Варненци :)
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
- Status: Извън линия
Re: Варненци :)
И аз ще съм на линия...за Челси - Ман. Юнайтед. Ако се направи организация за 16:30 - 17:00 мога да дойда, иначе ще ви лиша от присъствие...

- kkkc100
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/
аз се събуждам в 17:19ч. как да дойда на среща в 18:00

ТИшо,Дидо,Чефо , ние имаме ли погревни свещи на антифриза ???????????
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 73#p401973" onclick="window.open(this.href);return false;

http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 73#p401973" onclick="window.open(this.href);return false;

Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...
- naze
- потребител
- Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
- Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''
абе 3 дена не съм я палил и естествено няма ток да завърти сега го свалих акомулатора имам зарядно викам да му пусна ток ам колко време да го държа ? там на 5/6 ампера ше го пусна той 55ца ам да не го преоуморя дет вика Тишо
криза.. 

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
По тая логика към 8-9 часа, не повече от 10.naze написа:абе 3 дена не съм я палил и естествено няма ток да завърти сега го свалих акомулатора имам зарядно викам да му пусна ток ам колко време да го държа ? там на 5/6 ампера ше го пусна той 55ца ам да не го преоуморя дет вика Тишо
Който кара Форд е горд!
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Еми аз имам,Тишо май нямаше.Те тез свещи дали ще работят още (10год)как мислиш?kkkc100 написа:аз се събуждам в 17:19ч. как да дойда на среща в 18:00![]()
![]()
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 73#p401973" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Аз онзи ден погледнах моята, имам 3 такива свещи. Като отида оня папуняк къде ми викаше да сменя само 2те подгревни ще го накарам да провери и тия ако може, те са навряни на много долно място при мен
Но нещо не ми се вярва да са изправни...

- naze
- потребител
е малко пресрочих .. към 12 часа че бях заспал
и то 2481 токови удара компютъра не ще да тръгва по 30 минути :Х скоро ше изпуши та ши го видя утре акомулатора дали са е заредил както трябва.... вътре беше пълен нормално няма нужда от доливане което ме радва

криза.. 

- kkkc100
- потребител
идеята ми е инменно ,че най вероятно не бачкат ..... и затова питам има ли и къде се намират под предния капак горе долу ? и да имат късмет да са скъпи колкото тия за цилиндрите .....chefo_ukr написа:Еми аз имам,Тишо май нямаше.Те тез свещи дали ще работят още (10год)как мислиш?kkkc100 написа:аз се събуждам в 17:19ч. как да дойда на среща в 18:00![]()
![]()
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 73#p401973" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- kkkc100
- потребител
нормално си го заредил .... не се притеснявай глупост като презареждане няма !naze написа:е малко пресрочих .. към 12 часа че бях заспали то 2481 токови удара компютъра не ще да тръгва по 30 минути :Х скоро ше изпуши та ши го видя утре акомулатора дали са е заредил както трябва.... вътре беше пълен нормално няма нужда от доливане което ме радва
като си стигне целия капацитет от там тока си остажа константен и нищо не става ......
5 амперно зарядно за 55 амперчасов акумулатор
55/5 = 11 часа
нормално е да го държиш 12 за по-сигурно

и приказките/на баш разбирачите/ "ще го оставя 24 часа да се зарежда ,че ще стане като чисто нов" ->

важно е за индикация за зареждането да се отделя буйно газ от всички клетки
ако е обслужваем демек има капачки на клетките дето се отвиват ... отварят за да може да се долива ДЕЙОНИЗИРАНА вода !!! а не дестилирана !!!
клетка веднъж направила контакт с кислорода във въздуха се обрича на сигурна гибел понеже започва сулфатизация.
и това което "кипи" пръска по горната част на акумулатора трябва МНОГО старателно да се почисти с ЧИСТ парцал или хартия домакинска примерно и да се внимава да не попадне нищичко в клетките.
Препоръчвам на всеки с чист памучен парцал напоен със газирана вода и изстискан да си избърше отвсякъде акумулатора докато заприлича на нов ... да няма прах и замърсявания понеже те са ЕЛЕКТРОПРОВОДЯЩИ и го дават на късо един вид и от там саморазряда се покачва ..... пффф мога да пиша десертация за акумулатори !

- kkkc100
- потребител
MapTo_D написа:Аз онзи ден погледнах моята, имам 3 такива свещи. Като отида оня папуняк къде ми викаше да сменя само 2те подгревни ще го накарам да провери и тия ако може, те са навряни на много долно място при менНо нещо не ми се вярва да са изправни...

