въпрос за пуловете за регулиране на клапаните
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
- Status: Извън линия
Re: въпрос за пуловете за регулиране на клапаните
По принцип са взаимозаменяеми, обаче това че при Форд са със с нестандартен диаметър, ги прави строго специфични за Зетек, още повече тези:
fordmaniac написа:..... А след 2000 г става по-гадно. Там са чашки пулове и е мъка. ....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
- Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.
Пуловете ги поръчах от "Мотопфое", какво направи служителя? Поръча един пул за мотора от VIN номера, след като дойде измерихме диаметъра му и се установи че е същия, като моя.Направих поръчка, която ще бъде изпълнена до 2 седмици. За този двигател диаметъра е 27.5 mm. От един магазин, който не искам да цитирам ми казаха когато намеря такива шайби да им се обадя. Очаквам пратката и ще им ги снимам и пратя по ел. поща. Наско извинявай, вярно е, че конкретно не съм търсил помощ за подложните шайби. Моята препоръка е тези части да се закупят от "Мотопфое". колкото до номера на двигателя, колата я регистрираха без номер на двигателя, а отделно аз така и не можах да го намеря къде е набит, пише някъде около кутията на въздушния фитлър. Благодаря за съвета за сверката пак ще го потърся.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Виж отдолу до скоростната кутия. При мен беше замазан много от мърсотия и ако не знаеш, че е там...riskue написа:...... колкото до номера на двигателя, колата я регистрираха без номер на двигателя, а отделно аз така и не можах да го намеря къде е набит, пише някъде около кутията на въздушния фитлър. Благодаря за съвета за сверката пак ще го потърся.

http://www.zetecinside.com/xr2/stepbystep.shtml
или

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- HACKO
- Модератор
Добре де, диаметъра е ясен, обаче КАКВА ДЕБЕЛИНА поръча? Пуловете не са с еднаква дебелина и за ВСЕКИ КЛАПАН Е РАЗЛИЧНА!riskue написа:Пуловете ги поръчах от "Мотопфое", какво направи служителя? Поръча един пул за мотора от VIN номера, след като дойде измерихме диаметъра му и се установи че е същия, като моя.Направих поръчка, която ще бъде изпълнена до 2 седмици. За този двигател диаметъра е 27.5 mm.....

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
После се шлайфат, до необходимия размер ако трябва. На Нисана така търсих и никъде нямаше такива, дето ми трябват.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
- Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.
Ще ти кажа, каквито ми поръча механика, по памет ще цитирам, листа не е в мен. 2,49-1бр. ; 2,55-2бр. ; 2,60-1бр. това са mm.
- HACKO
- Модератор
Това вече е нещо друго, а ти досега диаметъра та диаметъра, ако го беше написал в първия пост, можеше и някой да каже "имам такива размери ще ти ги дам".riskue написа:Ще ти кажа, каквито ми поръча механика, по памет ще цитирам, листа не е в мен. 2,49-1бр. ; 2,55-2бр. ; 2,60-1бр. това са mm.

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
E нали диаметъра е първото нещо което гледаш, за какво са ти пулове с тия размери и диаметър който не ти върши работа.
- HACKO
- Модератор
Диаметъра е първото, но не е най-важното. Диаметрите са няколко размера за всички марки, а диапазона с дебелини е много голям, като в един мотор не се влагат пулове с еднаква дебелина.