Варненци :)

Фордовки, скари, бири, манaстири и малко offroad.

Каде искате да се състои срещата ?

ОМВ Мир
84
49%
ОМВ ЖП Гара
44
25%
Друго място :)
45
26%

Общо гласове: 173

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото
Status: Извън линия

Re: Варненци :)

Мнение от MapTo_D » 30 яну 2012, 23:21

i.angelov написа:извинявайте ама нов съм някои да ме уведоми каде е срещата във варна колко часа,съжалявам нов съм:)))

Неделя, 18:00 часа, ОМВ Бриз /Чайка/ (До бившия стадион Юри Гагарин) Добре дошъл! _friends_

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 31 яну 2012, 19:30

MapTo_D написа:Да ги маате тия вашите издуханите печки къде палят от 5тия път :D Мойта нафтова пали от раз за около 2 сек въртене, вчера дори стигна до оптимална работна температура :lol: Ама днес ще пропусна, работимммм :evil:
Марто кво да кажа 4 свещи 4 изгорели как да запали :D Е преди малко ги смених също с БЕРУ.
На въпроса за кората наистина нямам и ще взема да си купя накрая,ама още се чудя пласмасова или метална :)
Изображение

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител

Мнение от MapTo_D » 31 яну 2012, 19:39

Е, сега мисля ще палиш много по-лесно. Те всъщност тия свещи изгарят ли или просто спират да греят? :roll: :oops: Тия които подменихме на моя кошник при проба почваха да пушат леко, но не станаха червени и можеше да ги пипнеш с пръст без да ти зелепне кожата... :lol:

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 31 яну 2012, 19:48

Ейййй, вие провлачихте крак с тия свещи. Само аз не съм ги сменил, ама май ще трябва. Днес сутринта запалих доста трудно, въртях по 4-5 секунди и то 4-5 пъти под ред за да взриви. Така като я слушах какво прави, един или два от цилиндрите се опитват да палят само. Температурата беше само -11 градуса, с много силен вятър, но това не е от значение.
Миналата седмица запалих при същата температура от втория път, понеже при първото въртене като я чух че ще запали претресе и върнах ключа, понеже при по-високи температури така си пали.

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител

Мнение от MapTo_D » 31 яну 2012, 20:04

DTM написа:Ейййй, вие провлачихте крак с тия свещи. Само аз не съм ги сменил, ама май ще трябва. Днес сутринта запалих доста трудно, въртях по 4-5 секунди и то 4-5 пъти под ред за да взриви. Така като я слушах какво прави, един или два от цилиндрите се опитват да палят само. Температурата беше само -11 градуса, с много силен вятър, но това не е от значение.
Миналата седмица запалих при същата температура от втория път, понеже при първото въртене като я чух че ще запали претресе и върнах ключа, понеже при по-високи температури така си пали.

Ами аз провлачих крак с инжектори, съединител, че за едни свещи ли няма да го направя... :lol: :lol: Днес сутринта и клип си направих как пали печицата, много изтормозена работа :lol: , да се стопля че батерийката може да се предаде с това градското каране само :evil:

Всъщност Дидо май започна със свещите, как да е, важното е да палят каляските _friends_

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 31 яну 2012, 20:13

За 2-ри път ми умря Хакумулатора, не ще днес да запали. Явно 15 часа зареждане и малко каране след това не му стигат, нещо бързо го изтощава студа. Проблема е, че багажника ми е толкова замръзнал, че не мога да си извадя 10-ка ключе да го откача и да го постопля и му дам малко ток :)
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 31 яну 2012, 20:16

Е па едно ключе струва 1.30 - китайче- звездогайче.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Мнение от DTM » 31 яну 2012, 20:38

