Фокус - Странно боричкане (?) в предницата след потегляне
-
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2015, 09:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 2000, 1.8 TDDi
- Status: Извън линия
Фокус - Странно боричкане (?) в предницата след потегляне
Здравейте,
Първо, колата: Фокус 2000, 1.8 Tddi.
Млад шофьор съм (на седмица) и снощи ми се случи нещо много странно. Тъкмо си обикалях из София, да направя 100км да видя колко харчи, и спирам на един светофар. Тъй като всички ми обясняват, че не й давам зор на колата и даже аз го усещам как понякога следващата предавка все едно я включвам твърде рано (да се чете ниски обороти), викам да я загрея малко. Та... на светофара не тръгвам плавничко, ами на 2500 оборота, след това превключвам към втора, и давам пак газ (нали, цялото това с идеята малко по-живо да сменям предавките), и изведнъж сякаш под капака нещо се откачи и настана някакво тропане все едно нещо се усука и започна да се бие в другите части. Аз през това време бях натиснал газта на втора, за да превключа на трета, нали, но все едно изобщо не давах газ - колата забави и смъкна обороти. Натиснах съединителя, колата си смъкна като за първа, тропането спря, превключих на нея и си тръгнах без проблем. Същата вечер ми го направи още веднъж, не можах да разбера защо. Викам си, да не би да съм й дал твърде много обороти като за потегляне, или пък съм сменил предавките все едно на полусъединител... Първоначално помислих, че ми се е скъсал ремъка, защото свири постоянно (а и аз не разбирам толкова дали става току-така), защото точно така се чу - все едно нещо се разкачи и започна да се бие във всичко около себе си.
Може ли да дадете малко акъл от какво може да е, че ми е леко спечено, а тъкмо бях почнал да се радвам как колата няма да се разпадне, ако я карам мъничко по-агресивно (агресивно за мен, разбира се
).
Първо, колата: Фокус 2000, 1.8 Tddi.
Млад шофьор съм (на седмица) и снощи ми се случи нещо много странно. Тъкмо си обикалях из София, да направя 100км да видя колко харчи, и спирам на един светофар. Тъй като всички ми обясняват, че не й давам зор на колата и даже аз го усещам как понякога следващата предавка все едно я включвам твърде рано (да се чете ниски обороти), викам да я загрея малко. Та... на светофара не тръгвам плавничко, ами на 2500 оборота, след това превключвам към втора, и давам пак газ (нали, цялото това с идеята малко по-живо да сменям предавките), и изведнъж сякаш под капака нещо се откачи и настана някакво тропане все едно нещо се усука и започна да се бие в другите части. Аз през това време бях натиснал газта на втора, за да превключа на трета, нали, но все едно изобщо не давах газ - колата забави и смъкна обороти. Натиснах съединителя, колата си смъкна като за първа, тропането спря, превключих на нея и си тръгнах без проблем. Същата вечер ми го направи още веднъж, не можах да разбера защо. Викам си, да не би да съм й дал твърде много обороти като за потегляне, или пък съм сменил предавките все едно на полусъединител... Първоначално помислих, че ми се е скъсал ремъка, защото свири постоянно (а и аз не разбирам толкова дали става току-така), защото точно така се чу - все едно нещо се разкачи и започна да се бие във всичко около себе си.
Може ли да дадете малко акъл от какво може да е, че ми е леко спечено, а тъкмо бях почнал да се радвам как колата няма да се разпадне, ако я карам мъничко по-агресивно (агресивно за мен, разбира се

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Фокус - Странно боричкане (?) в предницата след потегляне
Добре дошъл във форума
Някоя лампа не ти ли светна на таблото?
Отвори ли капака? Нещо видя ли по-особено?
То ясно, че си съвсем млад шофьор, но ако е скъсан пистов ремък се вижда с просто око.
Освен това ще ти светне най-малкото лампата за акумулатора.
Щом ти свири ремъка е за смяна, заедно с ролките.
Ако неможеш да откриеш сам проблема и евентуално да го отстраниш виж тази тема. Там са дадени координатите на човек, който ще свърши това вместо теб.

Някоя лампа не ти ли светна на таблото?
Отвори ли капака? Нещо видя ли по-особено?
То ясно, че си съвсем млад шофьор, но ако е скъсан пистов ремък се вижда с просто око.
Освен това ще ти светне най-малкото лампата за акумулатора.
Щом ти свири ремъка е за смяна, заедно с ролките.
Ако неможеш да откриеш сам проблема и евентуално да го отстраниш виж тази тема. Там са дадени координатите на човек, който ще свърши това вместо теб.
-
- потребител
За съжаление и двата пъти се паникьосах дали няма да спре на пътя и дали не преча, та гледах основно да се изнеса, не обърнах внимание на таблото. Под капака гледах, нищо по-различно не видях, ремъкът си е на място, все си свири. После я насилих малко да пресъздам ситуацията, но не успях. Може и да съм бил всъщност по-внимателен, предвид случилото се. 