та и аз имам отоплител ... местоположението все още е загадка .... цената на цялото нещо е само 339лв

говорих с Моторконсулт казаха ,че в момента няма свещи в града чакали доставки от софия ... може би в петък .... и че тези за тоя отоплител на антифриза са някакви по-различни и били по-скъпи ....
- naze
- потребител
не е кипял даже доста слабо се зарежаше през цялото веме в срванение с тоя на фиестата той все едно варях картофи иначе го изчистих зарежда се даже нямаше и 12 часа запалих днес от първия път за около секунда и после самия двигател се съживи че доста мързеливо запали все едно на 1 цилиндър ама тя е седяла 5/6 дена сигурно долу пред блока където слънце не пеква.. запалих на газ... сложих бенз покарах я около 20 минути на бензин седя и още толкова пред 1 сервиз исках да видя гумите как са но компресора беше замръзнал и така де ся е на бензин пак си прибрах акомулатора в нас че скоро няма да ми се налага да излизам където и да е с колата и поне да е на топло .... сигурно до събота че тогава пак ши зимам едни пари може неделя да се видим ако времето позволява..няма лед и не вали че чистачката не съм я гледал... дано умекне малко да мога да сляза да я погледна че в тоя студ едвам свалих акомулатора ключето ми залепна за пръстите
криза.. 

- baidido
- потребител
Аз затова си нося ръкавички
Моя кютук снощи пак го свалях, още е на зарядното, нещо много бързо пада в тоя студ. Да взема като намеря малко време да отида както ме посъветва Тишо да проверят какво става, акумулатора ли не е наред, динамото ли не зарежда като хората, че ми писна само свали закачи. Пък не е много стар, на 2.5 г. е, трябва да има още лебец в него
Добре, че е и служебната Дачия да не оставам без превоз когато ми трябва 

Който кара Форд е горд!
- kkkc100
- потребител
един мултиметър /мултицет/ струва 4-5 лева върши идеална работа слагош го на DC обхват 20 и виждаш дали ти зарежда динамото не е голяма философия.baidido написа:Аз затова си нося ръкавичкиМоя кютук снощи пак го свалях, още е на зарядното, нещо много бързо пада в тоя студ. Да взема като намеря малко време да отида както ме посъветва Тишо да проверят какво става, акумулатора ли не е наред, динамото ли не зарежда като хората, че ми писна само свали закачи. Пък не е много стар, на 2.5 г. е, трябва да има още лебец в него
Добре, че е и служебната Дачия да не оставам без превоз когато ми трябва
ако акумулатора ти е обслужваем /с капачки на клетките/
и не си доливал /дейонизирана вода/ и е останал на сухо - сулфатизация
и си доливал дестилирана вода - сулфатизация
доливал си дейонизирана вода която е имала контакт с метали/метална каничка фунийка .... / -сулфатизация
ако имаш минаване покрай нас дрънни един телефон предварително ще го замерим за 2 мин работа е

- baidido
- потребител
Абе доста нещо си изписал(благодаря), ама напразно
Не се долива моя, нямам капачки. Както и да е, днес едно хонде с ТХ регистрация(точен пич) с акумулаторче като на скутера ми даде ток и Мондьо запали от четвърт. Ще го видим утре как ще е...

Който кара Форд е горд!
- kkkc100
- потребител
ако нещо трябва да се замери то е и консумацията при заключен автомобил с вкл аларма /т.е. както я оставяш за през нощта/ явно нещо му помага да се разрежда и студът не е чак такъв факторbaidido написа:Абе доста нещо си изписал(благодаря), ама напразноНе се долива моя, нямам капачки. Както и да е, днес едно хонде с ТХ регистрация(точен пич) с акумулаторче като на скутера ми даде ток и Мондьо запали от четвърт. Ще го видим утре как ще е...

- baidido
- потребител
Аааа, 2-ри път утечка не търся. Последния път когато го направих, умниците бяха забравили да ми сложат бушончето на кантара на пасажерската седалка и после всеки знае в какъв филм се вкарах, близо 2 години без еърбеци, купиване на нови мрежи и т.н.kkkc100 написа:ако нещо трябва да се замери то е и консумацията при заключен автомобил с вкл аларма /т.е. както я оставяш за през нощта/ явно нещо му помага да се разрежда и студът не е чак такъв факторbaidido написа:Абе доста нещо си изписал(благодаря), ама напразноНе се долива моя, нямам капачки. Както и да е, днес едно хонде с ТХ регистрация(точен пич) с акумулаторче като на скутера ми даде ток и Мондьо запали от четвърт. Ще го видим утре как ще е...

Който кара Форд е горд!