво и монтирах и там биалетката.
1 Започнах като вдигнах колата от дясно свалих старата биалетка за да освободя щангата.
2 Минах от ляво свалих биалетката и започнах с демонтажа на скобата на тампона и стария тампон.
3 След тяхното сваляне върнах отново скобата и двата болта като ги завих няколко оборота.
4 С течен сапун намазах добре скобата щангата и новия тампон които го плъзнах под скобата и стегнах след това здраво. Без да монтирам биалетката.
5 Минах от дясно и смених тампона по същия начин. Монтирах новата биалетка.
6 Върнах се от ляво и монтирах и там биалетката.