Активиране фабричния DRL на Фиеста 97г.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2012, 10:30
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK4 1.25/16V Zetec-S
- Status: Извън линия
Активиране фабричния DRL на Фиеста 97г.
Здравейте,
Четох доста за фабричния DRL при различни модели на Форд и неговото активиране с поставяне на липсващите релета, но искам да попитам някой правел ли го е досега на Фиеста 97-98 година. Ще съм много благодарен, ако някой сподели опита си с мен.
Четох доста за фабричния DRL при различни модели на Форд и неговото активиране с поставяне на липсващите релета, но искам да попитам някой правел ли го е досега на Фиеста 97-98 година. Ще съм много благодарен, ако някой сподели опита си с мен.
-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 15:25
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16V АГУ
Re: Активиране фабричния DRL на Фиеста 97г.
И аз да се присъединя към въпроса. Има ли такова нещо като фабричен DRL за Fiesta MK4 ? Иначе бих помолил за някаква подробна схема на Ел. инсталацията в частта и на фаровете за Фиестата, че все пак мисля и за реализация на собствен DRL.
Благодаря предварително !!!
Благодаря предварително !!!
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Едва ли. На моята ги активирах срещу 25 лв. преди 2 години. 
Иначе модула се монтира много лесно. Само трябва да се знае, че кабела, който подава напрежение към светлините, трябва да се монтира на изхода на релето за дългите или късите светлини. Релето се намира в кутията с бушоните в двигателния отсек.

Иначе модула се монтира много лесно. Само трябва да се знае, че кабела, който подава напрежение към светлините, трябва да се монтира на изхода на релето за дългите или късите светлини. Релето се намира в кутията с бушоните в двигателния отсек.
-
- потребител
Dimkar не разбрах, активирал си готов модул или си активирал фабричните дневни светлини ? Все пак чета, че дори Ескорти от 1995 имат възможност да се направи, не може да няма и Фиеста в Скандинавия по това време да няма тези екстри.dimkar написа:Едва ли. На моята ги активирах срещу 25 лв. преди 2 години.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Оказва се , че има гнездо за реле предвидено за тази опция скандинавия.
Реле А , синьо на цвят в купето
http://www.autoprospect.ru/ford/fiesta/ ... eniya.html
Реле А , синьо на цвят в купето
http://www.autoprospect.ru/ford/fiesta/ ... eniya.html
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- dimkar
- потребител
На моята Фиеста има празни легла за релета, но в тях няма нищо. И да сложиш реле ще е все тая. Така че просто си купих DRL-модул и вече повече от 2 години си свиркам. 
Освен това, дори да има възможност да се активира някакъв фабричен модул, то той едва ли ще е толкова ефикасен, колкото този, който си купих срещу 25 лв.

Освен това, дори да има възможност да се активира някакъв фабричен модул, то той едва ли ще е толкова ефикасен, колкото този, който си купих срещу 25 лв.
- bateto_toshko
- потребител
За съжаление и при мене е така , гнездата ги има , но кабели до тях няма.Да се надяваме , че все някой ще има окабеляване в тези гнезда 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Разбрахме какво имаш, не е нужно да нацвъкаш всички подобни теми, така и иначе са достатъчно много, и със повтаряща се информация.dimkar написа:На моята Фиеста има празни легла за релета, но в тях няма нищо. И да сложиш реле ще е все тая. Така че просто си купих DRL-модул и вече повече от 2 години си свиркам.
Или правиш реклама на конкретен модул?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Здравейте, а къде се намира това реле А, че руския ми е зле ? Гледах да не е някъде под бушоните, но там няма релета, а само бушони. Но видях, че трябва и реле VII да има за габаритите при дневните светлини, но първо да видя дали има окабеляване на някое от двете.
Сега да попитам и ако нямам окабеляване.
Как да отворя(по точно извадя) долната част на релетата в двигателният отсек, за да мога да се добера поотделно до кабелите на късите светлини.
Също някой знае ли от къде мога да хвана кабелите на задните два габарита. Видях, че при бушоните има за габаритите бушони за левите и десните габарити, но за дневните светлини мисля да избегна предните габарити, защото и инак става доста жега във фара и без габарит.
Сега да попитам и ако нямам окабеляване.

