Помогнете !!Дига сваля обороти дави се
-
- потребител
- Регистриран: 21 май 2012, 23:08
- Модел на автомобила: Ford Mondeo GhiaX2.0 2001
- Status: Извън линия
Помогнете !!Дига сваля обороти дави се
Здравейте
!Искам да задам един въпрос към собствиниците на Мондео 2.0 2001 година.Имам странен проблем с моята кола,а той е че когато е на място при запален двигател оборотите се променят и варират от 500-600 до 1200-1500 .Когато е в движение има моменти когато и се подаде газ започва да се дави.Малка информация колата не беше карана около 2 месеца възможно ли е да е от това че не е работила доста дълго време.Сложих и газ и когато работи на gas същата работа.Майстора които ми слага газовата уредба ми каза че е възможно да е от свещите или кабелите.Не съм ги отвъртал свещите и не съм проверявал кабелите.Благодаря предварително.

- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ
Re: Помогнете !!Дига сваля обороти дави се
В 90% от случаите, когато бензинова кола прави буууу-яаааааууу-бууу-яаааааууу между 500 и 1500 оборота, проблемът е в дебитомера, монтиран някъде между въздушният филтър и дросела. Въпросната джиджавка не подава коректна информация на компютъра, при което той се шашка и не знае колко гориво да подава на инжекторите и колко да отваря/затваря дросела с помощта на стъпковия мотор (или байпас клапан).vanko_1982 написа:Здравейте!Искам да задам един въпрос към собствиниците на Мондео 2.0 2001 година.Имам странен проблем с моята кола,а той е че когато е на място при запален двигател оборотите се променят и варират от 500-600 до 1200-1500 .Когато е в движение има моменти когато и се подаде газ започва да се дави.Малка информация колата не беше карана около 2 месеца възможно ли е да е от това че не е работила доста дълго време.Сложих и газ и когато работи на gas същата работа.Майстора които ми слага газовата уредба ми каза че е възможно да е от свещите или кабелите.Не съм ги отвъртал свещите и не съм проверявал кабелите.Благодаря предварително.
Вземи си спрей за почистване на всмукателни колектори/карбуратори/моноинжектори и при възможност, свали дебитомера и го измий добре със спрея. Ако не можеш да го свалиш, пробвай да свалиш въздуховода и да пръскаш върху дебитомера, докато ти хареса как изглежда. Ако след това работата не се оправи/подобри, си потърси друг дебитомер.
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
- Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS
Друг вариант е да е моторчето за свободния ход?
-
- потребител
- Регистриран: 30 окт 2011, 00:21
- Модел на автомобила: Galaxy Mk1 2.3i + STAG300
Колега, виж в тая тема може да си намериш нещо, там сме писали повече при проблеми със сходни симптоми:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=54404" onclick="window.open(this.href);return false;
Може да е от доста неща. Аз смених бобини (поне едната си беше тръгнала), кабели (тях по-скоро профилактично може-би) и накрая ТПС и се оправи.
Обаче симптомите на различните проблеми си приличат, затова в повечето случаи трябва или да се въоръжиш с много търпение и мерак за ровене, или да си намериш свестен майстор, който да го свърши вместо тебе.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=54404" onclick="window.open(this.href);return false;
Може да е от доста неща. Аз смених бобини (поне едната си беше тръгнала), кабели (тях по-скоро профилактично може-би) и накрая ТПС и се оправи.
Обаче симптомите на различните проблеми си приличат, затова в повечето случаи трябва или да се въоръжиш с много търпение и мерак за ровене, или да си намериш свестен майстор, който да го свърши вместо тебе.