Неприятно поведение на спирачките Fiesta mk7
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
- Status: Извън линия
Неприятно поведение на спирачките Fiesta mk7
От съвсем скоро има Fiesta mk7 1.25i от 2012 г. От както е при мен спирачките се държат много странно. Когато започна да натискам педала на спирачката той първо има един лек ход (може би от 1-2 см), в който ход почти нищо не се случва все едно не съм натиснал спирачката. След това обаче за почти никакъв ход колата започва да спира зверски. Един вид натискам си аз плавно спирачката, докато натискам и няма никой, в един момент ме залепва на предното стъкло. До сега не съм имал кола с подобно поведение на спирачките. Около мен колегите ме убеждатав, че това било нормално при по-новите коли, но според мен нещо не е на ред работата.
Моля, ако някой е имал такъв проблем и го е разрешил да сподели от какво се получава?
Моля, ако някой е имал такъв проблем и го е разрешил да сподели от какво се получава?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Неприятно поведение на спирачките Fiesta mk7
Като смениш всички накладки с нови, дисковете с нови, и барабаните с нови, ще се оправи. А дали трябва да ги сменяш ще разбереш когато ги измериш точно.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ако досега си карал по-стари коли е нормално докато свикнеш да ти се струва странно поведението. С времето ще свикнеш да си дозираш плавно усилието. Ако не си сменял спирачна течност и нямаш сервизна история можеш да я смениш. По предписание се сменя на всеки 2 години, а една тубичка оригинална течност е под 15лв.
П.С. На събора тествах новото Мондео. Преди мен обаче минаха доста хора, и когато седнах да карам аз човека от Мото-Пфое ми вика "Личи си кой кара нова кола". Повечето явно не са били свикнали със спирачките и са спирали рязко.
П.С. На събора тествах новото Мондео. Преди мен обаче минаха доста хора, и когато седнах да карам аз човека от Мото-Пфое ми вика "Личи си кой кара нова кола". Повечето явно не са били свикнали със спирачките и са спирали рязко.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Най-вероятно те подлъгва моторната памет с десния крак. Особено ако слизаш от това чудо, дето ти е профилната снимка...то ще е все едно сега започваш да се учиш да караш.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Хаха не слизам от това от профила 
Всъщност имал съм доста коли през годините. Съгласен съм, че новите коли са с по-чувствителни спирачки, но ме притеснява, че при мен на фиестата положението не е нормално. Преди 2 дни карах чисто нов фокус и там спирачките бяха много остри, но като покарах малко и им свиках нямах ядове. Ходът на педала отговаряше на спирачното усилие и спирането ставаше плавно.
До първият колега със съвета за новите дискове и накладки - и на мен ми мина през главата, че може да е от накладките, но се замислих, че досега повечето коли, които съм карал не са били с никак нови дискове и накладки и въпреки това такъв проблем не е имало. Доколкото знам с износването на дисковете и накладките апаратите се саморегулират така, че това износване да не се усеща.
Колата би трябвало да е обслужвана редовно. Имам даже някаква гаранция от 1 година или 30 000 км. Скоро ще ходя до Мото Пфое и ще ги питам и тях за този проблем, но не знам доколко ще ми обърнат внимание.
За пример - другата ми колае BMW 5-ца от 2002 година и там спирачките са перфектни. Педалът не е чак толкова мек колкото при фиестата, но ходът му е голям и много точно се дозира колко точно да спират спирачките.

Всъщност имал съм доста коли през годините. Съгласен съм, че новите коли са с по-чувствителни спирачки, но ме притеснява, че при мен на фиестата положението не е нормално. Преди 2 дни карах чисто нов фокус и там спирачките бяха много остри, но като покарах малко и им свиках нямах ядове. Ходът на педала отговаряше на спирачното усилие и спирането ставаше плавно.
До първият колега със съвета за новите дискове и накладки - и на мен ми мина през главата, че може да е от накладките, но се замислих, че досега повечето коли, които съм карал не са били с никак нови дискове и накладки и въпреки това такъв проблем не е имало. Доколкото знам с износването на дисковете и накладките апаратите се саморегулират така, че това износване да не се усеща.
Колата би трябвало да е обслужвана редовно. Имам даже някаква гаранция от 1 година или 30 000 км. Скоро ще ходя до Мото Пфое и ще ги питам и тях за този проблем, но не знам доколко ще ми обърнат внимание.
За пример - другата ми колае BMW 5-ца от 2002 година и там спирачките са перфектни. Педалът не е чак толкова мек колкото при фиестата, но ходът му е голям и много точно се дозира колко точно да спират спирачките.