километраж за ФОРД СКОРПИО
- Топала
- потребител
- Регистриран: 20 окт 2006, 12:39
- Модел на автомобила: Mercedes E250D, Foad Skorpio Ghia 2,0i
- Status: Извън линия
километраж за ФОРД СКОРПИО
Неми работи километража пороверявах всички кабели сменях го с друг но все същата. Можели да е от някакви кондензатори който изсъхват (по мнение на един специалист) за щото ми писна да го разглабям.
- Mr.Scorpion
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2006, 23:13
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 Ghia
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Проверете си пистите по таблото (от куплунга до изводите на уредите). Може да се е спукала някоя писта или да се е окислил някой контакт. Ако работите с поялник - ВНИМАВАЙТЕ , да не стопите целолоидната основа, а най-добре пускайте допълнителен проводник от спойка до спойка успоредно на прекъснатия.
- kabeldjiata
- потребител
- Регистриран: 02 сеп 2005, 13:40
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i Automatic; Saab 900 NG Automatic
Не на Скорпиото километража е електрически
Между впрочем километражите бяха два модела доколкото си спомням с повечко механика са до към 88-89г., на който му се изронваха едни пластмасови зъбни калелца, а от 89 а километражите са на друг принцип и не правят проблеми, иначе са напълно взаимозаменяеми аз правих това упражнение много отдавна и вече не помня
Между впрочем и аз имам проблем с оборотомера и се чудя какво да правя имам чувството, че показва два пъти по-малко от реалното

Между впрочем и аз имам проблем с оборотомера и се чудя какво да правя имам чувството, че показва два пъти по-малко от реалното

-
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 19:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TD
И при мене е така на Форд Мондео 97г. ту километража ми работи ту неработи когато на него си му е кеф. И чудното когато не работи километражаи датчика за гориво също не показва и после и двете се оправят едновременно.1 или 2 дена работат и после неработат и немом да разберем кво е? Някой да даде отговор на тези неща ако може.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
свали си панела с приборите и му огледай куплонзите (има два с по 10-15 пера) - най-вероятно не правят контакт. Приборите на таблото са доста солидно направени, но самите съединители на таблото са най-измисленото нещо което съм виждал: нещо като еднослойна платка само че вместо гетинакс - прозрачно фолио (като на клавиатура от 2лв.)- и сгъната в местата за куплонзите ... абсолютна идиотщинаbrave написа:И при мене е така на Форд Мондео 97г. ту километража ми работи ту неработи когато на него си му е кеф. И чудното когато не работи километражаи датчика за гориво също не показва и после и двете се оправят едновременно.1 или 2 дена работат и после неработат и немом да разберем кво е? Някой да даде отговор на тези неща ако може.

как се разглобява таблото: има на много места във форума!
- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
Re: километраж за ФОРД СКОРПИО
Топала написа:Неми работи километража пороверявах всички кабели сменях го с друг но все същата. Можели да е от някакви кондензатори който изсъхват (по мнение на един специалист) за щото ми писна да го разглабям.
аз също имах същия проблем:)
долу на самия датчик има един проводник "маса" които е вързан от една страна с болта на датчика а сдруга към купето
той клеясва и може да е заради това
развий болтовете му и пробвай пак ако не ... нов датчик