Съвет относно покупка на Форд Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 29 дек 2011, 21:04
- Модел на автомобила: Fiat Marea TD 100
- Status: Извън линия
Съвет относно покупка на Форд Фокус
Здравейте,
Интересува ме дали някой може да ми каже съвет относно покупката на Форд Фокус комби? Спрял съм се на два модела. Единият е 1,8 дизел и е публикувана обявата тук: http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2011" onclick="window.open(this.href);return false;
Другият Фокус е на един колега - 1,6 бензин, 101 коня. Води се, че е на 112000 км и гарантира, че това са реалните км на колата. Годината на производство е 2003. На първо палене (само палене, без каране) колата леко имаше някакво едва доловимо задавяне сякаш има въздух, но след 1-2 минути работа на двигателя се оправи. Другото нещо обаче, което леко ме притесни е светването на жълтата лампа на двигателя, което може да означава доста неща, но преди диагностика няма да е ясно какво да се прави с нея.
Та, въпросът ми е - има ли нещо, което трябва да гледам в случая на огледите, което обикновено се скапва при този тип коли?
Мерси, предварително!
Интересува ме дали някой може да ми каже съвет относно покупката на Форд Фокус комби? Спрял съм се на два модела. Единият е 1,8 дизел и е публикувана обявата тук: http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2011" onclick="window.open(this.href);return false;
Другият Фокус е на един колега - 1,6 бензин, 101 коня. Води се, че е на 112000 км и гарантира, че това са реалните км на колата. Годината на производство е 2003. На първо палене (само палене, без каране) колата леко имаше някакво едва доловимо задавяне сякаш има въздух, но след 1-2 минути работа на двигателя се оправи. Другото нещо обаче, което леко ме притесни е светването на жълтата лампа на двигателя, което може да означава доста неща, но преди диагностика няма да е ясно какво да се прави с нея.
Та, въпросът ми е - има ли нещо, което трябва да гледам в случая на огледите, което обикновено се скапва при този тип коли?
Мерси, предварително!
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Re: Съвет относно покупка на Форд Фокус
Имаше доста оплаквания от 1,6 бензин тук във форума , ползвай търсачката.Толкова мога да ти кажа като човек който никога не е карал фокус 

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
От 1.8 TDCIbateto_toshko написа:Имаше доста оплаквания от 1,6 бензин тук във форума , ползвай търсачката.Толкова мога да ти кажа като човек който никога не е карал фокус

От 1.6 бензин всеки е доволен,не съм видял оплакване до сега

Такива коли със светещи лампи,прекъсващи и непалещи бягай от тях.Без значение каква марка и с какъв двигател са.Само като го видиш това гаси и подминавай.
- bateto_toshko
- потребител
Разход на масло на Focus 1.6 , темата е 6 страници
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 1%83%D1%81

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 1%83%D1%81

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
След фейслифта от 2002 проблема е оправен
А и това нее кой знае какъв проблем.Оправя се със смяна на гумички за 50-тина лв.

А и това нее кой знае какъв проблем.Оправя се със смяна на гумички за 50-тина лв.
- bateto_toshko
- потребител
И аз така си мислех , но се изръсих 250 лв за смяната им(130 лв части +120 лв труд).Двигателя ми гледам че е почти същия като изпълнение , най много по екологията да има нещо различно.Хайде слагам го 200 лв , тъй като при мене смениха и семерингата на кол.вал , която не при всеки ще е за смяна.mrdds написа:След фейслифта от 2002 проблема е оправен![]()