Най бързо минаване през София

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Status: Извън линия

Най бързо минаване през София

Мнение от petkoff_pl » 09 ное 2006, 10:02

Колеги софиянци налага ми се да мина през София (пътувам 1 месечно) идвам от магистрала Хемус и трябва да изляза на Е-79 посока Благоевград.
Досега съм минавал през:
1. Южната дъга на околовръстното ( окло 1час преди ремонта който почна вчера) - Панорамен път през бояна - Владая - Благоевград
2. Самоковско шосе - Самоков- Дупница - Благоевград ( най приемлив )
3. През центъра - НДК - панорамният път през бояна - Владая - Благоевград (преди около 1,5 година за последен път)
3. Северната дъга на околовръсният път - ННИКОГА НЕ СЪМ МИНАВАЛ

Споделете за 4 маршрут

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 09 ное 2006, 10:32

Предлагам ти маршрут No 2 :)
Лично аз обикновено минавам през Бистрица, но не знам дали ще ти хареса пътя - има доста завои, освен това вероятността да попаднеш в задръстването на околовръстното е по-голяма

Потребителски аватар
Gate
потребител
потребител
Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I;

Мнение от Gate » 09 ное 2006, 11:28

Вариант номер 2 само,че тръгни за Самоков на Панчарево на чешмата завиваш(малък разклон на пътя на дясно започващ с изкачване)катериш~10мин.до Бистрица там правиш ляв завой и караш само на право докато не излезнеш чак на пътя за Дупница!Причини:Не натоварен път,с малко дупки в по голямата си част,пресичащ Витоша от горе(по пряко).Аз лично само от там минавам!

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 09 ное 2006, 13:13

Според мен подходящи възможни маршрути:
1. През северната дъга (ако не ти се влиза в града), малко по-дългичко, но ненатоварено и от там пътя ти е ясен. Движението е бързо, има само 3 тесни места (2 с чакъл за по 200 метра и 1 светофар на олна Дикня). Не е подходящ маршрут за петък вечер, но се ядва.
2. През южната дъга, Бистрица, Железница....до Дупница - ненатоварен, с доста завои и "здрави" дупки - подходящ за дневно минаване. През вечерта - само ако знаеш дупките наизуст! Ако се чудиш как се хваща за Бистрица - Като минеш камбаните и светофарите до Арена (БМВ, COMO) следва едни стеснение и на светофара свиваш наляво...; ако подминеш - на следващия светофар пак наляво (минаваш първо през Драгалевци); или както каза колегата през Панчарево, но ако не гледаш внимателно (а и да гледаш) е много вероятно да подминеш отбивката...

П.П. 10х на бдителния колега andy_a, че ми оправи посоките :wink:
Последна промяна от kEFi на 09 ное 2006, 15:17, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
andy_a
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2006, 11:18
Модел на автомобила: 2001 Focus 1.6i Zetec SE
Контакти:

Мнение от andy_a » 09 ное 2006, 14:36

Колега kEFi, мисля, че бъркаш посоките и на двете кръстовища, за които говориш. Като идваш от Горубляне по Околовръстен Път, на кръстовището при Малинова Долина се завива наЛЯВО, за да се отиде към Бистрица, и на следващото кръстовище на ЛЯВО към Симеоново и после отново към Бистрица. Ако се завие надясно, както ти казваш, човека ще се забие първо в Дървеница, после по Симеоновско шосе надолу, което едва ли е целта ;)
Лично аз в момента не препоръчвам особено пътя през Бистрица и Железница, има пропадания, много дупки, завоите и неравностите на места са много. В никакъв случай нощем не трябва да се минава оттам. Пътя за Самоков е натоварен, но поне е в горе-долу добро състояние.

Muhala
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2006, 18:32
Модел на автомобила: Fiesta '90 - 1,1 cl

Мнение от Muhala » 09 ное 2006, 18:54

Колега, най-добре ползвай северната дъга на околовръстното. Движението е по-спокойно, а и останалите маршрути, които посочи наистина трябва да си ги минавал за да се оправиш безпроблемно. Лек път.
Синджиро си иде, козата я нема...

Fen
потребител
потребител
Регистриран: 23 окт 2006, 23:48
Модел на автомобила: много са

НАЙ....

