Разход на масло на Focus 1.6
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Разход на масло на Focus 1.6
Незнам за кой път ще го напиша във форума: На старата ми Фиеста 1,6 16V Zetec '95 маслото мръдваше по милиметър на щеката от смяна до смяна (10-11 хил.км. и година и половина). Колата беше на 10 - 13 годишна. Сега на служебният Fusion изобщо не беше мръднало за 19 хил.км. и година и половина.
Това, че стари коли по над 300 хил.км (минимум за 10 и повече години) горят масло е в реда на нещата. На запад тези коли отдавна щяха да са отишли на вторични суровини. Купете си нова кола и да видим дали ще ви гори масло.
Това, че стари коли по над 300 хил.км (минимум за 10 и повече години) горят масло е в реда на нещата. На запад тези коли отдавна щяха да са отишли на вторични суровини. Купете си нова кола и да видим дали ще ви гори масло.
- freon
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
- Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
- Контакти:
не коментираме покупка на нов автомобил! ако имах възможност за нов едва ли щях да се ровя във форума за мнения за разход на масло и начини за отстраняване или намаляване на проблема. всеки си знае защо си е купил автомобил на старо и това не е защото сме ретро фенове някакви
- gurcayy
- потребител
- Регистриран: 11 май 2011, 23:16
- Модел на автомобила: Focus, 307
Купи си тогава ПРЕМИУМ Audi A8 ,4.2 V12 и отвори книжката, за да видиш, че дават разход на масло 1литър като допустимо!valepika написа:Здравейте, аз не карам още форд. Регнах се тук с намерението да събера за или против Форд Фокус. През 90-те години присъствах на разговор между сервизаджия и собственик на тогавашна Фиеста и споменаха че по паспорт на Фиестата и дават още от завода 120г./1000км разход масло. Още тогава се зачудих как може някой да произвежда такъв автомобил, без да се захване да направи подобрение и да реши тоя проблем. Та аз имах Запорожец, който на 17г ми гореше толкова, но тогва маслото беше стотинки. Явно някои неща не са мръднали много по двигателите и аз май приключих с намерението да купувам Фокус. Дано да не се засегне някойно аз никога не съм имал лична кола по-нова от 11 годишна и обикновено номера на обувката ми е голям, но за такъв разход на масло на нови коли не бях чувал. Ще продължа да наблюдавам форума обаче, защото ще купувам кола след около 3 месеца и може да излезе и друго инфо
Наздраве
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Точно така, абсолютно всички производители дават 1 л на 1000 км за допустим разход на масло, което според мен е доста несериозно. Покупката на стар автомобил винаги е руска рулетка с много неизвестни включени в играта. Това важи и за Феррари секънд хенд. Поздрави!
- valepika
- потребител
- Регистриран: 16 сеп 2011, 18:00
- Модел на автомобила: Евентуален собственик на Форд Фокус 2000, 2002г.
Не колега няма да си купя
предполагам, че ако имам пари и нужда от такава кола с такъв мотор, последното, което ще ме интересува е парите за още един литър масло 
За колегата с Фиестата който каза че не му бутала масло - аз не казвам, че твоята бута, казвам какво е пишело по паспорт за фиеста, но нито помня кой модел нито кога точно беше и поради това не претендирам за достоверност, Това което казах беше на базата на това което прочетох тук от собственици на Фокус. И тъй-като много неща не се връзват (аз не вярвам току така, проверявам поне от 3 различни източника) тук с мен дойде човек с Фокус 1,6 1999г. Вземал го за 1500 евро от БГ, като на всички километражи на колите в БГ километрите са за нова кола
италианка е, и е дошъл до тук като мен (2500км) каза че е много доволен, добре вози, не е наливал масло и разхода му е бил около 6. В Норвегия тукашното СБА прави тестове на всички коли, които са по пътя, като си разменят инфо с Швеция, Германия и др. Там нищо не пише са горене на масло. Преведох го с Г транслейт, за да не си играете вие, но не ми се игра я да му оправям циганския превод, сигурен съм че ще разберете за кво иде реч:
"Focus изглежда добре събран. Тя получава средна оценка от Dekra доклад . 80,5 на сто от автомобили с пробег между 50 и 100 000 преминаха без пропуски, отнасящи се до средно. За леки автомобили, които са преминали повече от 100 000 километра дори по-добре. Тя е втората с най-добриа характеристика в теста, но все още има повече грешки в електрониката от Opel Astra и Volkswagen Golf. Електроника грешка изглежда да бъде най-големият проблем за Focus - като сестра модел Mazda3. 15,2% е електроника недостатъчност, при средно 16.8. В другите категории фокуса е доста под средното за страната.
Автомобилите могат да имат проблеми с ръжда на предните калници. В допълнение, има съобщения за проблеми с течове от различни ленти гума на вратите и около прозорците. Както и при много други нови автомобили, според германския ADAC , проблеми с моторни контрол един от най-честите причини за повреди.
В шведски Bilprovnings изследване ще се фокусира добре. 3% от превозните средства с бензинови двигатели бяха отхвърлени."
Тези тестове са доста ОК. Това ме навежда на мисълта че или в България не се внасят същите Фокус, които се продават там, или просто не са сглобени добре и дават дефект, а не че е традиция за тоя мотор да гори масло.

За колегата с Фиестата който каза че не му бутала масло - аз не казвам, че твоята бута, казвам какво е пишело по паспорт за фиеста, но нито помня кой модел нито кога точно беше и поради това не претендирам за достоверност, Това което казах беше на базата на това което прочетох тук от собственици на Фокус. И тъй-като много неща не се връзват (аз не вярвам току така, проверявам поне от 3 различни източника) тук с мен дойде човек с Фокус 1,6 1999г. Вземал го за 1500 евро от БГ, като на всички километражи на колите в БГ километрите са за нова кола

"Focus изглежда добре събран. Тя получава средна оценка от Dekra доклад . 80,5 на сто от автомобили с пробег между 50 и 100 000 преминаха без пропуски, отнасящи се до средно. За леки автомобили, които са преминали повече от 100 000 километра дори по-добре. Тя е втората с най-добриа характеристика в теста, но все още има повече грешки в електрониката от Opel Astra и Volkswagen Golf. Електроника грешка изглежда да бъде най-големият проблем за Focus - като сестра модел Mazda3. 15,2% е електроника недостатъчност, при средно 16.8. В другите категории фокуса е доста под средното за страната.
Автомобилите могат да имат проблеми с ръжда на предните калници. В допълнение, има съобщения за проблеми с течове от различни ленти гума на вратите и около прозорците. Както и при много други нови автомобили, според германския ADAC , проблеми с моторни контрол един от най-честите причини за повреди.
В шведски Bilprovnings изследване ще се фокусира добре. 3% от превозните средства с бензинови двигатели бяха отхвърлени."
Тези тестове са доста ОК. Това ме навежда на мисълта че или в България не се внасят същите Фокус, които се продават там, или просто не са сглобени добре и дават дефект, а не че е традиция за тоя мотор да гори масло.
Автомобила трябва, да ми служи, а не да ме заробва, или аз да служа на него 

- valepika
- потребител
Като последния ми коментар е за новите коли, които горят масло. За 2-рата употреба е ясно че е Божа работа. Но да припомня че аз със Астра Ф не доливах масло и преди ремонта и след него, като ремонта не беше заради губене на масло а заради прегряване. Последното ми ходене до норвегия беше 2008-ма и да съм долял 100-200г за 8000 км. Последните 3 години съм навъртял около 30 000 км в бг. Купувам си 4 литра, тя събира 3,5. Останалото за доливане, та съм събрал от остатъчците масло, което не ми се е налагало да доливам. Карам с Мобил полусинтетика мисля че е 10W40 от туба. Сега тръгнах от БГ с Норвежко масло в туба, не знам майстора ми от къде го е намерил, но тук фалшивите неща са само Китайски .. няма Норвежка стока лоша, с изключение на зеленчуците, защото ги отглеждат на лампи дори и лятото 

- cobra2003
- потребител
- Регистриран: 12 фев 2011, 13:29
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zеtec-S
Нещо не е наред двигателя, според мен плаче за ремонт.А защо като е Форд Фокус 1.6 и трябва да го гори маслото?? От такива мнения се носи и лошата слава на фордовете.Аз имам Форд Фокус 1999 1.6 Зетек-С от 8 месеца и вече 8000 килоетра масълце не е лизнал и грам!!
- freon
- потребител
- Контакти:
това са глупости с обвиненията за модела имам 3ма познати с такива фордове дори служебния ни е такъв вярно по нова година но не барват масло 
при мен проблема си е от издухан мотор засега ще пробвам с присадка на валволин но съм си взел и гумички. Само незнам дали причината не е че сложих масло Motul 10w40 наливно от бидоните т.е. кой знае каква боза съм сложил

при мен проблема си е от издухан мотор засега ще пробвам с присадка на валволин но съм си взел и гумички. Само незнам дали причината не е че сложих масло Motul 10w40 наливно от бидоните т.е. кой знае каква боза съм сложил

- valepika
- потребител
Радвам се да чуя и добри мнения. Нали и аз пост-нах европейските тестове според които двигателя е ОК. В повечето случаи обаче ако на човек колата му е ОК, той не влиза по форумите да пише че е ОК .. предимно влиза, когато му дойде нещо на главата и за това често има само негативни постове и въпроси с проблеми. Давам си и тая сметка
Ще се радвам да споделиш как си оправил мотора и какво ти е струвало. Късмет 

- freon
- потребител
- Контакти:
засега нищо не съм излизал извън Шумен а по 10км на ден едва ли ще видя разлика от добавката. иначе съм си взел нови гумички и гарнитура на капака но мисля да го правя това вече на пролет
- valepika
- потребител
Колеги .. бихте ли ме светнали малко на темата добавки?
Аз преди много години ползвах и тогава добавка се слагаше когато нищо друго не може да помогне, след което се прави основен ремонт. Ако не направиш ремонт, а просто смениш масло и продължиш да го караш, хвърляш колянов бал. Аз не повярвах и на един стар москвич 8 направих точно това ... и хвърлих колянов вал
Как е сега .. след добавка, като дойде време за смяна на масло, има ли проблеми ?
Аз преди много години ползвах и тогава добавка се слагаше когато нищо друго не може да помогне, след което се прави основен ремонт. Ако не направиш ремонт, а просто смениш масло и продължиш да го караш, хвърляш колянов бал. Аз не повярвах и на един стар москвич 8 направих точно това ... и хвърлих колянов вал

Как е сега .. след добавка, като дойде време за смяна на масло, има ли проблеми ?

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Добавка за масло се слага обикновено при продажба на автомобила. Тя е с примеси-МОЛИБДЕН, и се напластява-отлага на износените детайли. Иначе си е оскъпяване на вече неизбежния ремонт, или смяна на двигателя. Всяка смяна на масло е с + добавката.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- freon
- потребител
- Контакти:
това не е точно така отворете прочетете малко за тия неща има всякакви боклуци както и при маслата но има и качествени продукти нпр. на бардал
-
- потребител
- Регистриран: 04 май 2010, 23:30
- Модел на автомобила: фокус МК2.5 бензин 145 к.с. 2011г.
Фокуса при покупката правеше 2л на 10 000км и след 30 000км е същото . Ще го карам ако е рекъл господ още 50-60 000 и ще го продам. След 30 000 пак ще отворя темата да видя дали не сте измислили нещо ново. 

- freon
- потребител
- Контакти:
пак си добре моя прави 2л на 2500км
и то при каране под 3000 оборота и скорост не по висока от 130км в час при 2 добавки в маслото явно е за ремонт вече

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Няма ли кой да ви смени гумичките на клапаните ?
- freon
- потребител
- Контакти:
взел съм си гумички и гарнитура за капака на главата дори сегменти и гарнитура на глава бях взел но ме отказаха за сегментите.
Разбира се че има кой да смени гумички на клапаните но самите майстори искаха да пробвам първо с добавки защото имало голям шанс при втвърдени гумички да ги размекне и оправи проблема без дисекция. а Сега и твърдят че щом с добавката не е станало значи едва ли ще са само гумички отива работата на основен ремонт. Склонен съм да се съглася с тяхното мнение защото като видях сервизната книжка на фикуса през първите му 2 години живот от 2000-2002 е навъртял 112 000 км
нещо на 11тата му година по табло да имам 180 000 хич не ми се вярва. Та гумички ще сменя може би пролетта дотогава доливане защото не смятам да навъртя и 1000км тая зима ако е само гумички банкет ще вдигна но какъвто съм си калитко едва ли 
Разбира се че има кой да смени гумички на клапаните но самите майстори искаха да пробвам първо с добавки защото имало голям шанс при втвърдени гумички да ги размекне и оправи проблема без дисекция. а Сега и твърдят че щом с добавката не е станало значи едва ли ще са само гумички отива работата на основен ремонт. Склонен съм да се съглася с тяхното мнение защото като видях сервизната книжка на фикуса през първите му 2 години живот от 2000-2002 е навъртял 112 000 км

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Ако е за сегменти ще бяга като луда, ще дава икономия, и ще харчи масло,- прогресивно нарастващо. Ремонт на двигател 1.6 почти не съм чул някой да прави-хвърлят ги или само в Мото-Пфое, имат ремонтирани но искат майка си и баща си.
А гумичките не се надявай да се възстановят, просто ги смени.
А гумичките не се надявай да се възстановят, просто ги смени.
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Твърдението че гумичките ще омекнат от някаква си добавка е леко смешно 

- freon
- потребител
- Контакти:
Идея нямам какво съдържат тия добавки но какво се случва ако се накисне гума в разтворител
нпр. короселин то покрай тоя форд вече на всичко се смея но като бедняци винаги пробваме с най евтиния слух първо