чукане отпред в двигателя
- sharky_ssm
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2009, 07:54
- Модел на автомобила: mondeo 1.8-16v.kombi-93:мондео 2.0-zetek.4x4ghia,комби-95
- Status: Извън линия
чукане отпред в двигателя
Здравейте, днес пристигнах в Украйна. Но вчера докато пътувах започна да се чува едно чукане отпред при подаване на повече газ или по баир както чукаше на ладата аванса и тъй като пътя не е път, а подготовка в полето за асфалтиране и колата без малко да се разглоби си мислех, че нещо се е разхлабило. Там карах на бензин и като намерих газ-станция и сложих газ чукането изчезна.
Дали може да са ми сложили бензин 86 или 90 какъвто има тук или клапаните са станали за регулиране, и на газ го няма.
След седмица ще се прибирам и ме очакват още 1600км с Мондьо през тези страшни пътища създадени само за разбиване на коли.
Дали може да са ми сложили бензин 86 или 90 какъвто има тук или клапаните са станали за регулиране, и на газ го няма.
След седмица ще се прибирам и ме очакват още 1600км с Мондьо през тези страшни пътища създадени само за разбиване на коли.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: чукане отпред в двигателя
Щом на Газ изчезва, най-вероятно наистина да е тропане на "аванс" заради лош Бензин.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Виж това дали не може да ти свърши работа. Ако няма датчик за детонации би трябвало да има такава букса, с която да укажеш на компютъра, че ползваш нискооктанов бензин:
http://www.talkford.com/topic/32168-oct ... vice-plug/
http://www.talkford.com/topic/32168-oct ... vice-plug/
- sharky_ssm
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2009, 07:54
- Модел на автомобила: mondeo 1.8-16v.kombi-93:мондео 2.0-zetek.4x4ghia,комби-95
Сигурно като на опелите може и да има такава букса, но незнам къде да я търся. То колите се правят стандартно за всички горива и се пренастройват бързо, но може би е нужно препрограмиране ако не съществува подобна букса.