Къде се намира стъпковото моторче за празен ход

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
hampsthwaiteuk
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2011, 19:14
Модел на автомобила: Focus 1.6 zetec
Бензин
Климатик
99
Status: Извън линия

Къде се намира стъпковото моторче за празен ход

Мнение от hampsthwaiteuk » 27 яну 2012, 12:39

Здравейте, много се извинявам, но не разбирам почти нищо по колите. Тук във форума намерих информация че трябва да почистя стъпковото моторче за празен ход, намиращ се до смукача, но не знам кое е точно. Търсих технически ръководства но са все на чужди езици. А проблема ми е че ми гасне кола по време на шофиране в градски условия. Не се случва винаги... на отиване до едно място намиращо се на 6-7 км ми загасна 3-4 пъти, а после на връщане нито един път, но за кратко ми присветкаше акумолатора. Бях до специалист да ми измерат акумолатора и ми казаха че по него всичко е ок. Парното и радиото изключени, изгасва ми само когато не натискам газта т.е когато намалявам. Моля кажете по снимката къде ми се намира тази част.

Форд фокус 1.6 зетек бензин '99

http://imageshack.us/photo/my-images/51/sn851349.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19

Re: Къде се намира стъпковото моторче за празен ход

Мнение от иво г. иванов » 27 яну 2012, 13:54

Стъпково моторче в твоя двигател, технически погледнато- няма. Това, което наричаме така е всъщност
байпасен клапан за въздуха на ниски обороти, след дроселовата клапа (IAC- клапан).
На снимката е като полегнала сива, алуминиева "чашка", след дебелия, входящ маркуч за въздуха. Вижда
се от дясно на всмукателната генерация, а на снимката е сякаш малко над дръжката на щеката за маслото.
Проблема за гасненето на ниски обороти, обаче може и да не е само в клапана за въздух, но поне го
елиминирай като възможна причина. Понякога само почистване не помага или помага временно. Обикновено се
препоръчва и подмяна на двойното гумено уплътнение на гърба на клапана.
Успех.
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

hampsthwaiteuk
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2011, 19:14
Модел на автомобила: Focus 1.6 zetec
Бензин
Климатик
99

Re: Къде се намира стъпковото моторче за празен ход

Мнение от hampsthwaiteuk » 29 фев 2012, 09:22

Благодаря за помощта! Напръсках въпросната част с WD40 и за сега проблем не ми е прави :D

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”