Въпроси за ел. инсталацията ма Мондео МК2

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
riskue
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.
Status: Извън линия

Въпроси за ел. инсталацията ма Мондео МК2

Мнение от riskue » 21 апр 2013, 15:08

Здравейте!
Искам да разбера дали седалките ми са с подгреватели, дали на колата може да се монтира сирена за алармата. Обяснявам! При закупуването на автомобила видях белези от монтаж на местото за сирена, а също така и кабел, след монтиране на сирена същата не проработи. Проверих в руския аутокат този модел го дават без аларма. След въвеждането на задължителното движение на къси светлини установих, че имам окабеляване за такива, сложих реле и светлините дойдоха. При разглобяване на арматурното табло установих, че има окабеляване за трип компютър, също и за захранване на казанче с две помпи за измиване на стъкла и фарове. Не знам как мога да проверя колата какви възможности има за "абгрейд"-поставяне на релета и копчета за отопление на седалките, реле за аларма. FORD MONDEO GHIA 2.0I 130HP 13.08.1998y. Мотора е ЗЕТЕК-Е блектоп. Пробвах чрез ВИН декодери излизат платени детайлни версии. Предварително благодаря за помощта !

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: Въпроси за ел. инсталацията ма Мондео МК2

Мнение от S_C » 21 апр 2013, 16:50

Щом имаш системата за фаровете, вероятно имаш окабеляване за абсолютно всички екстри на колата.
Иначе кабели за подгрев на седалките май всички имат.Но ги няма реотаните в седалката.Подгрев на предно стъкло, подгрев на пръскалките на чистачките и подгрев на седалки са сред сравнително рядко срещаните екстри при Мондео.У нас се срещат рядко,защото повечето коли са внос от Италия.Там са безсмислени.При тези от Австрия и Швейцария се срещат много по-често.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
Didibao
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
Модел на автомобила: Focus ST170

Мнение от Didibao » 21 апр 2013, 23:23

Нямат всички модеота окабеляване за подгрев, някой нямат захранването от таблото до буксата в купето, други пък нямат никаква инсталация, а трети имат всичко зависи за къде е произведена колата.
Изображение

riskue
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2008, 22:07
Модел на автомобила: ford mondeo hatchbek 2.0i ghia 1999g.

Мнение от riskue » 22 апр 2013, 10:15

Колата е сглобена в Белгия за италианския пазар. Мисля, че не видях кабели за отопление, а за втора, странична възглавница. За звуковата сигнализация какво ще кажете?

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”