Q: Голям конденз в купето

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Заключена
Потребителски аватар
XaXo
потребител
потребител
Регистриран: 23 май 2005, 18:37
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1,4 i CLX
Контакти:
Status: Извън линия

Q: Голям конденз в купето

Мнение от XaXo » 29 ное 2005, 19:55

Абе хора я кажете, с какво да намажа стъклата ли какво, оставям я паркирана за около 5-6 часа, като сляза вечерта да се прибирам стъклата всичките, са направо на капчици вода, това пред нас в центъра на варна не ми се случва, става като я спра до общежитята на ВИНСа ( за тези които са от Варна). Само там ми се изпотяват така стъклата, каква е тая влага аз немога да разбера. Дайте някакъв ъкъл с какво да третирам стъклата че да не се запотяват така.

muko
потребител
потребител
Регистриран: 08 юли 2005, 20:28
Модел на автомобила: Hyundai Accent 1.4 95 ph

Мнение от muko » 29 ное 2005, 23:30

Пробвай да пускаш парното да вкарва външен въздух когато караш, ако не е много задимено по кръстовищата като в София, а ако паркираш на сенчесто място оставяй 1 см. отворен прозорец! :wink:

aaleks
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
Контакти:

Мнение от aaleks » 29 ное 2005, 23:51

Отнякъде ти влиза/влязла вода в купето и при слънчево време се изпарява и като се скрие слънцето стъклата първи се охлаждат и започва да кондензира влагата по тях. Местоположението на колата спрям слънцето /сянка, колко часа е на слънце и т.н./ може би затова на едно място като спреш има конденс а на друго няма.
Оставия на слънце за по-дълго време с леко отворени прозорци /по 1-2 см/, помага ако не ти влиза постояно вода от някоя дупчица на пода или уплатненията на вратите.
Дано ме разбра, че май нещо *00147* .

УСПЕХ
Небойте се роби Спартак е с вас!

Потребителски аватар
XaXo
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от XaXo » 30 ное 2005, 09:41

разбрах те, ама как да разбера от къде евентуално влиза влага, ако е там проблема, няма решение май. колкото да оставям прозореца леко отворен..... no way :) по хубу с изпотени стъкла, отколкото без кола.

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Мнение от The seven » 30 ное 2005, 11:44

Пробвай да затваряш парното когато я оставяш там.
Поздрави
Изображение

stangen
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
Контакти:

Re: Q: Голям конденз в купето

Мнение от stangen » 30 ное 2005, 12:08

XaXo написа:Абе хора я кажете, с какво да намажа стъклата ли какво, оставям я паркирана за около 5-6 часа, като сляза вечерта да се прибирам стъклата всичките, са направо на капчици вода, това пред нас в центъра на варна не ми се случва, става като я спра до общежитята на ВИНСа ( за тези които са от Варна). Само там ми се изпотяват така стъклата, каква е тая влага аз немога да разбера. Дайте някакъв ъкъл с какво да третирам стъклата че да не се запотяват така.
И аз имам същият проблем във същият град и доста мои приятели се оплакват, явно при нас влагата е голяма ! Снощи карах на магия до нас, хем бях пуснал парното на 3та степен , ама докато стопли .....
Изображение

Потребителски аватар
kujo
потребител
потребител
Регистриран: 20 яну 2005, 22:14
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 EFi-16v 95" Combi

Мнение от kujo » 30 ное 2005, 12:17

Май има връзка с морския климат и повишената влажност, сега като се замислих при командировките във Варна или Бургас винаги сутрин колата е във вода - изпотена от всякъде.
А от края на 2003 година пре зимата за да не се изпотяват стъклата от вътре ползвам спрей купен от ОМВ, за съжаление етикета е паднал. Но скоро гледах има, но в друга опаковка.
Ефекта е като сапунчетата за протовогазяа. Който е ходил в казармата ще разбере.

Потребителски аватар
frantic
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2005, 23:39
Модел на автомобила: Ford Escord 1,8D 91г.

Мнение от frantic » 30 ное 2005, 12:33

Аз съм от Пловдив и на мен зимата ми се изпотяваха стъклата отвътре. НО като си смених стелките с гумени и всичко се оправи. Затова си мисля, че стелките ти са влажни и като си затоплил купето преди това тази влага се изпарява и кондензира по прозорците.

muko
потребител
потребител
Регистриран: 08 юли 2005, 20:28
Модел на автомобила: Hyundai Accent 1.4 95 ph

Мнение от muko » 30 ное 2005, 16:18

frantik може да е правл Аз например си махам стелките! :oops:

racer11
потребител
потребител
Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.