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Ако колата не е обслужвана скоро закарай я на Фордманиака. Човека си разбира от работата http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 14&t=64271
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- ieiei
- потребител
- Регистриран: 11 май 2007, 12:50
- Модел на автомобила: Ford
Някоя "специална" ролка се е предала
- kilikanzer
- Потребител
- Регистриран: 20 ное 2007, 19:59
- Модел на автомобила: Focus tddi/комби/P1888PM
Wartburg 312 - Местоположение: Разград
- Контакти:
Или някой тампон е тръгнал да си заминава.
Sent from my Lenovo A328 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A328 using Tapatalk
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Или по лошо съеденител....
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
Ами, като се замисля, звукът беше като на някакво премятане, все едно наистина ролка се клати и изпуска, или ремък е излезнал от жлеба си и не може да се намести. Абе, шикалкави насам-натам. И по моя преценка идваше точно по средата на капака (спрямо ляво и дясно). След като отбих встрани, нещото спря да шава (явно се намести обратно) и си потеглих без проблем. Не знам дали е възможно съединителя да бяга така, или някаква друга част от двигателя, която да не е ролка/ремък.
В тази връзка се чудя дали е възможно заради бързите пикове на оборотите при резките смени на предавките нещо да се разкачи по такъв начин... Все пак за кратко време беше първа, 3000+ оборота, втора, 3000+ оборота... иии след това тропането/хлопането/премятането започна, докато не отбих и спрях... Може и да ви се стори смешно, но викам си да не съм го предобрил.
Благодаря за отговорите, между другото.
В тази връзка се чудя дали е възможно заради бързите пикове на оборотите при резките смени на предавките нещо да се разкачи по такъв начин... Все пак за кратко време беше първа, 3000+ оборота, втора, 3000+ оборота... иии след това тропането/хлопането/премятането започна, докато не отбих и спрях... Може и да ви се стори смешно, но викам си да не съм го предобрил.

Последна промяна от zerospace на 21 мар 2015, 13:58, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2015, 18:21
- Модел на автомобила: Galaxy
обърни внимание на скоростната кутия
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Момче, говориш пълни глупости!
Ако мислиш, че имаш проблем я закарай на място да ти каже дали наистина е така. Младите шофьори и много жени постоянно си мислят, че нещо им трака, хлопа и тн. Караме 15 годишни таралясници, не е да е някоя с-класа.
Ако мислиш, че имаш проблем я закарай на място да ти каже дали наистина е така. Младите шофьори и много жени постоянно си мислят, че нещо им трака, хлопа и тн. Караме 15 годишни таралясници, не е да е някоя с-класа.
-
- потребител
Естествено, че ще я закарам.
Само време да остане. Интересно ми става и затова питам, за да не ги говоря глупостите следващия път. 

-
- потребител
малееееее,то човек да не сподели проблемите си.Ако питаш умно и интелигентно ,обикновенно отговор няма щот е твърде сложен въпроса дори и да се отнася примерно за устройство и функция на даден елемент от колата.Ако пък някак си криво - ляво опиташ да опишеш проблема си те изяждат с парцалите и те обявават за тъп и глупав.Това ми напомня за един виц ,но първо трябва дословно да го изровя.Момче ,според мен не дей да караш колата ,докато не я види майстор .Иначе рискуваш дори да те остави на пътя. А иначе акоискаш колата да ти е изрядно ,УВЕРЯВАМ те услушвай се всеки шум и тракане.Личен опит.Това е като да отидеш при джипито си и да му се оплачеш , а то да те отсвири и да ти внуши, че си параноик на тема здраве.Все пак от колата ти зависи здравето и живота, а е не само твоя.Тя и С класата може да изгърми при това още в гаранция.
-
- потребител
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
-
- потребител
zerospace написа:Ами, като се замисля, звукът беше като на някакво премятане, все едно наистина ролка се клати и изпуска, или ремък е излезнал от жлеба си и не може да се намести. Абе, шикалкави насам-натам. И по моя преценка идваше точно по средата на капака (спрямо ляво и дясно). След като отбих встрани, нещото спря да шава (явно се намести обратно) и си потеглих без проблем. Не знам дали е възможно съединителя да бяга така, или някаква друга част от двигателя, която да не е ролка/ремък.
В тази връзка се чудя дали е възможно заради бързите пикове на оборотите при резките смени на предавките нещо да се разкачи по такъв начин... Все пак за кратко време беше първа, 3000+ оборота, втора, 3000+ оборота... иии след това джагара-джугара... Може и да ви се стори смешно, но викам си да не съм го предобрил.
Бойко, нито съм го обидил момчето, нито съм го наричал тъп. Как ще коментираш написаното? Единствената препоръка е да ходи при майстор ако нещо го тревожи, тъй като изводи няма как да се извадят от джагара-джугара

-
- потребител
виж си предпоследния постинг.Както могъло, така описало момчето. Не всеки е надарен с ораторски дарби.А и какво му пречи да се ослушва? Дори това е много хубаво, защото говори за отговорност и отношение към возилото си.
-
- потребител
Моя грешка. Нали по-горе бях описал за какво става въпрос, предположих, че се подразбира.
То дори не става въпрос за ослушване, а за ситуация, която изкарва автомобила извън движение. Да си призная, повече страх ме хваща, че от недодяланост съм развалил нещо. Знаете как е с новите играчки, особено ако ти е мъгляво дали можеш да я счупиш нещо.
Ако е от износване, иди-дойди.
Както и да е, преправих го в горния пост.
То дори не става въпрос за ослушване, а за ситуация, която изкарва автомобила извън движение. Да си призная, повече страх ме хваща, че от недодяланост съм развалил нещо. Знаете как е с новите играчки, особено ако ти е мъгляво дали можеш да я счупиш нещо.

Както и да е, преправих го в горния пост.

-
- потребител
Успех. Дано не се окаже нещо сериозно
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Без повече заяждане и отклонения от темата.
Ако искате да си говорите има лични съобщения - ползвайте ги!
Няма нужда целия форум да ви гледа сеира. За тази цел е създаден раздел КАФЕНЕ.
Коментарите, моля, да са свързани с темата.
Ако искате да си говорите има лични съобщения - ползвайте ги!
Няма нужда целия форум да ви гледа сеира. За тази цел е създаден раздел КАФЕНЕ.
Коментарите, моля, да са свързани с темата.