Избор на автомобил.

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
crimsonred
потребител
потребител
Регистриран: 30 окт 2012, 23:20
Модел на автомобила: Focus/Mondeo
Status: Извън линия

Избор на автомобил.

Мнение от crimsonred » 30 окт 2012, 23:35

Привет на всички _friends_ . След дълго лакътушене между автомобили се спрях на Форд (надявам се да не съжалявам) и моля за мнението ви. Раздвоил съм се между Фокус от 1999 и Мондео от 2001, като си мисля по скоро за бензинов мотор. Въпросът ми към вас е кой е най надеждния двигател при двата автомобила и като цяло коя е по читавата кола от двете. Подходящ ли е фокуса за семеен автомобил и дали може да побере АГУ заедно с бебешка количка. Мондеото ми допада доста повече като вътрешен интериор, но като се разглждам сайтовете за автомобили виждам че няма особено голям избор за сметка на Фокуса. Засега само това ще ви питам :wink: като вероятно ще ви досаждам още няколко дена докато събера достатъчно информация. До скоро ........

Georgi Sekulov
потребител
потребител
Регистриран: 20 сеп 2012, 14:32
Модел на автомобила: Focus

Re: Избор на автомобил.

Мнение от Georgi Sekulov » 31 окт 2012, 16:33

Привет Колега,

Според мен Фокусника е много добър автомобил. Точно фокусник от 1999 година имаме в нашето семейство, (1.6 двигател, бензин).
Разхода му е средно 7,0 - 7,5 градско. (но НЕ софия!)
Като цяло за 4 години, само консумативи са му сменяни + гуми ... нормалните разходи по един автомобил.
Колата е доста широка, базирано, че съм 185 и спокойно сядам зад водача и не му вадя бъбреците, както в доста коли. Спокойно могат да пътуват 5 човека в него, разбира се няма да е перфектно, но не е тясно. Багажника си е доста приличен, но все пак е хечбек автомобил, така че, не може да се сравнява със обикновен седан.

Както споменах, само консумативи са му сменяни, едиствения проблем който откривам в момента, е че автомобила малко поддръпва когато е на ниски обороти и му дадеш повече газ, но до колкото разбрах това е защото не му стига гориво или въздух.. но на баща ми не му трябва по мощна кола, ако настъпва постепенно сичко си е като часовник.

Аз бих те посъветвал ако купуваш Фокусник да провериш дали не ти придърпва, иначе всичко друго му е на 6+!
Надявам се да съм ти помогнал по някакъв начин.
Поздрави,
Георги Секулов.

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 31 окт 2012, 17:23

Фокусът става за семейна кола, но само ако комби. Иначе, забрави.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 31 окт 2012, 18:51

Каквото и да вземеш в момента,все ще е кочина...ама от двете Фокусът май е за предпочитане.
Мондеото е доста по-скъпо за поддръжка.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 31 окт 2012, 21:19

Мондеото по просторно не уморява на дълак път меко вози побира доста багаж за предпочитане е двигател 2000 кубика но и 1800 не е зле . Фокус комби 1800 кубика с по твърда возия но като година да е поне 2001 или 2002 , ако е 1600 кубика ще е с по слабия двигател но с по малко данък което не е за подценяване .

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 01 ное 2012, 11:53

2001-ва сменят купето.Така,че и това има значение.Приемаме,че в момента е вече 2013 година.
За данъците, пример за София:
1.6 е 74 кВ, по 0,68 за кВ е 50. Умножено по 1,5 (за кола под 14 години) е 75,48 лв.
1.8 от преди 99-та,ще е съотеветно 76х 1,38х1= 104.88
Или разлика 29,4 лв в местния данък.

Номерът с катализатора вече не минава.Тук-там още има заблудени.От следващата година,като се пусне връзката между базата с прегледите и тази на данъчните, тоя номер изобщо няма да минава.Отделно,коли със задължения към НАП и МДТ няма да могат да минават преглед.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”