Мнение от racer11 » 30 ное 2005, 16:20

абсолютно вярно е това за стелките!знам го от личен опит

Потребителски аватар
tisho.74
потребител
потребител
Регистриран: 29 сеп 2005, 16:03
Модел на автомобила: Опел Астра '08 комби 150 к.с. CDTI

Мнение от tisho.74 » 30 ное 2005, 17:07

В София нямам проблеми с това, ама на всяка командировка до Варна, Бургас или Равда всяка сутрин колата ми направо плува (и стъклата и ламарината) във вода през есента и пролетта, явно е от високата влажност на външния въздух близо до морето. С друго не мога да си го обясня, явно високата влажност благоприятства конденза.
Търся си форд

Потребителски аватар
XaXo
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от XaXo » 30 ное 2005, 18:36

дааа определено не е в мен проблема, днес като се прибирах гледам 3 коли една до друга спрели, и да се звериш неможеш да видиш нищо вътре. Явно незнам може и от стелките да не е. Пък и без това неискам да ги махам, сега какъвто е сезона гаден, вътре всичко ще се освини. Днеска преди да потеглия старателно си забърсах стъклата от вън отвътре .... тея дни ще погледна за спрей нещо. Нека някой ако е ползвал да сподели, марки цени ...

P.S. много важна тема се оказа туй :)

Потребителски аватар
greek
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2005, 19:05
Модел на автомобила: Mondeo 1993 2.0 combi 136HP-АГУ

Мнение от greek » 01 дек 2005, 14:30

Такаа аз съм един от ползвателите на въпросния спрей . Върши супер работа ....до -5 градуса след това обаче почват ядовете :twisted: тоя спрей няма бърсане , като почне всичко да замръзва ,замръзва и той и няма сваляне от стъклото -ужасна работа :evil:
Във Варна може и да върши работа но по на запад -не!

Потребителски аватар
kujo
потребител
потребител
Регистриран: 20 яну 2005, 22:14
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 EFi-16v 95" Combi

Мнение от kujo » 01 дек 2005, 17:29

Е, въпроса бе - Как да премахнем изпотяването, а тази физична реакция на водата се появява при положителни температури.
А при отрицателни - ефекта действително е - кора лед по стъклото, няма сваляне освен с горелка >:D<:

_SLiThER_

Мнение от _SLiThER_ » 01 дек 2005, 18:56

ХаХо пускай си парното да духа и аз съм от Варна и имам същия проблем :roll: много е гадно особено и като не ти работи парното на задното стъкло :evil: Но съм забелязал, че когато парното ми духа въздух от вън и не ми се потят стъклата :lol:

Потребителски аватар
XaXo
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от XaXo » 02 дек 2005, 17:52

_SLiThER_ аз не ти говоря, че се изпотяват докато карам, когато я оставя паркирана, и след 5-6 часа като се прибираб тя не е изпотена, тя е МОКРА :) никакво парно не ме спасява, забърсвам с парцал и отпрашвам :)

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 02 дек 2005, 18:16

Освен стелките, погледни където ти е монтирана антената. На фиестата обикновено е в предната част над покрива, доста често оттам влиза вода, но трудно може да разбереш дали влиза вода, освен ако не се вгледаш внимателно в тавана на колата. Ако влиза вода си личи, и ако се е увлажнил тавана, няма как да нямаш изпарения вътре. И по-специално около лампата, която е на тавана огледай;-)
Отделно погледни и около долната част на задното стъкло уплатненията. Ако има дупчици, решението е силикон безцветен;-)

Потребителски аватар
ivan0v
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2011, 20:40
Модел на автомобила: Фиеста 1.3i 8v

Re: Q: Голям конденз в купето

Мнение от ivan0v » 01 фев 2012, 20:56

Възможно е да имаш сълзене от системата на парното,някъде зад таблото,да не се вижда и от там да става конденз.

ModEdit: Темата е от 2005 година, пък и тези дни имаше пусната подобна за същият проблем. Слагам катинара.

Заключена

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”