Проблем с осветлението в багажника на Мондео МК1 -комби
- kujo
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2005, 22:14
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 EFi-16v 95" Combi
- Status: Извън линия
Проблем с осветлението в багажника на Мондео МК1 -комби
От известно време спря да свети осветлението в багажника, когато се отвори задната врата. Запалена ръчно с ключето на плфона лампата светва.
Може би проблема е в някакъв датчик но не мога да го намеря.Ще съм признателен ако имате решение.
Може би проблема е в някакъв датчик но не мога да го намеря.Ще съм признателен ако имате решение.
- kujo
- потребител
Re: Проблем с осветлението в багажника на Мондео МК1 -комби
Никой ли няма идея? 

- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Добре де намери бутона който задейства плафончето...или е на самата брава за капака или е отделно някъде до бравата..проблема е от него сигурно се е окислил и не дава контакт ...успех
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Ми кво да ти кажа колега на мк2 седан е долу в самата брава ама ан мк1м си мисля че са външни огледай добре около уплътненията, а също така и по краищата на капака че понякога ги слагат там просто налучквам в момента може и да е като при мене в бравата 

-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
- Контакти:
Здрасти колега,
Имах същия проблем като теб, с комби МК1 съм.
Проблемът с плафона е, че е вързан към ключето, което ти управлява и светлинката на борд компютъра дали ти е отворен багажника или не е.
Та, при мен се беше прецакало ключето, съответно ми светеше лампата на борд компютъра и не светеше плафона.
Решението е смяна на ключето, но искам да те предупредя, че съм го търсил на старо половин година.
То се намира на бравата на багажника, в заключващия механизъм.
Дано да съм помогнал,
Поздрави
Имах същия проблем като теб, с комби МК1 съм.
Проблемът с плафона е, че е вързан към ключето, което ти управлява и светлинката на борд компютъра дали ти е отворен багажника или не е.
Та, при мен се беше прецакало ключето, съответно ми светеше лампата на борд компютъра и не светеше плафона.
Решението е смяна на ключето, но искам да те предупредя, че съм го търсил на старо половин година.
То се намира на бравата на багажника, в заключващия механизъм.
Дано да съм помогнал,
Поздрави
- kujo
- потребител
Колега Al161978, При мене индикатора на таблото (чек панела) работи нормално, тоест свети при отворена 5-та врата и загасва когато я затворя. Плафона и ключето в него са ОК. Вътре има една крушка която свети при ръчно запалване.
От това правя извода че проблема може би е някъде другаде.
ПП може ли някой да помогне с ел. схема за управлението на осветлението в багажника на комбито!
ПП може ли някой да помогне с ел. схема за управлението на осветлението в багажника на комбито!
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
- Контакти:
Колега,kujo написа:Колега Al161978, При мене индикатора на таблото (чек панела) работи нормално, тоест свети при отворена 5-та врата и загасва когато я затворя. Плафона и ключето в него са ОК. Вътре има една крушка която свети при ръчно запалване.
Тогава мисля, че проблема ти е в самото плафонче - т.е., отвори го и му почисти клемите.
За друго не се сещам, защото на практика задния плафон е вързан към ключето на багажника,
а пък както ти казваш то работи, т.е. или не дава контакт средното положение на плафона или нещо друго, ама не съм сигурен

-
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2010, 10:37
- Модел на автомобила: MONDEO
Имам същия проблем, който се изразява в това, че ключето (микро ключът) на бравата на задната врата на автомобила ми (мондео комби) не работи. Търся си такова ключе, защото цената в Мото Пфое нещо не ми се нрави. Ако някой може да ми помогне, ще съм безкрайно благодарен.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
И аз имах подобен проблем със осветлението на багажника и присвяткаща лампичка на таблото за отворен капак. След оглеждане на затварящият механизъм се оказа, че микро преключвателя е със счупено пластмасово краче-щифт, което го придържа закрепен към бравата от лявата и страна. Пробих отвор в капака, огънах си L-образна ламаринка, която да натиска превклювателя на място и я нитосах с поп нит. Заспа и от тогава няма проблеми с осветлението или лъжливи индикации на таблото.