Колко км изминавам
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
- Status: Извън линия
Колко км изминавам
Ударете едно рамо! Сега гумите отпред са 155/80/13 а задните 165/65/13- колко км изминавам ако малкото км покаже 100? Това, което намерих в нета ми показва с колко ще се увеличи височината на гумата или колко повече ще ми показва километража спрямо СТАРИТЕ гуми. Ама аз откъде да знам дали там /със старите/ е било 1:1 спрямо заводските идеи за 100км!
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Виж в сайта на МП с какви размери гуми продават Фиестите, би трябвало това да е заводската идея за подходящия размер, и ги залагаш тях спрямо сегашния размер. По мое мнение обаче, размера на гумите влияе на показанието на скоростомера при реална скорост от 100 км/ч. в + или - , а не на изминатите километри при 100 км., да си изминал реално повече или по-малко, но може и да бъркам.
Последна промяна от vlad на 17 дек 2005, 03:09, променено общо 1 път.
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Разбира се че при разлика в големината на гумите ще има разлика в изминатите според километража километри. Ето, например, аз изминавам 400км. а километража ми показва 360км. Това прави около 10% разлика заради по-големите гуми на колата.
Значи ако карам със 100км/ч според километража, реално се движа със 110км/ч и ако според километража съм изминал 100км, реално съм изминал 110км.
Та тва е - малко объркано го написах, ма човек като го прочете един, два пъти ще разбере за какво иде реч
Значи ако карам със 100км/ч според километража, реално се движа със 110км/ч и ако според километража съм изминал 100км, реално съм изминал 110км.
Та тва е - малко объркано го написах, ма човек като го прочете един, два пъти ще разбере за какво иде реч

- Щ-304
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 22:24
- Модел на автомобила: SIERRA 1.8, CVH, Ghia
- Контакти:
Re: Колко км изминавам
Колко километра остават до Рим?S@sel@ написа:Ударете едно рамо!...

Намираш път с километрични камъни, (те са през 1 км., за това се наричат и километрични), минаваш 10 бройки, виждаш си километража и си готов

Значи въпросът ти може да се преработи и да добие вида:
"Къде има път с километрични камъни!?"

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Колко км изминавам
106.15км (за база вземам 100км по малкото при гуми 165/65/13)S@sel@ написа:Ударете едно рамо! Сега гумите отпред са 155/80/13 а задните 165/65/13- колко км изминавам ако малкото км покаже 100?
Другия случай е точно 100, понеже заводските за твоя модел май бяха 155/80/13

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Заводските...
Заводските гуми за Фиеста 1,1 са 155/70/13. Които не вярва да гледа в Хайнесите.
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
малииии, а аз перих по магистралата със 170 по километража... добре, че нямаше полицаи иначе имаше да се чудят дали радара е верен или друга кола са засекли... и ако все пак са засекли фиестичката и радара е верен къде е тоя чип тунинг на 1.1 двигателчето
та да бичи със 180
...да си призная на тази скорост волана започва едва доловимо да вибрира

...да си призная на тази скорост волана започва едва доловимо да вибрира

БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Надали някой гарантира, че спидометъра ти /километража/ при 150 не работи с грешка от парядъка на 15-25 %. Казвам го и за други коли, защото всеки гледа "километража" си, ама къде е истината.
При пренавиване на километражите същите се прецакват малко или много т.е. границите на грешките се покачват с покачване на скороста и става една ....!
Пример: Купувам "подмладена" кола коята с лекота подържа 160-180 на равно /1.6 16/ и има ресурс за още, вземам я без да се замисля - ама се окаже, че това 160-180 е 140-160 гадно е.
Не съм сигурен, но продавачите може да прецакват спидометъра за да ти я шътнат по-лесно!
Виж с радара е друго, ама те не са на път и под път, че да те засичат със скорости 160-180 и да не те глобят
!
Бая писане падна, ще пия още една бира, дано ми светне какво съм писал
.
При пренавиване на километражите същите се прецакват малко или много т.е. границите на грешките се покачват с покачване на скороста и става една ....!
Пример: Купувам "подмладена" кола коята с лекота подържа 160-180 на равно /1.6 16/ и има ресурс за още, вземам я без да се замисля - ама се окаже, че това 160-180 е 140-160 гадно е.
Не съм сигурен, но продавачите може да прецакват спидометъра за да ти я шътнат по-лесно!
Виж с радара е друго, ама те не са на път и под път, че да те засичат със скорости 160-180 и да не те глобят

Бая писане падна, ще пия още една бира, дано ми светне какво съм писал

Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Нада ли ги преновиват само по този начин, става много бавно, може и направо да разглобяват стидометъра и да пренареждат цифрите. При мен имам съмнения, че са пренареждани поради следи по винтовете който държат ламаринката с цифрите за скораста.
При едно на ум с пет цифри - да, ама при шест цифри
, ще спечеля награда от ФОРД!
При едно на ум с пет цифри - да, ама при шест цифри

Небойте се роби Спартак е с вас!