Как да отворя(по точно извадя) долната част на релетата в двигателният отсек, за да мога да се добера поотделно до кабелите на късите светлини.
Също някой знае ли от къде мога да хвана кабелите на задните два габарита. Видях, че при бушоните има за габаритите бушони за левите и десните габарити, но за дневните светлини мисля да избегна предните габарити, защото и инак става доста жега във фара и без габарит.
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Най-вероятно ти трябва единствено да задействаш в двигателния отсек реле-V (Ближний свет фар). Така ще избегнеш излишното включване на габаритите и осветленията на номера, таблото и др. Извади релето, сложи някакъв мост и виж кое се включва - би трябвало да са само предни къси светлини. И за да не си пречат със функцията на фаровете, трябва както е на оригиналната схема да блокираш DRL-то при включване на габаритите - когато ключа е в положение включени фарове винаги на габаритите има ток. Може да използваш и някакво готово реле за времезакъснение - така че дневните светлини да тръгват няколко секунди след подаване на контакт. В таблото на Ескорта гледах, че има поне 2-3 такива релета.
// Наближава 15-ти септември, как сега ще караме цял ден с включени фарове за радост на дечицата?
// Наближава 15-ти септември, как сега ще караме цял ден с включени фарове за радост на дечицата?
-
- потребител
Проблема е че ще подавам на късите (но може да пробвам и с дългите) намалено напрежение чрез една схема и само ми трябва кабела за да подавам по него ток. Намерих и кабела на маслената помпа и от там ще включа релето за подаване на напрежение при запален и работещ двигател. За загасяне няма да правя, просто има диот, който при подаване на 12 волта ще се запушва и няма да пуска ток (е тук ако е на дългите DRL-a и реле трябва да се предвиди). За задните габарити ми се иска да си светят, че с родните полицай на глава не може да се излезе лесно особено ако те виждат като Стефан Стамболов т.е. като 20 лв. почерпка.
- bateto_toshko
- потребител
Има има , но се сваля ел.таблотоhunter написа:Здравейте, а къде се намира това реле А, че руския ми е зле ? Гледах да не е някъде под бушоните, но там няма релета, а само бушони. .

- dimkar
- потребител
Аз съм потребител, а не производител.HACKO написа:...Или правиш реклама на конкретен модул?

-
- потребител
Благодаря за инфото. За съжаление и при мен липсва А реле и окабеляванеbateto_toshko написа:Има има , но се сваля ел.таблотоhunter написа:Здравейте, а къде се намира това реле А, че руския ми е зле ? Гледах да не е някъде под бушоните, но там няма релета, а само бушони. .Релетата се виждат чак като свалиш целия пакет с бушоните.Ако не се лъжа 1 или 2 винта се развиват и всичко излиза
Издърпай си шофьорската седалка максимално назад за да не псуваш после , че те боли кръста

Та остава вариант 2 да се направи самостоятелно DRL. Моля някой да каже от къде се разделят предни със задни габарити за да мога да подам на задните габарити ток ?
- HACKO
- Модератор
А защо трябва да подаваш ток на задните габарити? Няма изискване да светят габаритите.

-
- потребител
Като чета из нета поне 2-ма са имали проблеми с отделни служители на КАТ. Просто искам да избегна това нещо, да се разправям излишно със служители на реда.
- HACKO
- Модератор
Не ти трябва да се нагаждаш на тъпанара, дето не знае закона, а той да вземе да научи закона.

-
- потребител
Така е, но трудно е да се обясни такова нещо ако виждат на тебе като възможност за почерпка.
Та сега по възможност гледам да не се разправям с такива хора. Трудно е за обяснение, просто нервите са ми по-ценни.
Та сега по възможност гледам да не се разправям с такива хора. Трудно е за обяснение, просто нервите са ми по-ценни.
-
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2012, 10:30
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK4 1.25/16V Zetec-S
Ето какво си направих аз и засега работи без проблем: