Спирачки Фокус
- zfocus
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2010, 10:49
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 год. 1.6 16v zetec
- Status: Извън линия
Спирачки Фокус
Здравейте,имам Форд Фокус 2000г. 1.6 16в зетек. Направи ми впечтление при продолжително леко натискане на педала , на спирачките на свободен ход с малка скорост педала става мек и пропада по-ниско от обикновено. Колата спира без проблем. При движение на скорост , педала е по-твърд (нормален). На какво се дължи това пропадане на педала и дали е опасно???? Течноста за спирачките е сменена преди една година в МП и нивото е до горе в казанчето.Накладките са Мотокрафт и са на 2000 км,ръчната спирачка работи перфектно.
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Re: Спирачки Фокус
Вероятно на спирачната помпа, а може и сервото да има проблем, педала става ли изведнъж по твърд след като е омекнал и малко пропадна на долу ?
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- SERIOUS LUBO
- потребител
- Регистриран: 29 май 2009, 10:10
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi 90 кс 2000г
смени спирачната течност
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Карай си колата и не се вживявай, щото ще ревеш. Щом спирачките си работят, какво те интересува какъв е педала. Ще тръгнеш да решаваш "проблема", ще смениш един куп работи, ще дадеш пари по майстори и накрая спирачките няма да държат както сега. Като започнат спирачките да не държат тогава го мисли. Проблема ти се дължи на начален стадий на износване на спирачната помпа, но все още това не е повод за притеснение, така може да продължи със години, като се има предвид некачествените и скъпи части, които се продават в България, по-добре изчакай. Помпата няма да откаже изведнъж, така че не си застрашен.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- zfocus
- потребител
Да, понякога педала е по-твърд от обикновено,но колата спира без проблем.Течноста я смених пред 9000 км.Причината за смяната беше че педала почна да пропада почти до пода на колата.Отидох в МП разказах за проблема и ми смениха течноста,след което проблема изчезна. Сега от скоро се обади този проблем на ниска скорост и свободен ход , педала да е по-мек но не и да пропада ниско до пода.Другото което забелязах е като карам с повискока скорост и обороти ( 80-100 км/ч ),понякога педала при спирането е малку по-твърд.Засега колата спира и нямам проблеми,обаче вече не съм сигурен в надежноста на спирачната система.
-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2010, 12:31
- Модел на автомобила: focus 1.6TDCI 90HP '07
Колега, погледни си вакуума на сервото дали не смучи въздух, защото един приятел имаше същите проблеми на ниски обороти(свобдна) педала пропада, а като даде газ пак на ниски и педала не пада до долу. Според това ти е проблемът - загуба на вакуум от сервото. Успех

- zfocus
- потребител
Гледах го тоя маркуч който излиза от всмукателния колектор и води до сервото обаче няма видими дефекти по него. Замислих се дали е възможно да смуче въздух от уплътнение на колектора или дросела и да повлияе на спирачната система?sgel написа:Колега, погледни си вакуума на сервото дали не смучи въздух, защото един приятел имаше същите проблеми на ниски обороти(свобдна) педала пропада, а като даде газ пак на ниски и педала не пада до долу. Според това ти е проблемът - загуба на вакуум от сервото. Успех![]()
![]()
-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2011, 10:08
- Модел на автомобила: focus
Здравейте ,
може ли някои да ми помогне,
имам развален заден апарат имам спирачки но не ми работи ръчната.
Подлежи ли на ремонт.
Подлежи ли на ремонт.
- TZahariev
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2011, 01:14
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDI
Подлежи разбира се. Обърни се към някой читав сервиз, защото предполагам няма да си го правиш сам.vikiboy написа:Здравейте ,
Подлежи ли на ремонт.
Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!
- zfocus
- потребител
Интересно е че тия два дни минах околу 500 км. и ниту веднъш педала на спирачките не омекна или се втвърди.Спирачките работят безупречно. Мисля че го прави само на влажно време????
- TZahariev
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2011, 01:14
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDI
Интересно. Може би е възможно от някъде да събира вода в спирачната система, но не знам как после тази вода изчезва, когато е сухо 

Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!