проблем съединител мондео 1.8 i 85 kw 115 к.с. 1994 г.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
simeon_bf
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2008, 22:43
Модел на автомобила: форд мондео комби 94г. 1.8i 16V 115 к.с.
Status: Извън линия

проблем съединител мондео 1.8 i 85 kw 115 к.с. 1994 г.

Мнение от simeon_bf » 12 авг 2012, 20:24

Здравейте колеги, помагайте. Колата е форд мондео комби бензин 1.8 i 85 kw 115 к.с. 1994 г. Карах в голям дъжд. И влизах в големи локви. Май се натовари съединителя, Преди да паркирам усетих , че нещо не е наред. Но все пак паркирах. Вечерта влязох в колата запалих и скоростите не влизат.
Изключих двигателя , влизат . пробвах следното - при изгасен двигател вкарах на скорост и тогава запалих и държа съединител, а колата подскача и гасне се едно не съм го натиснал. тоест прави сцепление , но педала не сработва. затова и при запален двигател не влизат скоростите. Какви предположения имате. Аз с лагер помпа ли съм. Със жило ли съм. От водата, в която плувах направо ли стана нещо, или му е дошло времето. Какво се е счупило най вероятно. Цени ново - втора употреба. Много съм на зор финансово, а колата ми трябва. Благодаря предварително.
карам си форд - ей тъй на

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: проблем съединител мондео 1.8 i 85 kw 115 к.с. 1994 г.

Мнение от men1977 » 13 авг 2012, 10:38

Здр. колега, като за начало отвори капака и погледни около скоростите,ако си с жило ще го видиш :wink: .Аз предполагам,че си с жило щом е 94г. стига да не е в края,защото от 1995г. вече не са с жило ,а с лагер помпа както е при мен.При проблем с жилото/ако го има/ ще минеш тънко и бързо ще го оправиш,защото най-вероятно ще е скъсано или заседнало в бронята и в последствие и педала не сработва.Дугият вариант е доста по-скъп ако си с лагер помпа и е сдала багажа вече работата е дебела и се свалят скоростите за да се стигне до нея.Също така си провери и щангите от скоростния лост до скоростите,там има едни тампончета и евентуално ако са скъсани или вобще ги няма е възможно да ти прави и от там магариите.Не се хвърляй веднага да разглобяваш едно или друго преди да се увериш от къде ти идва проблема

simeon_bf
потребител
потребител

Мнение от simeon_bf » 14 авг 2012, 01:33

днес издърпахме колата до гаража на един приятел и той ще я гледа тези дни.впечатление ми направи това, че при изгасен двигател на наклон с включени скорости колата стои. и като натисна съединителя колата тръгва по инерция. значи отделя(може да не е достатъчно). гледах и жилото под въздушния филтър там се движи металното краче и опъва врътката за регулиране и тя също се движи. вече от другата страна при зацепването на жилото какво е положението не знам. но явно съединителя си отделя щом при натискане колата тръгва по наклона . това не знам добре ли е , че май проблема отива към съединителя, освен ако не е при зацепването на жилото. ама щом отделя и колата тръгва по наклона. а скорости не влизат при запален двигател.възможно ле да има проблем по феродо , огледален диск, притескателен диска, а да тръгва по наклона при натискане на съединител . тази информация осветлява ли ви малко нещата, то е ясно ще я гледат - ама докато чакам ми се ще да имам идея.

simeon_bf
потребител
потребител

Мнение от simeon_bf » 18 авг 2012, 01:54

как се реши проблема, ами...... от само себе си. докато чакаше колата да я гледат ...... се оправи сама. както казах проблема дойде от плуването във водата . стоя 4 дена, явно изсъхна и като я запалих да я вкарваме в бокса и скоростите влизат. майстора вика за какво сте дошли. а аз - тя се уплаши от тебе. каза ми, че аксиалния лагер свири. ама труда за смяна си е същия и за сега няма да го правя, ще треперя на извънградско(пуста немотия). обаче сега се появи едно кратко изсвирване при палене на колата . я ролка, я пистов ремък(да не е само от съединителя - аксиалния лагер, ама неговото свирене е друго по слабо , като натисна съедин. се чува) . после фордовете лоши били. в много неподходящ момент щях да вляза в разход, ама колицата ме съжали. нано технология братче - самодиагностика си прави и самоотремонтира се. 4 години си я карам . доволен съм. колкото издържи.

Благодарности на НАСКО и men1977 , че взеха отношение по въпроса. всъщност и тримата мислихме, че не се е счупил съединителя и познахме за моя радост. сигурно има нещо не наред, ама ще ме избута още колицата.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”