Моля за съвет относно Fiesta 1.4 v16 2002g

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
nikipeto1
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2013, 17:50
Модел на автомобила: fiesta
Status: Извън линия

Моля за съвет относно Fiesta 1.4 v16 2002g

Мнение от nikipeto1 » 01 юни 2013, 19:31

Колеги нов съм във форума,както и познанията ми за форд. Ще бъда много благодарен за всички съвети които получа. Понрави ми се Fiesta 1.4 v16 2002г 80кс. бензин. Пробвах я,държи се прекрасно във всяко едно отношение, ако някой знае какви болки имат тези модели или изобщо някакви проблеми моля да пише.Благодаря

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Re: Моля за съвет относно Fiesta 1.4 v16 2002g

Мнение от bateto_toshko » 03 юни 2013, 15:03

Съветвам те , да премериш компресията на двигателя и да я закачиш на диагностика , защото точно този Zetec-S в периода 1996-2001 г , създаде доста главоболия на собствениците си(включвам себе си в това число).Ако го уцелиш запазен ще го караш много километри , но запазени рядко се срещат.Другия вариант е да си сигурен в сервизната история на колата......
P.S. Радвам се , че са махнали 10 к.с (предното поколение беше 90 к.с).По-този начин вероятно са удължили живота на мотора , за разлика от форсирания му предшественик.Надписа Duratec да не те заблуждава.Като цяло си е стария мотор , но са искали ново начало :mrgreen: Иначе според всеобщо мнение това е най-здравото поколение на Фиеста.Не мога да повярвам , че изрекох това с тъмния шрифт , явно вече съм помъдрял и улегнал човек :mrgreen:
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител
Регистриран: 09 яну 2009, 00:22
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6 2008 1.4L Duratec 16V EFI DOHC (80PS) Tango (metallic)

Мнение от G_Lynx » 03 юни 2013, 18:13

Ето малко инфо за модела:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... mk6+fiesta
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... e&start=40 - тук съм писал впечатления от моята кола
http://automedia.investor.bg/test-drive ... e_846.html
http://autobild.bg/%D0%90%D0%BB%D1%82%D ... 0%BE/a1045
Изображение Изображение
Бих ти препоръчал да търсиш някоя след фейслифта. Няма големи промени, но са все положителни. Ако имаш въпроси, питай.
"Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui" - "по-добре е да мълчиш разумно, отколкото да говориш глупаво"

nikipeto1
потребител
потребител

Мнение от nikipeto1 » 03 юни 2013, 19:49

G_Lunx. Благодаря за информацията колега.Радвам се че си прочел написаното от мен,но ситуацията при мен е по различна.Твоята колица си я вземал нова,тази която аз съм харесал е на около 120 000хил. Основното ми притеснение е за двигателя/маслояд ли е,като цяло как е?/,скърцането на пластмасите не го мисля.Предния колега ме наплаши с мнението си,така че ако може да споделиш собственият си опит за мен ще е най- полезно.

Потребителски аватар
G_Lynx
потребител
потребител
Регистриран: 09 яну 2009, 00:22
Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6 2008 1.4L Duratec 16V EFI DOHC (80PS) Tango (metallic)

Мнение от G_Lynx » 04 юни 2013, 10:41

Ако колата, която си харесал е на реални километри, не би трябвало да имаш абсолютно никакви проблеми с двигателя. Ако е на "реални" километри от автокъща брой ги най-малко 220 000км. Моя опит с колата е от пет години и съм много доволен, стегната и здрава кола. С горепосоченият проблем на колегата не съм се сблъсквал и масло не ми е яла грам. Единствено имах проблем с паленето сутрин, който в впоследствие се оказа замърсена дросел клапа, заради "качествените горива"сипвах "обикновен 95", сега уж слагам от по-хубавите (скъпите) горива вече не ми го е правила проблема. Обслужването й е в интервал една година или 20 000км., което настъпи първо. На 40000 км съм сменял свещи и горивен филтър. Сега имам малък проблем с предните дискове, които са леко криви и ще трябва да ги сменя. Като оставим настрана паразитните шумове в купето, но и за тях има решение, колеги от форума са описали как да се справим с тях. Като цяло с това съм се сблъскал досега. Имай в предвид, че на тези фиести задната скорост включва малко трудно (по скоро конструкторски дефект).
Тук съм ти пратил един примерен график за обслужване на 11 години http://dox.bg/files/dw?a=669bd20cb0 обърни внимание в края, че на осмата и десетата година на колата която гледаш трябва да се сменени задвижващи ремъци. Графика може да си го извадиш от http://www.etis.ford.com/ Общо взето оглеждаш най-важните неща: течове, скоростна кутия, симетрия на купето. Това се сещам засега.
"Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui" - "по-добре е да мълчиш разумно, отколкото да говориш глупаво"

nikipeto1
потребител
потребител

Re: Смяна ангренаж във Варна относно Fiesta 1.4 v16 2002g

Мнение от nikipeto1 » 04 юни 2013, 15:23

Колеги ако някой знае читави майстори във Варна ............. във МП-Варна за смяна Ангренаж писови ремъци и всичко около тях ми направиха според мен безумна оферта-520лв. Ако някой може да помогне със съвет за нещо по различно от МП нека ми пише.Благодаря.

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 05 юни 2013, 06:52

Здравей колега, питай в автосервиз "Фаворит" на околовръстното. От Военна болница посока Терапията на 100-тина метра преди кръстовището с ул."Мир" в ляво се намира. Това е тел.номер 0888802947. Добре работят, а цените са поносими.
Взе ли я колата или още не си?

Поздрави!

nikipeto1
потребител
потребител

Мнение от nikipeto1 » 05 юни 2013, 08:13

Re.DTM Вземах я колега,вече се свързах със Фафорит иднес ще я карам,предложението им е супер. Благодаря за навременната информация.

georgi1978
потребител
потребител
Регистриран: 14 дек 2013, 12:57
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 16v

Мнение от georgi1978 » 05 мар 2014, 22:46

Здрасти, колега! И аз съм от Варна, скоро си купих Фиеста.Какви са ти впечатленията от автосервиз Фаворит, понеже на мене в МП за смяна на предни накладки и заден ляв лагер ми обявиха оферта за около 400 лв

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”