Скърцане на предница

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
keanu
потребител
потребител
Регистриран: 22 окт 2008, 20:03
Модел на автомобила: Мондео 1.8 тд '98
Status: Извън линия

Re: Скърцане на предница

Мнение от keanu » 17 юли 2012, 00:34

paci написа:
urgan написа:Tи си намерил къде да се обадиш :D Не се сваля а леко се смъква надолу, това не е сваляне. Обади се в нормален сервиз, не в МП
Сваля се "магарето" при смяна на тампоните на стабилизиращата щанга!
Като искаш да си кривиш скобите и да мачкаш и късаш тампони без да сваляш магаре си го направи сам!

При такова сваляне на моста при моята Бърза Фиеста се налага да минавам стенд за сходимост.
Отворите са широки и позволява изместване на сам на там.
Само че тука сме се навързали едни "майстори" .. и последния път не дадох много пари, защото и аз правих услуги :)
Викам "щи скъсма ушите, ей" и той "ще я направим бре"
Даже се е опитал да ми компенсира един проблем.
Отивам да я взема и той "викам тоз от автомивката да държи колата,а аз държа магарето, стягам и гледам стенда"
И аз :shock: "щоо???" и той "от ляво болта на магарето е крив" викам "да го сменяваме?" и той " не бре, той си се завива и отвива нормално но ми бяга реглажа при завиването ".
Ахааа .. викам "това начи си е твой проблем, оправяй се :D: и той "да бре, качвай се и карай" :D:
Аз знам де съм си изкривил болта ... хихи :D:

Кадърни хора си трябват!
МП със ставките им не са гъвкави и не вършат работа. Не стават!!!
Е ти ме разби. Ще трябва и реглаж ли да се прави?

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 17 юли 2012, 00:38

keanu написа: В МП са 19 лв бройката, а в магазина на Моторкрафт са 54 лв щото се продават само със скобите. Убедиха ме :)
Вземи си само тампоните.
В кадърен сервиз ще ти свършат работа.
Щото ми се щеше да мина тънко съм ги сменявал няколко пъти с ефтини.
Цифрата за оригинални е там някъде към 15-20 лв за бройка.
Не взимай ефтини ако ще си караш колата, защото кадърна процедура е скъпа!!!

Писал си преди да пусна това мнение.
Ако преди теб някой се е правил на тарикат и е кривил скоби, ще ти трябват такива.

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 17 юли 2012, 01:24

paci написа:
keanu написа: В МП са 19 лв бройката, а в магазина на Моторкрафт са 54 лв щото се продават само със скобите. Убедиха ме :)
Маалиии. Моите ги взех от магазина в Дианабад за 3-4 лева някъде парчето. Дано да изкарат поне до другото лято :mrgreen:

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 17 юли 2012, 13:16

В магазина на моторкрафт са по 8.5 лв бройката какви 54 какви 20 лв. Неоригинални са по 3-4 лева както е казал колегата преди мен. Не ви разбирам какви реглажи какви чудесии говорите, може ли да ми обясните какво се променя по геометрията за да се прави реглаж? Паци, и без да се спусне малко магарето пак става и не се кривят скобите ама много нерви ти трябват _friends_
Изображение

keanu
потребител
потребител

Мнение от keanu » 17 юли 2012, 20:02

urgan написа:В магазина на моторкрафт са по 8.5 лв бройката какви 54 какви 20 лв. Неоригинални са по 3-4 лева както е казал колегата преди мен. Не ви разбирам какви реглажи какви чудесии говорите, може ли да ми обясните какво се променя по геометрията за да се прави реглаж? Паци, и без да се спусне малко магарето пак става и не се кривят скобите ама много нерви ти трябват _friends_
Нещо против да ти дам парите и да ми ги вземеш? Защото на мен по телефона ми обясниха че се продават само със скоби. Става въпрос за магазина в Св. Троица

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 17 юли 2012, 23:08

urgan написа: Паци, и без да се спусне малко магарето пак става и не се кривят скобите ама много нерви ти трябват _friends_
Аз го казах :) Направете си го сами :) Никой няма да си къса нервите и да си губи времето с вас :D:
Това за сходимоста го намърдах като инфо просто да си го имате на ум.
Ако при вас няма нужда се радвате :D:

mirro_23
потребител
потребител
Регистриран: 20 дек 2010, 17:30
Модел на автомобила: ford fiesta 1.1

