Изгоря динамото

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Status: Извън линия

Изгоря динамото

Мнение от baidido » 23 апр 2013, 15:09

Сега, то е ясно, че ще ходя на майстор, обаче се чудя защо изпуши динамото. Историята е следната, става въпрос за Мондео 94-та бензин. Колата не е карана от няколко месеца. През зимата се опитвах да я припалвам, обаче акумулатора падна и в крайна сметка го свалих. Преди 2-3 месеца го свалих и заредих вкъщи, но не съм го слагал на колата през това време. Вчера все пак реших, че е крайно време да и разтрия кокалите, сложих акумулатора, имаше пращене на искри от клемите. Тръгвам да паля, абсолютно нито една лампа не светна на таблото. Помислих, че пак е паднал, както си е стоял вкъщи. Заредих го отново, днес тръгнах пак да го слагам, почна пак да пращи от клемите и следващото нещо, което усетих беше мирис от динамото на изгоряло и пушек от там. Откачих го и сега съм в шах и мат защо стана така. Някой да има идеи...
П.С. Правилно съм го закачил, не съм разменил полюсите, ако някой ще ме пита това...
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Re: Изгоря динамото

Мнение от stoy@n » 23 апр 2013, 17:05

Ами като за начало провери да не би някоя животинка да се гнездила там и да ти е направила поразии по инсталацията...
За да ти искри при закачването на клемите имаш някъде "късо".

Предполагам като говориш за "динамото" имаш предвид генератора, а не стартера :roll:

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 23 апр 2013, 18:51

Често се случва гладни мишоци, да прегризат жиците............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 23 апр 2013, 22:14

Котки, мишки в центъра на Варна, всичко ми мина през акъла, ама ще оставя на майсторите да проверяват какво става. Изпуши точно там където е ремъка на динамото, намотката където се вижда :)

Да си допиша направо тука, понякаква причина, като съм го слагал на зарядното са се объркали полюсите и акумулатора си е сменил поляритета и затова е изгоряло динамото. Като погледнах сега зарядното видях, че на червения кабел е закачена минусовата клема, а на синия е плюс-а. Дали някой ги е разменил преди това не знам, последно при брат ми беше зарядното, да не си е играл той само. Та в крайна сметка, имам изгорен диоден блок на динамото, ще се смени и лагера, 110 лв. цялата работа. От простотия.
Който кара Форд е горд!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”