Помагайте за първия ми Форд-какво ще ми кажете за Фокус 1,6

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
s_toshkov
потребител
потребител
Регистриран: 11 дек 2006, 19:21
Модел на автомобила: Искам Мондео 1.8тди 98 ??????
Status: Извън линия

Помагайте за първия ми Форд-какво ще ми кажете за Фокус 1,6

Мнение от s_toshkov » 27 яну 2015, 21:08

Здравейте на всички,
МОля ви помогнете ми да си избера първия ми Форд(имал съм Мазда , Фиат, Опел Астра и Вектра, Хонда , рено Туинго,Рено Меган Сценик, Рено Лагуна, Хонда ЦРВ 1 , Хонда ЦРВ2, Санта фе ) и още няколко служебни

Сега дойде ред на Форд...Изискванията ми за новия автомобил са прости :

1- да е комби- семейство с две малки деца
2-да е до 101 к.с. (заради данъка - две деца .....)
3-да е що годе икономичен бензинов мотор понасящ газифициране
4-* незадължително - да е по възможност след 2000 г и да е до 3000 лв

По всичко до тук има само няколко Автомобила
1-Фокус КОмби 1,6 .101 к.с.
2.Шкода Фабия - 1,4 100 к.с - нещо не ме грабва тази кола
3-Опел Астра или Вектра - отмина опелската ера при мен
4-Киа Рио - прекалено малка

Та това е в общи линии-като цяло съм се спрал на Фокуса - само добри неща съм чувал за мотора 1,6 , но съм чувал за проблеми с ск кутия -мои познат имаше проблем с такава кола (служебна) на 40 000 км се появи проблем - сменяха съединители, помпи и какво ли още не - накрая се оказа че проблема е вътре в кутията - така и не я отвориха и нея...

Та сега какво ще ме посъветвате да гледам при евентуална покупка на Форд Фокус 1,6 101 к.с . Някакви стандарти болежки за този мотор , скорости или други проблеми ? Масло горят ли , може ли да се хване това при оглед?Гният ли тези коли? Проблеми с електроники , скорости ,съединители .Какво да очаквам като разход защото дори да взема кола без газово веднага ще я газифицирам....Скъпа ли е поддръжката - ремъци, ролки , масла и т.н. Има ли някакви скъпи части "консуматив"

Благодаря за всякакви отговори и насоки, и силно се надявам да стана част от клуба

* ако знаете някой автомобил отговарящ на критериите ми можете да ми го препоръчате- ако желаете на ЛС или в темата

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Re: Помагайте за първия ми Форд-какво ще ми кажете за Фокус 1,6

Мнение от BIGFORDFAN » 27 яну 2015, 22:01

Колега, мисля че ще останеш доволен от Фокуса като модел. Аз за малко да спазаря един за познат преди време, но ръждата ме отказа тогава. Избягвай внесените от Австрия според мен, има доста "скрити лимонки". За мотора ще се изкажат колегите с такива Фокуса, а аз те съветвам да не отписваш напълно и дизелoвия TDdi 90 к.с.

Sent from my Lenovo

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 яну 2015, 23:14

Каквото и да ти го хвалим Форда всичко зависи на какво ще попаднеш.
Може евентуално да ти е първия Форд, но няма да ти е първата кола и си на ясно.
Моята си я улучих и 8 години над 80 000 км предимно градско само кеф :)

Един колега си взе преди година и нещо Фокус 1 комби 1.6 по същите критерии като тебе.
Знам, че много обикаля и гледа.
Веднага го газифицира. До момента трябва да е на над 20 000 км от както го е взел и е доволен.
Естествено слуша като му кажа "това масло сипваш, тия свещи слагаш ..."
Ама си улучи и на кола.

Какво да му гледаш на Форда? Каквото и на другите коли :)
Дали горят масло ? Мхм, горят :) Като е износен двигателя горят :)
Моята не гореше. После започна .. след около 4-5 години и да кажем към 40-50 000 км предимно градско в келешки режим :)

На колега май не бара. Ще го питам, но не е е споменавал нищо начи няма проблем в тази насока

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 28 яну 2015, 09:28

Я първо седни в един Фокус да го "усетиш" що за птица е. Че тука много ги хвалят-вървели, здрави били, стабилни били.Ама аз като си търсех кола миналата година страницата "Фокус" я затворих окончателно в мига, в който седнах в първия. Не е моята кола. И от сега ти казвам, че ще е страшен зор да си намериш кола с двигател, който да не звучи като фуражомелка. Особеност в конструкцията и поддръжката на бензиновите мотори-регулират се клапани.Малко като на Москвич, но направено така, че цената да е х10. Обиколи по търговците, виж какво се предлага, но...едно наум с фордовете от тия години.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
nikiww
потребител
потребител
Регистриран: 22 ное 2012, 19:11
Модел на автомобила: Фокус 1.6i,16v,100, 1999