Дидо, това което пишеш е доста притеснително. На хубав акумолатор без мъртви клетки при това яко изтощен, 15ч. зареждане е много. Зависи естествено от зарядния ток на зарядното. Ако зарядния ток е бил 5-6 ампера, няма да има проблем, но ако е бил повече моли се, да не си го уморил принудително. Неписано правило е зарядният ток да не надвишава 1/10 от капацитета на акумолатора.
Трябва да му се измери гъстотата на електролита в заредено състояние, там където продават акумолатори обикновенно имат аерометър. Гъстотата трябва да е 1,28г/см3, при 1,25г/см3 акумолатора има нужда от заряд, а при 1,15г/см3 или по-малко акумолатора се счита, че е напълно разреден което при такива ниски температури е пагубно.
Дидо намери ключе 10 и го прибирай вътре, все още може би има шанс.

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 01 фев 2012, 08:45

Тишо аз мие чудно нащи след това зверско доливане на вода как още са живи и то по 5-6 пътя здраво въртене(5-6секунди) :shock: А пък за свещите ми взеха 4х2лв=8лв и 124лв свещи аз им оставих и бакшиш щото за 30мин всичко беше решено.Просто евала на Моторконсулт :D
Последна промяна от chefo_ukr на 01 фев 2012, 08:50, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител

Мнение от baidido » 01 фев 2012, 08:49

chefo_ukr написа:Тишо аз мие чудно нащи след това зверско доливане на вода как още са живи и то по 5-6 пътя здраво въртене(5-6секунди) :shock: А пък за свещите ми взеха 4х2лв=8лв и 124лв свещи аз им оставих и бакшиш щото за 30мин всичко беше решено :D
Ми нормално, моите Бош и те толкова струваха, има и за по 15 лв. свещи, ама като че ли по-скоро мерси :)
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
naze
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''

Мнение от naze » 01 фев 2012, 21:30

и аз да се запиша не успях сутринта да запаля.. паля на газ бях споменал чена бензин неще да пали.. върви но не пали на бензин не знам къв е този чалъм а то от подгряване на бензин май и той е свършил че с кабеляци от 1 комшия което ми навява спомени за всяка зимна сутрин със фиестата ., та преди малко излизах и тъкмо си загря колата викам да се прибирам и в движение ми угасна..... била задавена така ми каза брат ми аз се учудих как ши я задавя в движение и то с якото подаване на газ ама може и от студа да няма поток на газта ли ддз нямам си идея бутнахме я и запали помогна и един случаен колега шофьор за което евала малко са хората които спирад да помогнат на някой.. с фиестата бях затънал преди в снега понеже ме бяха запушили и трябваше да изляза някак си и спря един пич и буташе с мен заедно с мн мъки излязах но излязах от снега е такива трябва да има повече........

а и по темата.. в неделя няма да ходя този път не щот съм убиден за предния път :) навик ми стана да съм сам.. ами по как да го кажа .. бе нямам пари за кафета с тва време се застояхме и пари няма и ще взимам в понеделник ....
криза.. :)

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител

Мнение от baidido » 01 фев 2012, 23:11

Абе то си е направо самоубийство да се пали и кара на газ в това време, след като загрее колата няма проблем, ама се такова майката на газовото преди това...

Това за кафетата мани майтапа, ако шефа не преведе в петък заплатата и аз съм на същия хал... :(:
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
naze
потребител
потребител
Регистриран: 16 юни 2008, 21:49
Модел на автомобила: Citroen ZX 1.4i 95''

Мнение от naze » 02 фев 2012, 03:07

абсурд да ми дадат пари в петък.. а тва за газта нямам идея що не пали на бензин в понеделник (ДАЙ БОЖЕ) ще я закарам да ми видят чистачките и пръскалките че не се търпи и таз бензинова помпа дали не прави проблем ... ще сложа пак бенз да видим иначе като запали давам на бенз няма проблем обаче като тръгна леко придърпва сякаш не и стига бензина трябва да се види ам ши го оправим то е нормално кола карана 20 години на газ да парви проблеми на бензин иначе изпарителя е сравнително нов газовото е редовно и се проверява редовно и няма проблем освен че е тъпо да паля на -5 сутринта на газ :Х и утре съм сиугрен че няма да запаля ама съм я спрял на баира и на скорост :)
криза.. :)

