Проблеми със скоростите
- WarKiller
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2006, 22:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX 1.1 Mi
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблеми със скоростите
Веднъж на 5-6 превключвания предавките ми влизат трудно и с "хрупане"... 
Отделно от това... Рядко, но се случва - уж си е влязла нормално на съответната предавка, но като подам газ и пристъргва. Проверявам дали просто не е влязла добре, но си е до край. Чак като изключа от скорост и я включа пак - се оправя ...
Къде може да е проблемът или от какво?
Възможно ли е да е от маслото в скоростната кутия?
Благодаря предварително.

Отделно от това... Рядко, но се случва - уж си е влязла нормално на съответната предавка, но като подам газ и пристъргва. Проверявам дали просто не е влязла добре, но си е до край. Чак като изключа от скорост и я включа пак - се оправя ...
Къде може да е проблемът или от какво?

Възможно ли е да е от маслото в скоростната кутия?
Благодаря предварително.
- Chcenev
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2012, 12:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta '91 1.4 71HP
Re: Проблеми със скоростите
Аз имам подобен проблем, само че при мен всички скорости влизат много трудно. Включването на първа или на задна е най-непосилно - трябва да е с много отривисто движение и не винаги успявам от първия път. Така на практика почти ми става невъзможно да карам градско - проблемът се появи от около 1 седмица.
Дали проблема е в синхронизаторите или в съединителя? При изключен двигател скоростите си влизат като по вода.
Дали проблема е в синхронизаторите или в съединителя? При изключен двигател скоростите си влизат като по вода.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Съединител, по-точно притискател.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- ASRock
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2012, 23:22
- Модел на автомобила: Форд Ескорт
И аз го имам почти същия проблем, втора и задна много трудно влиза.Chcenev написа:Аз имам подобен проблем, само че при мен всички скорости влизат много трудно. Включването на първа или на задна е най-непосилно - трябва да е с много отривисто движение и не винаги успявам от първия път. Така на практика почти ми става невъзможно да карам градско - проблемът се появи от около 1 седмица.
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Re:
Зависи колко си я драгаскал без масло...сега ще хрупка като вафла,ама ако го преглътнеш тоя звук няма да те предаде скоро.WarKiller написа:chains ...
Мерси за съветите, но преди една седмица все пак отидох и смених маслото на скоростната кутия. Сега всичко е наред. Единствено от време на време втора не иска да влезе гладко и продължава леко да "хрупа" ...
Трудно влиза задна като бутане или трудно захваща задна?ASRock написа:И аз го имам почти същия проблем, втора и задна много трудно влиза.
Всеки който няма пари за кола,кара форд!
- ASRock
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2012, 23:22
- Модел на автомобила: Форд Ескорт
Re: Re:
Трудно влиза задна като бутане или трудно захваща задна?[/quote]ASRock написа:И аз го имам почти същия проблем, втора и задна много трудно влиза.
И двете.