Пусто да УпУстее...и централно...
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Пусто да УпУстее...и централно...
Аз вече се отказах да се занимавам с това просто чакам да се стопли, няма такова кьопаво централно като на тия мондео и фокус 1.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
- Status: Извън линия
За жалост и аз трябва да се включа в тоя раздел. Днес нещо централното ми се прецака, не заключва шофьорската врата от бутоните на ключа, останалите се заключват и веднага след това се отключват заради тая която отказва. До вчера всичко беше в ред, не знам за една вечер какво се е променило... Имах и случай със самозаключване на колата тая зима при запален мотор. Нямам аларми! Май ще трябва да поразглобя и да почистя и напръскам с нещо?

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Има, на Ескорта
.
Като цяло проблема идва от годините експлоатация и натрупаните мръсотии. Не е нужно да чакаш да замръзне за да свалиш бравата, може спокойно да си я свалиш при подходящо време. Да я разглобиш на подходящо място, да я почистиш с обезмаслител, да я смажеш, да я сглобиш и да си я монтираш на вратата.
Свалянето на бравата е еднакво трудно където и да си, дори и в гараж ще трябва да клечиш до вратата, а може и габаритите на гаража да ограничават движението ти за разлика от на открито. Извинявай, но това с липсата на условия е само оправдание. Пред блока съм свалял мотора на Ориона за основен ремонт, свалял съм и ск.кутия на Жигулата, дребните ремонти не ги броя, като блока нямаше отделен паркинг, на практика отпред имаше уширена улица с достатъчно натоварено движение.

Като цяло проблема идва от годините експлоатация и натрупаните мръсотии. Не е нужно да чакаш да замръзне за да свалиш бравата, може спокойно да си я свалиш при подходящо време. Да я разглобиш на подходящо място, да я почистиш с обезмаслител, да я смажеш, да я сглобиш и да си я монтираш на вратата.
Свалянето на бравата е еднакво трудно където и да си, дори и в гараж ще трябва да клечиш до вратата, а може и габаритите на гаража да ограничават движението ти за разлика от на открито. Извинявай, но това с липсата на условия е само оправдание. Пред блока съм свалял мотора на Ориона за основен ремонт, свалял съм и ск.кутия на Жигулата, дребните ремонти не ги броя, като блока нямаше отделен паркинг, на практика отпред имаше уширена улица с достатъчно натоварено движение.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Е, добре ще бъде ако се намери някой колега да помогне с двор или гараж, но няма да отнеме повече от два часа и може да се направи и на паркинга пред блока. Просто някой трябва да седи в колата и да пие бири докато е разглобена и свалена бравата, понеже няма как да се заключи колата.
- HACKO
- Модератор
Абе да си призная, и аз като е студено редовно влизам през багажника, заради същия проблем. 

-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 19:16
- Модел на автомобила: MONDEO - 1998 GHIA 2.0 Zetec 16v
Добре де, като има толкова много проблеми с това заключване, толкова ли не можа да се намери някой, който да се специализира в тая насока и да ги оправя тия проблеми???????????
- HACKO
- Модератор
Не е проблем, става въпрос за профилактика или по-точно липсата и. Проблема е че бравата е на зорно място и докато се стигне до нея трябва да се свалят много неща. На Ескорта трябва да се махне външната дръжка а болтовете най-често са ръждясали.

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Наско аз не съм видял друга кола с толкова проблемно централно като на мондео мк2. На баща ми кадета 91ва година си работи перфектно и без профилактики 

- HACKO
- Модератор
Френските също имат проблеми. В общи линии тези които са с мотор а не с електромагнит правят проблем. Още повече помага заключването от ръчката за отваряне на вратите а не с отделен бутон, изисква се по-голямо усилие на мотора. Отделно системата за самоуправление на машинките, без отделен блок за управление, конструктивно е добро решение, но изисква по-голяма прецизност. Ние караме коли, които са изчерпали ресурса си по разбирането на "Белите държави". Ескорта го имам от 9г, а проблема ми го прави последните 2 и то при температури около -10.
За проблемите на пневматичното управление при ВАГ групата няма да коментирам.
За проблемите на пневматичното управление при ВАГ групата няма да коментирам.

- MapTo_D
- потребител
При Фокус нещо по специфично има ли при свалянето на машинката на шофьорската врата, някой ако е разглобявал да сподели моля.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Свалял съм задната машинка. Предполагам, че и предната е на същия принцип. Трябва да се свали и външната дръжка.MapTo_D написа:При Фокус нещо по специфично има ли при свалянето на машинката на шофьорската врата, някой ако е разглобявал да сподели моля.
С буксата зор видях, че теснотия и малко на сляпо се бърка.