Мнение от Fen » 11 ное 2006, 18:44

бул. "Ботевградско шосе" , бул. "Мадрид", бул. "Янко Сакъзов", на ляво по бул."Васил Левски", бул." Патриарх Евтимий", направо по бул. "М.Д. Скобелев" до Руски паметник. От Руски паметник по бул." Едуард Тотлебен" , бул. "Цар Борис III" и излизаш от София покрай село Владая. Гарантирам ти,че това е най прекия и бърз маршрут, но, ако пътуваш по него ВЕЧЕР ОТ 21.00h СУТРИН НЕ ПО- КЪСНО ДО 07.00h.
През останалото време тук в София навсякъде по всички булеварди включително и части на околовръстното шосе е пълно задръстване и откъдето и да минеш все ще ти е гадно и на теб и на колата.
Конкретно съвета ми е да преминаваш по този маршрут сутрин между 6.30- 7.00h. НАЙ-БЪРЗО, НАЙ-КОМФОРТНО, НАЙ- ИКОНОМИЧНО.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 12 ное 2006, 03:55

Mадрид е затворен до един господ знае кога, и наистина от 7 до 9 по никакъв начин не минавай по този маршрут. Ще станеш "Хилядолетния сокол" :)

офтопик... от много време се чудя какъв е смисъла Тотлебен и Борис да са с различни имена, като реално погледнато е един и същ булевард.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 12 ное 2006, 11:02

Все още по Мадрид може да се минава. Ремонтират / засега/ единствено трамвайната линия, но колите си се движат без проблеми. :lol:

ПП По скоро Тотлебен и Опълченска са една и съща улица с различни имена. Според мен е за заблуда на врага. :P
FORD - Feel the difference.

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 12 ное 2006, 11:07

По Мадрид се минава само посока центъра :idea:
п.п. Е, явно са го отворили вече...
Последна промяна от cossy на 12 ное 2006, 14:49, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 12 ное 2006, 12:28

И посока Подуяне...тази седмица минавах от там.

ПП Но участъка Паметника Левски до Театър зад Канала са го разкопали днес... :roll:

09.12 / засега/ е официално обявената крайна дата за приключване на ремонтите в София
Последна промяна от Polly на 12 ное 2006, 20:29, променено общо 1 път.
FORD - Feel the difference.

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Re: Най бързо минаване през София

Мнение от licho » 12 ное 2006, 19:36

влизайки от магистралата завиваш тук надясно и караш по владимир вазов
Изображение

и продължаваш по дондуков докато стигнеш до цум и новия булевард.

тук завиваш по ботев
Изображение

после на македония наляво по булевард македония и през руски паметник (внимаваш че кръговото е обратно!!! тоест тия дето влизат са с предимство и гледаш за трамвая :) )

и после си на цар борис, все направо и излизаш на владя и после надолу към където си ходиш

Изображение

аз така пътувам като идвам от ботевград и отивам на работа, общо взето бързо се минава дори и сутрин в задръстването.

източник на картите - www.bgmaps.com
Последна промяна от licho на 13 ное 2006, 16:42, променено общо 1 път.
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

nimm
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2006, 09:57
Модел на автомобила: Мондео 1,8 16V 1993
Контакти:

Мнение от nimm » 13 ное 2006, 15:46

офтопик... от много време се чудя какъв е смисъла Тотлебен и Борис да са с различни имена, като реално погледнато е един и същ булевард.
ПП Но участъка Паметника Левски до Театър зад Канала са го разкопали днес...
E те този участък е бул. "Янко Сакъзов", а от канала към Подуене е "Мадрид"

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 13 ное 2006, 15:56

nimm написа:
E те този участък е бул. "Янко Сакъзов", а от канала към Подуене е "Мадрид"
:x Днес бяха почти окончателно засипали малкото проходче до улица Мърфи , пред аптеката , с което кажи-речи движението по едната част на Мадрид приключи. *0032*
Пълна глупост е това. Сега достъпа до поликлиниката *00200* , приемната на районния и не знам още колко други сгради наоколо е прекъснат.
Лошото е , че за разлика от другата страна на Мадрид, която е отворена към Оборище и Черковна, тази страна НЕ Е *00101* и няма от къде да се излезе.

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”