евентуален проблем

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
brabus7575
потребител
потребител
Регистриран: 29 ное 2010, 22:10
Модел на автомобила: ford focus 1.6,бензин 100 коня.2001 год.
Status: Извън линия

евентуален проблем

Мнение от brabus7575 » 07 дек 2011, 18:52

здравейте колеги...първо да се извиня ако не съм на правилното място.става въпрос за температурата на колата ми.започна много бавно да загрява,след 5-6 километра стрелката едвам стига до n на скалата.парното духа топло.днес я покарах на дълъг път и стрелката стигна до края на буквата n.повече не се качва и това е.най много ми направи впечатление че като работи на място стрелката пада със 2-3 милиметра назад към началото,а това не е нормално за мен.аз се съмнявам за термостат но ще съм благодарен по компетентните колеги да ми кажат какво да правя.колата е fiesta 1.25 zetec-s.1997.и се кара основно градско.благодаря предварително и се извинявам пак ако не съм пуснал темата на правилното място.
Изображение

MrDgd
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2009, 23:03
Модел на автомобила: Ford focus 1,6TDCI 2009 g

Re: евентуален проблем

Мнение от MrDgd » 07 дек 2011, 20:16

Смени си термостата :wink:

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 07 дек 2011, 20:29

Блокирал е в отворено положение, което е по добрия вариант, отколкото другия в затворено.
Сменявай го.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 07 дек 2011, 20:39

brabus7575 написа:здравейте колеги...първо да се извиня ако не съм на правилното място.става въпрос за температурата на колата ми.започна много бавно да загрява,след 5-6 километра стрелката едвам стига до n на скалата.парното духа топло.днес я покарах на дълъг път и стрелката стигна до края на буквата n.повече не се качва и това е.най много ми направи впечатление че като работи на място стрелката пада със 2-3 милиметра назад към началото,а това не е нормално за мен.аз се съмнявам за термостат но ще съм благодарен по компетентните колеги да ми кажат какво да правя.колата е fiesta 1.25 zetec-s.1997.и се кара основно градско.благодаря предварително и се извинявам пак ако не съм пуснал темата на правилното място.
Споко, не е болка за умиралка! Само се ослушай перката дали ти включва на място при загрял двигател.
Предполагам, че включва! Проблема е или в датчика (отделен и само за уреда на таблото) или проблемна връзка/кабел.

За термостат мисли само, ако при затоплен двигател са топли маркучите и на двата кръга!

brabus7575
потребител
потребител
Регистриран: 29 ное 2010, 22:10
Модел на автомобила: ford focus 1.6,бензин 100 коня.2001 год.

Мнение от brabus7575 » 08 дек 2011, 08:35

мерси за отговорите колеги
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”