Като гледам при предната врата има повече достъп.

Изолацията я махаш леко с остър нож- залепена е нещо черно като силикон. Ако е топло се лепи отново лесно. Тази на снимката или не е заводската, или не е като моята.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- MapTo_D
- потребител
орязвайте ги малко тези цитати
Благодаря колега, ще изчакам да се постопли и да се удължи още малко деня и ще действам, тъкмо мисля да лепя допълнителна изолация по четирите врати, ще гледам някак си да ги съчетая нещата, май ми е изгорял електромотора на мен ако изобщо има такова нещо в машинката, но ми се струва, че проблема е ел. а не механичен, скапано централно

- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Първо откачи само буксата и виж идва ли сигнал при отключване/заключване. С волтметър сигнала се хваща, колкото и да е импулсен.
За да знаеш дали да продължаваш да разглабяш. Но ако идва захранване до машинката и от нея не се чува нищо, по-добре намери друга машинка преди да сваляш твоята.
За да знаеш дали да продължаваш да разглабяш. Но ако идва захранване до машинката и от нея не се чува нищо, по-добре намери друга машинка преди да сваляш твоята.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- MapTo_D
- потребител
Така, днес поразглобих набързо да видя какво се случва, махнах буксата, която влиза в машинката, отиват 12 волта до там, но от машинката нищо не се чува, предполагам вътре нещо е изгоряло. Мъчих се да я сваля, но...греда, явно ще се търси друга машинка и после пак ще има опити за сваляне, ако не се справя ще се води на ключар да я оправят.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Разгледай тази тема, за да видиш кое къде е захванато. http://www.talkford.com/topic/149463-ce ... -1-estate/
Също казват, че е възможно проблемът да е в този микропрекъсвач:

Почиства се и временно проблемът се решава, поне колкото четох и разбрах...
Тия дни, ако успея ще разгледам моята, неработеща машинка. Отдавна се каня да я пръсна на части.
Също казват, че е възможно проблемът да е в този микропрекъсвач:
Почиства се и временно проблемът се решава, поне колкото четох и разбрах...

Тия дни, ако успея ще разгледам моята, неработеща машинка. Отдавна се каня да я пръсна на части.

-
- потребител
Така! Сега и аз малко да разкажа.
Днес свалих бравата. Разглобяването на вратата и демонтажа на бравата ми отне 40мин. Забелязах,че в момента в който откачих буксата, вратите щакнаха и се отключиха. Не знам това има ли нещо общо с повредата. Самата брава е неразглобяема. Капсулована е и осите които държат частите са занитени. По-лесно можеш да разглобиш механичен часовник от колкото тази брава. Часовника поне е правен така, че да се разглобява и ремонтира, за разлика от тази брава.
Това което направих е:
Впръскване на обезмаслител Мегльо през всички възможни отвори. Яко къпане с обезмаслителя, впръскване до като потече от всякъде и още три пъти по-толко.
Обилно измиване на чешмата с топла вода, като се старая да влезе вода на всякъде, за да измие обезмаслителя.
Хубаво изтръскване от водата. Подсушаване със сешуар. Малко с топла и след това хладка струя.
Впръскване на обилно количество машинно масло през всичики отвори, до като потече от всякъде и още три пъти по толко.
Избърсване със салфетки и монтаж. Цялата процедура ми отне около 2 часа. Ефекта не се знае, тъй като навън е над 0 градуса и грее слънце. Освен това бравата беше доста затоплена от СПА-процедурите. За сега работи нормално, като нова, без никакви забележки. Дано да е така и като изстине и замръзне през нощта.
Утре ще имам сигурен резултат.
Ето и няколко снимки на измитата и подсушена брава, преди да я напълня с масло.
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654247.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654257.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654269.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654277.jpg?r=0
Ако проблема е бил механичен, късаещ смазката, то тези процедури би трябвало да го отстранят.
Днес свалих бравата. Разглобяването на вратата и демонтажа на бравата ми отне 40мин. Забелязах,че в момента в който откачих буксата, вратите щакнаха и се отключиха. Не знам това има ли нещо общо с повредата. Самата брава е неразглобяема. Капсулована е и осите които държат частите са занитени. По-лесно можеш да разглобиш механичен часовник от колкото тази брава. Часовника поне е правен така, че да се разглобява и ремонтира, за разлика от тази брава.
Това което направих е:
Впръскване на обезмаслител Мегльо през всички възможни отвори. Яко къпане с обезмаслителя, впръскване до като потече от всякъде и още три пъти по-толко.
Обилно измиване на чешмата с топла вода, като се старая да влезе вода на всякъде, за да измие обезмаслителя.
Хубаво изтръскване от водата. Подсушаване със сешуар. Малко с топла и след това хладка струя.
Впръскване на обилно количество машинно масло през всичики отвори, до като потече от всякъде и още три пъти по толко.
Избърсване със салфетки и монтаж. Цялата процедура ми отне около 2 часа. Ефекта не се знае, тъй като навън е над 0 градуса и грее слънце. Освен това бравата беше доста затоплена от СПА-процедурите. За сега работи нормално, като нова, без никакви забележки. Дано да е така и като изстине и замръзне през нощта.
Утре ще имам сигурен резултат.
Ето и няколко снимки на измитата и подсушена брава, преди да я напълня с масло.
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654247.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654257.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654269.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1705/029654277.jpg?r=0
Ако проблема е бил механичен, късаещ смазката, то тези процедури би трябвало да го отстранят.
Последна промяна от ivailodm на 09 фев 2013, 19:07, променено общо 2 пъти.
- MapTo_D
- потребител
Колега, тя станала като от магазина
Иначе аз отново си имам коректно работещо централно от бутоните на ключа. Вземах 'нова' брава от морга, на ключар я закарах понеже не ми беше много ясно как ще успея да сваля моята от втори опит, след като видях как я свали джамбаза ми стана ясно, но както и да е, сложихме буксата на 'новата' за проба и веднага тръгна, явно на моята и е дошло времето да изгори нещо вътре в нея. 50 лв, за брава + работата при ключаря, пък колко ще изкара тая един Господ знае.

