Скоростомер - проблем
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2012, 09:46
- Модел на автомобила: Mondeo
- Status: Извън линия
Скоростомер - проблем
Колеги, появи ми се едно проблемче на Мондеото 1.8 ТDI MK2 1997г. Макар и рядко скоростомера и километража отказват да работят. След като си "починат" 1-2 минути, светва индикатора за привършване на горивото (бензиноколонката) и едновременно с това скоростомера и километража проработват. Предполагам, че някъде не прави добър ел.контакт, но къде да го търся не знам. Предварително благодаря на всички, които ми помогнат!
- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Re: Скоростомер - проблем
Колега, съветвам те първо да погледнеш буксата на самото табло (трябва да го извадиш, за да стигнеш до нея) и да я провериш за лош контакт в следствие на окиси и нагар, особено ако и другите уреди умират и се съживяват едновременно със скоростомера. Ако тя е ок, провери самия сноп за прекъсващи кабели.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2009, 21:44
- Модел на автомобила: Focus MK1
Re: Скоростомер - проблем
Аз имам подобен проблем. Като караш изведнъж скоростомера пада на 0 и незнам още какво се прецаква но и леко да давам газ, все едно рязко съм дал.
Не съм го оправил този проблем, но знам че се дължи на датчика на скоростната кутия, скоро ходих на майстор за друго, казах му проблемът и това каза 98 % е това
сменили сме хиляди такива. Оригинален датчик около 100лв, заместител по-добър по-негови думи около 70 лв
Не съм го оправил този проблем, но знам че се дължи на датчика на скоростната кутия, скоро ходих на майстор за друго, казах му проблемът и това каза 98 % е това
сменили сме хиляди такива. Оригинален датчик около 100лв, заместител по-добър по-негови думи около 70 лв