Мнение от nikiww » 29 яну 2015, 10:23

Мдааа,аз съм на @Paci колегата. Еми какво да ти кажа,преди години и аз като много други бях скептично настроен-Форд,коза и акумулатор .........,нали знаеш лафа. Да ама не. Карал съм 5 години Субару,5 г. Опел и около 3-4 Фолцваген Пасат. Форда за мен е най-добрата кола в този клас,като пари, поддръжка, возия ако щеш.Карам я от 2 години,газ сложих още като я взех,смених ролката и ремъка и от тогава само наливам и карам.Ааа, смених байпасния клапан,втора употреба за 40 лева.Гори ми най-много 9-9.5 газ в града,ако е смесено пада до 7.5 .Само хубави работи мога да ти кажа,ама колегата над мен дето е писал поста да не вземе да каже,че пък много я хваля. Мойта е от Италия и съответно няма ръжда,гледай да е от там според мен. Двигателя ми гори около литър на 10000 км. масло , за сравнение Опела и Пасата май гореха повече. Ама ако я напъвам,особено по магистралата,говоря за 150-160 км, че и повече,може да изгори и повече,но още преди да я взема знаеш,че тия мотори погорват,особенно над 3000-3500 оборота. Но не се плаши,питай и други колеги,дори и в други форуми,ми то май няма кола дето да не погорва,дори и малко. Еми това е. Бързам и не мога да се сетя друго,ако има нещо питай.Двигателя е 100 коня,малкия данък. :)

kito
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT

Мнение от kito » 29 яну 2015, 10:51

S_C написа:Я първо седни в един Фок...........едно наум с фордовете от тия години.
Предлагам да направиш това, което е споделил колегата, т.е. да покараш една такава, но читава, защото колата не е за всеки. Гледам, че колегата, който е съветвал преди това кара Мондео 95, ама имах служебна преди 4-5 години МК2 (мисля, че е) 98' 1,8 турбо дизел. За мен мондеото беше кошмар спрямо Фокус МК1-то ми. Сядах ниско долу и нищо не виждам, вярно 171-172 см съм, ама се чувствах като в ковчег с тая кола, колкото и да вдигах седалката. Все се чувствах като легнал на пътя. Като возия, също не ми допадаше. Таблото ми беше супер грозно, всичко ми бе дискомфортно, независимо, че я карах на дълъг път всеки ден и съм минал десетина, че и повече хиляди километра с нея. Фокус МК1 за мен си е супер, особено комби. Но всеки има виждания за автомобил. От към вървеж, винаги можеш да вземеш по-голям двигател от 1,6 литра, макар този според мен да е достатъчен за нормално шофиране. Погледни и обезценяването, защо всеки фокус държи по-висока цена от Мондеото например и защо след 100 000 км на Ауто билд до скоро точно този Фокус беше на 9 място от стотици автомобили.

P.S. (от друга страна последните Мондеота на визия много ми харесват)

Потребителски аватар
dragonn2
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
Контакти:

Мнение от dragonn2 » 29 яну 2015, 11:54

Имам го от много скоро, за да давам компетентно мнение, но по-високата позиция при шофиране за мен е един голям плюс при Фокус-а.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
martin1977
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2010, 16:42
Модел на автомобила: Ford

Мнение от martin1977 » 29 яну 2015, 12:52

dragonn2 написа:Имам го от много скоро, за да давам компетентно мнение, но по-високата позиция при шофиране за мен е един голям плюс при Фокус-а.
Зависи много и от размера на шофьора. Аз от МК2 се качвам на МК3 и това, което ми липсва в по-новото е точно комфорта и пространството. Главата ми почти опира в тавана, а волана ми идва много близо и ниско. Като позиция на шофьора давам по-висока оценка на МК2 с по-ниската седалка. Имайте предвид, че се регулират на височина и двете и винаги ги държа в най-ниска позиция и правя сравнение на тази база. Все пак съм почти 1,90. Но мисля че ако се вдигне на МК2 максимално, ще е точно толкова висока, колкото е на Фокуса. Аз ако на МК3 я вдигна максимално, трябва да си покажа главата през люка :lol:

Потребителски аватар
antipower
потребител
потребител
Регистриран: 11 окт 2013, 18:59
Модел на автомобила: Focus 1.6 16v 2002г. Ghia

Мнение от antipower » 29 яну 2015, 19:09

Аз съм доволен от двигателя 1.6. Данъка ми е 35 лева, разхода на бензин е около 6.5-7.5/100 смесено и около 8/100 извънградско на газ(ако се кара около 110км/ч).
За мен е доста динамичен, но имай в предвид че е хечбег и не е товарна кола. Комби със 101 коня сигурно пак ще се справя.
На газ я карам над 10 000км и засега е супер. имах проблем с разхода на масло, но след ремонт на двигателя се оправи(маслообирачи, сегменти, лагери ).
Харчеше около 1л на 1500 км, а сега за 9000 съм долял към 500гр.
Като цяло съм доволен.
Успех при избора !

Потребителски аватар
ФордБългария
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v

Мнение от ФордБългария » 30 яну 2015, 18:52

Аз също съм с 1.6 на газ,и съм доста доволен. Около 2500 оборота набира доста прилично, пъргав е, не харчи много(ако го караш умерено). На мен ми харчи около 8-9-10 градско(трудно ми е да го засека, тъй като си кара на бензин докато загрее), а извънградско около 7-8. В началото само смених бобина, че много придърпваше,и да чукна на дърво, няма проблеми _friends_ Комбито може би е малко по-тежко и ще е една идея по-мудно, но все пак не очаквам голяма разлика. Ако нещо друго те интересува- питай.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”