Иначе аз отново си имам коректно работещо централно от бутоните на ключа. Вземах 'нова' брава от морга, на ключар я закарах понеже не ми беше много ясно как ще успея да сваля моята от втори опит, след като видях как я свали джамбаза ми стана ясно, но както и да е, сложихме буксата на 'новата' за проба и веднага тръгна, явно на моята и е дошло времето да изгори нещо вътре в нея. 50 лв, за брава + работата при ключаря, пък колко ще изкара тая един Господ знае.

-
- потребител
Поздрави за успеха и на теб, колега.
Тия брави явно са си дефектни още от завода. На втората снимка ясно се вижда 14.07.00, което според мен е дата на производство и тя е 14 Юли 2000г. Това може би означава че бравата с която е произведен автомобила е сменена година и половина по-късно, тъй като първата регистрация е края на 98ма. Всъщност може да е сменена доста по-късно, но ако тези цифри означават датата на производство на бравата, това означава, че вече е сменяна поне веднъж.
Между другото преди малко пак я пробвах и все още работи добре. Вече изминаха около 4-5 часа от ремонта и навън вече си е доста студено. Стискайте палци и за напред да е така.

Тия брави явно са си дефектни още от завода. На втората снимка ясно се вижда 14.07.00, което според мен е дата на производство и тя е 14 Юли 2000г. Това може би означава че бравата с която е произведен автомобила е сменена година и половина по-късно, тъй като първата регистрация е края на 98ма. Всъщност може да е сменена доста по-късно, но ако тези цифри означават датата на производство на бравата, това означава, че вече е сменяна поне веднъж.
Между другото преди малко пак я пробвах и все още работи добре. Вече изминаха около 4-5 часа от ремонта и навън вече си е доста студено. Стискайте палци и за напред да е така.

- HACKO
- Модератор
Може това 14.07.00. да означава докога е годна бравата
Много компактна са я направили, как няма да се поврежда. На Ескорта е направо огромна до тази, като централното е отделна секция прикрепена за бравата и пак се поврежда.

Много компактна са я направили, как няма да се поврежда. На Ескорта е направо огромна до тази, като централното е отделна секция прикрепена за бравата и пак се поврежда.

- MapTo_D
- потребител
Така, явно моята сага ще продължи още малко. Вчера след като посетих ключар и постави бравата всичко се отваря и затваря от копчетата на ключа, НО не мога да отключа или заключа със самия ключ и още по-интересно е, че не мога да отключа или заключа не само шофьорската, но и пасажерстака врата. Ключа се върти супер лесно, няма никакво съпротивление, самия патрон не е сменян и няма много логика в това нещо, което става. Предполагам проблема е механичен, нещо не е закачено и утре ще я върна за рекламация, но защо тогава не мога да отворя и от пасажерската врата?
П.С. Все пак пасажерската врата започна да се отключва и заключва с ключа, остана утре да подкараме и шофьорската и да се приключва, че почна да ми писва леко!

П.С. Все пак пасажерската врата започна да се отключва и заключва с ключа, остана утре да подкараме и шофьорската и да се приключва, че почна да ми писва леко!

Последна промяна от MapTo_D на 10 фев 2013, 21:19, променено общо 1 път.