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител

Мнение от MapTo_D » 02 фев 2012, 09:24

Днес като тръгвах за работа показваше -7;-8 а запали все едно е лято - от втория оборот. Вчера на -15 малко се озори батерийката, но издържа! Викам да се постопля вече, че не се търпи, стига с тия -12 -15 градуса

Потребителски аватар
BadSista
потребител
потребител
Регистриран: 16 мар 2010, 14:05
Модел на автомобила: Ford Fiesta '97

Мнение от BadSista » 02 фев 2012, 12:20

Aз вече паля и карам на бенз, че таз газ май позамръзва лекинко. И никакъв проблем с паленето. Много готино се чува като завътря ключа, такова едно свежо, точно сякаш през лятото.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
kkkc100
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/

Мнение от kkkc100 » 02 фев 2012, 22:33

BadSista написа:Aз вече паля и карам на бенз, че таз газ май позамръзва лекинко. И никакъв проблем с паленето. Много готино се чува като завътря ключа, такова едно свежо, точно сякаш през лятото.
след като ти загрее малко колата можеш да обърнеш на газ не би трябвало да има никакви проблеми !!!
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител

Мнение от baidido » 02 фев 2012, 22:36

kkkc100 написа:
BadSista написа:Aз вече паля и карам на бенз, че таз газ май позамръзва лекинко. И никакъв проблем с паленето. Много готино се чува като завътря ключа, такова едно свежо, точно сякаш през лятото.
след като ти загрее малко колата можеш да обърнеш на газ не би трябвало да има никакви проблеми !!!
Точно така :)
5 години карах на газ, мондеото беше с автоматичен ключ, винаги пали на бензин и зимата го карах кротко и някой и друг километър като постопли леко си обръщах на газ. Преди това сиерата, още по-преди това жигулата, абе все коли на газ сме имали и винаги това е било правилото :)
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
BadSista
потребител
потребител
Регистриран: 16 мар 2010, 14:05
Модел на автомобила: Ford Fiesta '97

Мнение от BadSista » 03 фев 2012, 12:47

Да знам го това казаха ми го като се качих да я карам тая кола. Тя ми е първата на газ. Ама пак нещо и има на колата като е на газ, няма ряз, все едно карам 3 тона джип, една тежка, мудна. Не мога да кача паркинга на Гранд мола до горе. Там по завоите на 1-ва иска.... И спрях на картинг пистата горе то било яко там. Мисля там да ходя на картинг с децата да карам те мн луди. :)
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
kkkc100
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/

Мнение от kkkc100 » 03 фев 2012, 20:37

BadSista написа:Да знам го това казаха ми го като се качих да я карам тая кола. Тя ми е първата на газ. Ама пак нещо и има на колата като е на газ, няма ряз, все едно карам 3 тона джип, една тежка, мудна. Не мога да кача паркинга на Гранд мола до горе. Там по завоите на 1-ва иска.... И спрях на картинг пистата горе то било яко там. Мисля там да ходя на картинг с децата да карам те мн луди. :)
там е мн яко ама мн се пързаля настилката не е като на асфалт... и плюсове и минуси ..
пък относно газовото на есен смятам да си взема една лада да си избухвам с газовото :D :D :D зa 400-500 лв :lol:
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...

Потребителски аватар
papko
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2010, 11:30
Модел на автомобила: Ford Fiesta Techno 1.25 zetec 16 v 1997 година

Мнение от papko » 05 фев 2012, 10:53

За днес как се очертават нещата, кой ще идва ?
Аз съм на линия.
Изображение

Отговори

Върни се в “СРЕЩИ НА КЛУБА”