Ford Focus - Проблем с Първо Палене
-
- потребител
- Регистриран: 15 окт 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Ford Focus - Проблем с Първо Палене
Здравейте колеги,
Първо искам да се извиня, ако мястото на темата не е тук, но съм абсолютно нов във форума и може да правя грешка, за което моля да ме извините.
Съвсем скоро сестра ми си купи Ford Focus, 1.6, 100 к.с., бензин, 2000г. Колата има интересен проблем и за сега резултат от ходенето по сервизи няма. При студен старт колата пали, но веднага изгасва. Второто палене е безпроблемно. След това през целия ден няма проблем. Като остане една нощ и на сутринта пак първия старт е неуспешен.
Според сервиза, на който бяхме няма проблем с ел. инсталацията (свещи кабели и тн), бензиновата помпа уж работила, както и някакъв клапан, който не позволявал да губи бензина. Решение нямаме за сега.
Приемам всякакви съвети, препоръки и мнения.
Благодаря предварително.
Първо искам да се извиня, ако мястото на темата не е тук, но съм абсолютно нов във форума и може да правя грешка, за което моля да ме извините.
Съвсем скоро сестра ми си купи Ford Focus, 1.6, 100 к.с., бензин, 2000г. Колата има интересен проблем и за сега резултат от ходенето по сервизи няма. При студен старт колата пали, но веднага изгасва. Второто палене е безпроблемно. След това през целия ден няма проблем. Като остане една нощ и на сутринта пак първия старт е неуспешен.
Според сервиза, на който бяхме няма проблем с ел. инсталацията (свещи кабели и тн), бензиновата помпа уж работила, както и някакъв клапан, който не позволявал да губи бензина. Решение нямаме за сега.
Приемам всякакви съвети, препоръки и мнения.
Благодаря предварително.
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Ford Focus - Проблем с Първо Палене
Нагоряла бугса на бензиновата помпа.В сервиза няма как да го хванат.Трябва да се свали резервоара да се види.При мен беше от това.Аз запоих жиците направо за помпата и няколко години нямам проблем.Може и да е запушен горивния филтър ако не е сменян.
-
- потребител
- Регистриран: 15 окт 2013, 18:06
- Модел на автомобила: Ford Focus
Благодаря за мнението колега.
От сервиза ми казаха, че са сваляли резервоара и са гледали помпата, но дали са обърнали внимание не знам. Някакви идеи за специалисти, които разбират от Форд в Пловдив ще ми помогнат много.
Може би е някакъв специфичен проблем.
От сервиза ми казаха, че са сваляли резервоара и са гледали помпата, но дали са обърнали внимание не знам. Някакви идеи за специалисти, които разбират от Форд в Пловдив ще ми помогнат много.
Може би е някакъв специфичен проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 09 юли 2013, 22:09
- Модел на автомобила: Ford focus '98
И аз го имам същият проблем.
- Vandall
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2012, 20:03
- Модел на автомобила: Ford Focus ST170
Здравей , колега , имам Фокус 1.6 16 1999 . При мен е сьщото , но когато няколко пьти дам на контакт за да качи хубаво горивото , след акто е стояла цяла нощ - пали без проблем . Просто сега като започва да застудява и пьрвия старт просто е малко труден . Не е болка за умиране и не смятам че е проблем , при мен пали и от пьрвия пьт , но дьржи странни обороти пьрвите 5 секунди , до гаснене не се е стигало . Пробвай да и дадеш контакт няколко пьти и тогава я запали . Трябва да има ефект.
mechanic-smile *fe*
- energy76us
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:45
- Модел на автомобила: FORD Mondeo MK I- 1.8 16v Zetec
, FORD Fiesta 1.4 16v zetec s Ford Focus MK I 1.6 benzin - Местоположение: Sofia
- Контакти:
Още един Фокус със същия проблем.И аз давам 2 пъти на контак и след това въртя стартера,и колата си пали.Ако някой установи от какво е да сподели. 

-
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2014, 12:54
- Модел на автомобила: Ford focus 1.6 16v
Моят проблем е същия само че след като запаля и втори път оборотите се побъркват дигат се свалят се и накрая пак гасте а ако не я чакам и тръгна и като подам гас и тя забива моцуна а като не подавам тя си върви лекичко на скорост и след като загрее и превклиучи на газ няма проблеми до другия ден.Някои дали ще може да помогне
- targetman
- потребител
- Регистриран: 10 окт 2012, 19:59
- Модел на автомобила: Chevrolet Orlando 2.0D
Има ли някой, решил проблема? Като гледам сме доста хора.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
ГАЗ имаш ли?targetman написа:Има ли някой, решил проблема? Като гледам сме доста хора.
- targetman
- потребител
- Регистриран: 10 окт 2012, 19:59
- Модел на автомобила: Chevrolet Orlando 2.0D
Да имам. Кабелите и свещите не са по предписание на производителя а газаджията ги избра. Иначе придърпваше при потегляне.