Мнение от mirro_23 » 24 юли 2012, 09:59

Това скърцане се оправя с една спринцовка и машинно масло,може и моторно,може и спирачна течност,всичко става.На нисана ми,мондеото и фиестата всяка пролет се проявавя и така чак до есента.Съжаляавм,че не си спомням точно как се казваше тази гума,но се намира точно зад колелото и е малка,дияметъра и е колкото юмрук.Та бода иглата в нея и изпръсквам цялата течност от спринцовката.Изпробвано е на 3 коли и върши работа цяла годна,другата пролет пак.Това един майстор ми го показа и ми каза,че това не значи,че е за смяна.Дано да съм ви помогнал.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор

Мнение от paci » 24 юли 2012, 22:13

mirro_23 написа:Това скърцане се оправя с една спринцовка и машинно масло,може и моторно,може и спирачна течност,всичко става.На нисана ми,мондеото и фиестата всяка пролет се проявавя и така чак до есента.Съжаляавм,че не си спомням точно как се казваше тази гума,но се намира точно зад колелото и е малка,дияметъра и е колкото юмрук.Та бода иглата в нея и изпръсквам цялата течност от спринцовката.Изпробвано е на 3 коли и върши работа цяла годна,другата пролет пак.Това един майстор ми го показа и ми каза,че това не значи,че е за смяна.Дано да съм ви помогнал.
Разбира се скърцане може да има и от друга част, но основно скърцат тампоните на стабилизиращата щанга когато им се износи текстилната подложка, която прави контакт със щангата.
Маслото е агресивно към гумата!

Лечението с маслото върши работа временно да се отървеш от скърцането, но това е все едно да лекуваш развален зъб като пиеш ракия :D:

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 24 юли 2012, 22:40

Скърцане имах и когато ми бяха разбити тампоните на задния мост.Лечението ми струваше 100 лева :) .След 20 хил.км тази зима пак се разскърцаха и ги полях с вода та взеха че млъкнаха и си мълчат до сега. :) Понякога имам късмет, явно боклук се беше намърдал там , я луга я нещо друго. Така ,че почне ли скърцане първо я водя на една хубава автомивка , чак тогава мисля за ремонти _friends_
Подкрепям Паци , всички знаем , че маслото разяжда гумата
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

keanu
потребител
потребител

Мнение от keanu » 22 авг 2012, 16:56

Смених ги най-сетне. Взех ги от МП за 38 лв , в магазина на Моторкрафт са пак толкова. Майстора ми каза че не е могъл да свали магарето и го е направил по начина с наместването. Скърцането и тропането изчезнаха, но се появи едно припукване при тръгване и при свиване на 90 градуса. Биалетките са нови, тампони на носачи на визия са здрави. Майстора ми каза че има вариант да са карета но това става и на място. Вариант ли са кормилни накрайници?

malhi4o
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2009, 02:24
Модел на автомобила: Focus mk1 1.6 SE

Мнение от malhi4o » 26 авг 2012, 15:17

При мен беше от биалетките.

keanu
потребител
потребител

Мнение от keanu » 28 авг 2012, 23:27

keanu написа:Смених ги най-сетне. Взех ги от МП за 38 лв , в магазина на Моторкрафт са пак толкова. Майстора ми каза че не е могъл да свали магарето и го е направил по начина с наместването. Скърцането и тропането изчезнаха, но се появи едно припукване при тръгване и при свиване на 90 градуса. Биалетките са нови, тампони на носачи на визия са здрави. Майстора ми каза че има вариант да са карета но това става и на място. Вариант ли са кормилни накрайници?
Оказа се след много мъчение на канала, че е тампона на магарето, който е под краката на шофьора. Превъртяла е гайката която пък се намирала в магарето. Сега се оказа че трябва да цепя магарето за да се точкува гайката иначе май няма друг вариант:(

Потребителски аватар
zaford
потребител
потребител
Регистриран: 21 мар 2012, 19:17
Модел на автомобила: Форд Фокус 99г. 1,6 101к.с. Зетек мотор с монтиран ГИ

Мнение от zaford » 12 окт 2012, 18:05

От много време се каня да попитам и аз за моето скърцане на Фокуса ,идва от предницата когато колата е на равен път и като завия леко на дясно (съвсем леко) и задържа така се чува скърцане на желязо едно такова тънко тънко . Спирачките ми си скърцат но възможно ли е това да е от тях ? Може ли да е накладка ? С висока скорот няма нищо .
Благодаря

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”